Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 15:24 - Революционно откритие: Учени разкриха кои бутилки причиняват рак
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1077 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Революционно откритие: Учени разкриха кои бутилки причиняват рак

 | Публикувано на 07/01/2014  1463 виждания

http://bezpartien.com/революционно-откритие-учени-разкрих/


Революционно откритие за една от причините за трите бича на човечеството – рака, диабета и безплодието, направиха американски учени. Врагът е скрит в… опаковките!, пише „znanie.eu“.

Пластмасови бутилки от поликарбонат съдържат химикала Бисфенол А. Този тип опаковки е в търговска употреба от 1957 г. насам и учудващо съвпада с бума на раковите заболявания и диабета. Този химикал е петролен дериват, който непрекъснато се натрупва в организма.

Най-популярните продукти, в които присъства и са масови и в България, са пластмасовите бутилки за вода, бебешките шишенца, найлоновите торбички, както и редица пластмасови съдове както за хранене, така и за съхранение на храна.

Последните са особено опасни, когато се използват в микровълнова печка, защото тогава Бисфенолът А се съединява с храната. Бисфенол А се съдържа в пластмасови опаковки, в покритието на металните консерви и на алуминиевите съдове.

Химикалът преминава в храната, особено ако повърхността на покритието е повредена или одраскана, както и при многократна употреба на пластмасови бутилки. По-киселите храни – доматени пюрета, туршии, риба и др. влизат в съединение с лаковото покритие от вътрешната страна на консервата и поемат от химикала бисфенол А.

Оттам той лесно навлиза в човешката кръвоносна система. По действието си върху организма бисфенол А имитира ефекта от женския хормон естроген. Това постави въпроса дали е открит причинителя на нарасналия стерилитет сред младите поколения, както и необяснимото повишаване на процента на хора с „нетрадиционна“ сексуалност в последните десетилетия.

Учените провели експерименти, показващи че консумирането на храни и напитки, съхранявани в пластмасови опаковки, повишава с повече от 2/3 съдържанието на вещества в организма, оказващи влияние върху половите хормони. Бисфенол A е един от многото химикали, които могат да имат потенциал да взаимодействат с хормоналните системи в тялото (така наречените “ендокринни разрушители”).

Въздействието върху възпроизводството, и върху ендокринната (хормоналната) система са били предмет на много научни дебати, свързани с въздействието на ниски дози от химикала върху гризачи – необичайно наддаване на тегло, инсулинова резистентност, рак на простатата.

Според СЗО изследванията за канцерогенност, проведени в съответствие с националната програма на САЩ по токсикология, са показали увеличение на левкемията и потвърди заключението, че бисфенол А може да увеличи риска от рак и може да бъде основната причина за повишена честота на рак на гърдата, наблюдавани през последните 50 години.

Проучване на почти 1500 американски доброволци изследва нивата на бисфенол А в урината. Авторите установяват, че хората с по-високо съдържание на бисфенол А страдат от болест на сърцето, диабет и необичайно високи нива на някои чернодробни ензими. В следващо изследване бяха потвърдени само вредите, свързани с болести на сърцето.

Преди няколко години екип от немски учени доказа, че пластмасата, използвана за производство на бутилки, отделя освен Бисфенол А и веществото антимон. Този металоид е открит в питейната вода, съхранявана в пластмасови бутилки и туби. Сравнителните анализи показват, че в течностите, съхранявани в стъклени съдове, антимонът е 30 пъти по-малко.

На 25 ноември 2010 г. Изпълнителната комисия на Европейския съюз заяви, че ще се забрани производството от 1 март 2011 г. и да се забрани пускането на пазара на поликарбонатни бебешки бутилки, съдържащи органично съединение бисфенол А (BPA). В момента в САЩ, Франция и Великобритания е наложена забрана за използване на вода в пластмасови бутилки някои обществени учреждения, училища и детски градини. В Канада вече е забранено използването на шишета за бебешка храна, съдържащи бисфенол-А.

Източник:бг новини




Гласувай:
0



1. truthful - Нека да си спомним как с яки кампании ...
10.01.2014 20:21
Нека да си спомним как с яки кампании въведоха пластмасата и алуминия в опаковките, и как по-късно канцерогенния алуминий го покриха с отровния тефлон във всички опаковки - на бира, безалкохолни и сокове! Е, как няма да са пълни болниците и гробищата? Ами отровите в храната, напитките, отровения въздух с кемтрейлс, който повече от 8 години се изсипва над България от чужди самолети и управляващите мълчат и го крият? Как да наричаме производител, който слага няколко отровни Е-та в продуктите си, които траят по една година!?!? Как? Името е само едно и вие много добре го знаете! Но защо купуваме тези продукти с отровни опаковки? Защо ги допускат органите на властта? Задайте си този въпрос? защо допускат чужди самолети прелитайки над БГ да ви пръскат с отровни и опасни вещества, химикали, тежки метали и канцерогенни вируси? Къде е позицията на блогърите и изобщо има ли я? Като гледам какви постинги има - това е последната им грижа. Не ги интересува и това е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13778420
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930