Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 21:23 - ЕРДОГАН, ПРАВИТЕЛСТВОТО И РЕГИОН "ТРАКИЯ"
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
0



Grigor Lilov :
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/503727406409870

ЕРДОГАН, ПРАВИТЕЛСТВОТО И РЕГИОН "ТРАКИЯ"

 Ако не беше острата гръцка реакция, родното правителство нямаше да реагира на изказването на Ердоган. И без това прояви рефлекси на умряла котка - с денонощие закъснение.
 Но въпреки скандалът ни спестиха съществена и сензационна част от изявлението. Ето го:

 --------------- Ердоган: “Ние не правим никаква разлика, нито отделяме нашите братя в Тракия, които възприемаме като част от нас. Ето затова за нас е изключително важно развитието и благоустройството на този район. Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Правим всичко възможно за въздигането и развитите на всички тракийски райони. Тракийският регион има отделно значение и друг смисъл за нас. След тридневния маратон, който започна от Одрин и продължи в Узункьопрю, днес сме в Кешан. Тракийците ни посрещнаха много радушно, разтъжихме се с тях. Тракия за нас същевременно означава Солун... (и по-нататък изброяването на градове и територии ви е известно от родните медии, които премълчаха първата част).

 На 10 и 12 ноември в постове обявих как БСП и коалиция искат да подарят Тракия на Турция, за да пипнат част от траншовете на Брюксел от предприсъединителните фондове за нея (значително по-големи от нашите заради мащабите на съседите). Затова наглостта на Ердоган не ме изненадва. Изненадва ме продължаващата наглост на външния министър Вигенин с новите му изказвания след старото, цитирано в поста от 12 ноември. А би трябвало да е информиран за реакцията на Брюксел, който също неофициално, но твърдо е поставил въпроса пред Анкара (едва след което и у нас протестираха, макар и с половин уста) Ето я неговата нова реакция

 Министър Кристиан Вигенин обяви, че турският външен министър Ахмед Давутоглу ще посети България в началото на февруари и тогава се надява да бъдат потвърдени добрите отношения между България и Турция.
 „Мисля, че е достатъчно ясна българската позиция по въпроса и министърът в Турция беше информиран за нея. Той не смята, че има някаква необходимост да изпитваме каквито и да било притеснения и че никой няма намерение да променя граници в днешно време и, че отношенията между двете страни, в днешно време, са такива, че да се говори за амбиции за промяна на границата, е най-малкото неуместно. ... Още повече, че и думите на Ердоган, не са били цитирани по точния начин, и не са били цитирани по смисъла, по който той е вложил. Този инцидент и начинът, по който беше представен, както и нашата реакция, в никакъв случай няма да влошат другите елементи на начина, по който работим с г-н Давутоглу и другите държави."

 Не е изненада - представителството на турско-мюсюлманските интереси у нас е непропорционално голямо. Не го казвам от пристрастие, но ДПС (както и други политически сили) наистина станаха опасни за държавата и нацията. В държавната администрация присъствието на техни представители е огромно, а ето ви например един списък със относително скромно представителство - при областните и зам. областните управители в момента:
 1. Муса Джемал Палев – Благоевград
 2. Юсеин Мехмед – Бургас
 3. Мeрткан Аптулов Ибрямов – Варна
 4. Кенан Ашиков – Габрово
 5. Исмет Абил Абил – Добрич
 6. Назми Мюмюн - Кърджали
 7. Муса Сеидахмед – Кърджали
 8. Юнал Мъстънов – Ловеч
 9. ЮМЕР МУСТАФА ХАМЗА – Пазарджик
 10. Енгин Кючуков – Плевен
 11. Юксел Расим – Пловдив
 12. Севгин Шукри – Разград
 13. Айлян Раифова Карамехмедова – Русе
 14. НАСУФ МАХМНАСУФ МАХМУД - Силистра
 15. НЕДЖМИ ОСМАН АХМЕД – Сливен
 16. Бейхан Дуран – Смолян
 17. Тунджай Рамадан Йозтюрк – Стара Загора
 18. Емел Расимова – Търговище
 19. Кадир Исов – Хасково
 20. Левент Зекериев – Шумен
 21. Ахмед Мехмедов - Ямбол

 А ето го и словото в оригинал:
http://www.akparti.org.tr/site/video/56522/edirne-kesan-toplu-acilis-toreni




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13774522
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930