
D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-2/
Начало Здраве Списък с лечебни храни – безкомпромисни убийци на болести! Списък с лечебни храни – безкомпромисни убийци на болести! Plamena Koleva+ 11 септември 2015 0 коментара 4.00/5 (80.00%) 2votes Лечебни храни, които преобразяват изцяло
Най-добрите лечебни храни у нас са познати средства, до които всеки един българин се е докосвал множество пъти в живота си. Малко от хората обаче са запознати в детайли с това, което се налага да консумират всеки ден.

Списък с лечебни храни
Една част от хората дори не си дават ясна представа, че приетите от тях храни не просто притежават страхотен вкус, но и невероятни лечебни свойства.
Обезателно трябва да се добавят към седмичното хранително меню, тъй като те влизат в списъка с мощните суперхрани за организма. Подобрете здравето си с тяхна помощ!
Списък с няколко лечебни храни, които трябва да опитате
Пресен мед: Говорим за мед директно от питата. Средството не служи просто за подслаждане на напитки. То притежава куп лечебни качества.
Използва се при рани, ожулвания, изгаряния, за облекчение на възпаленията, идеален убиец е на микробите и е натурален източник на енергия.
В пресният мед се откриват завидно количество витамини, антиоксиданти, елементи и минерали.
Поради тази причина медът мигновено се превръща в силна питателна храна, която се използва като лекарствено средство.
Чесън: Той е мощно оръжие срещу болестите. Макар да притежава отблъскващ мирис, чесънът в действителност е с богат състав, благодарение на който лекува в бързината дори сериозни заболявания.
Той се бори с инфекции (не само кожни) и служи за намаляване на кръвното налягане. Средството пази сърцето и дори се води за антибиотик. За да извлечете максимални ползи, щедро добавяйте към супи, салати и различни домашни гозби.
Картофи: Те са пълни с минерали, ценни витамини и не на последно място с фибри. Популярни са с това, че служат за облекчение на главоболието, напрежението, оказват чудесно влияние върху възпаления, подобряват мозъчната дейност и предотвратяват сърдечни заболявания.
Джинджифил: Чесънът вече го споменахме, но защо към него не добавите и малко джинджифил? Ястията ви ще станат двойно по-съблазнителни. От векове насам джинджифилът се използва като полезна подправка за различни ястия.
Освен за готвене той служи и за лечение. Добре познат е в медицината. Причината далеч не е случайна.
Целебната подправка се бори със стомашни болки, тя помага при сутрешно гадене, притежава силни антивъзпалителни свойства и е препоръчителна за облекчение на болката.
От всичко изброено до този момент трябва да добавим и качеството й за подсилване на имунитета.
Броколи: Те се приготвят по най-различни начини. В тях се откриват много минерали, фибри и витамини. Не бива да пропускаме и факта, че броколите са изключително питателни.
Счита се, че те намаляват риска от развитие на рак. Добавят се към различни салати, супа или спагети. Приготвят се идеални омлети с броколи.
Най-добрите лечебни храни са пред вас. Хапвайте ги редовно.