Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 03:28 - УЧЕНИ, ПОВЯРВАЛИ В БОГ / видео/
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2013 03:29


Учени повярвали в Бог

 Вярата в Бог и науката

http://www.hristiqni.com/novini/lyubopitno/1903-svetovnoizvestni-ucheni-povyarvali-v-bog

 

 Световноизвестни учени повярвали в Бог

 Едни от най-големите постижения на науката са доказателството за Божието сътворение, т.нар. интелигентен дизайн и научното доказателство за достоверността на Библията. Тези успехи на човечеството не са постигнати случайно. Никой успехи не идват просто така. Те са плод на велики умове, на упорит труд и на вяра в Бог. Всички научни постижения се градят освен на изследвания, но и на християнска вяра – само така се постигат велики дела! И учените, разбира се, го знаят, затова са споделили опита си с хората и са дали личен пример на общества и народи. Нека си припомним техните мисли и убеждения, изказани с думи, и да се поучим от тях!

 Алберт Айнщайн – нобелов лауреат за физика


 „Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз не се интересувам от този или онзи феномен, от спектъра на този или онзи елемент. Аз искам да узная мислите на Бога – всичко останали неща са детайли”.

 „Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога”.

 През август тази година пък подобно огнено кълбо се появи неочаквано пред дома на пътуващ проповедник, който успя да го заснеме с охранителна камера.

 „Моята религиозност се състои в едно смирено възхищение пред безкрайно възвишения Дух.”

 „Очевидна е хармонията в космоса, която аз с моя ограничен човешки ум успявам да схвана, но въпреки това все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи”.

 Ервин Шрьодингер – нобелов лауреат за физика

 „Фаталната грешка на техническия ориентирания човешки стремеж е, че той вижда своята най-висша цел във възможността да видоизмени природата. Този човешки стремеж се опитва да постави себе си на мястото на Бога, за да може да натрапи на Божествената воля дребнавите условности на своя простосмъртен ум”.
 „

Науката не може да ни каже нито дума по въпроса, защо изпитваме наслада от музиката или защо една стара песен може да ни разчувства до сълзи. Откъде идваме и накъде отиваме? Това е великият необятен въпрос, който е един и същи за всички хора. Но науката няма отговор за него”.

Вернер Хайзенберг – нобелов лауреат за физика

„Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог”.

„Ако изчезнат религиозните идеали, които трябва да следваме и които осветляват пътя ни, тогава изчезва скалата на етичните ценности, а заедно с нея се изгубва и смисълът на нашите дела и страдания. Накрая остават само песимизмът и отчаянието”.

Александър Солженицин – нобелов лауреат за литература

Благодарение на своите разговори с Борис Корн Фелт (християнин и лекар) Солженицин приема християнството в затвора.

„Спомням си, че преди повече от половин век, когато бях дете, старите хора си обясняваха големите нещастия, които сполетяха Русия, с думите: „Хората забравиха Бога, ето защо ни сполетя всичко това”. Оттогава, вече почти петдесет години, аз изследвам историята на комунистическата революция в Русия. През това време прочетох стотици книги, събрах стотици лични свидетелства и вече съм написал осем тома, опитвайки се да разчистя отломките от този революционен катаклизъм. Но ако днес ме накарат да формулирам възможно най-кратко главната причина за тази унищожителна революция, която погълна 60 милиона души от нашия народ, аз не бих могъл да се изразя по-точно, освен да повторя: „Хората забравиха Бога, ето защо ни сполетя всичко това”.

„Комунизмът се ежи заплашително с танкове и ракети, няма значение какви територии от нашата планета е завладял той; комунизмът е обречен и той никога няма да победи християнството” (казано през 1984 г.).

Макс Борн – нобелов лауреат за физика

„Много от учените вярват в Бог. А онези, които казват, че заниманията с наука правят човека атеист, са вероятно някакви жалки хора”.

„Ученият трябва да има огромно търпение и смирение, а тези качества могат да му бъдат дадени от религията”.

Томас Елиът – нобелов лауреат за литература

„Един християнин може да докаже пред хората истинността на своята вяра по един съвършен начин само когато заложи реално живота си за нея, а не когато логически анализира причините за своята вяра”.

„Защо хората трябва да обичат църквата? Защо трябва да обичат нейните закони? Защото църквата им говори за живота и смъртта и за всичко друго, за което те биха искали да забравят. Защото църквата е нежна там, където те биха били твърди, и е твърда там, където те биха били мекушави”.

Некрологът на ХХ в. според Елиът ще бъде:

„Тук живяха свестни и безбожни хора. Техният единствен паметник е един асфалтов път и хиляди изгубени топки за голф”.

Парадоксалните следствия от т.нар. научно-технически прогрес, или Елиът за невежеството и знанието:

„Безкраен цикъл от идеи и действия, безкрайни изобретения, безкрайни експерименти – те носят знания за движението, но не за покоя, знание за говореното, но не за тишината, знание за словата и невежество за Божието Слово.

Нашето знание ни води все по-близо до нашето невежество, нашето невежество ни води все по-близо до смъртта, но това е близост до смъртта, а не близост до Бога.

Къде е животът, който изгубихме в живеенето?

Къде е мъдростта, която изгубихме в знанието?

Къде е знанието, което изгубихме в информацията?

Небесните цикли през тези двадесет века ни водят все по-далеч от Бога и по-близо до смъртта”.

Робърт Миликан – нобелов лауреат за физика

„Никога не съм познавал човек със здрав разум, който да не вярва в Бога”.

„За мен е немислимо, че един истински атеист може да бъде учен”.

Йоханес Кеплер – основател на астрофизиката и модерната оптика

„Тъй като по отношение на природата ние, астрономите, сме свещеници на всемогъщия Бог, ние не бива да мислим за славата на своя интелект, а трябва да мислим за славата на Бога”.

Макс Планк – нобелов лауреат за физика


„Движението на атеистите, което обявява религията за преднамерена измама, измислена от властолюбиви свещеници, движението, което посреща с насмешка благочестивата вяра във Висшата сила, усърдно използва научното познание, с което уж е в съюз, и продължава с все по-бързи темпове да оказва разлагащо влияние върху всички нации и всички социални слоеве по цялата Земя”.

„Като физик, следователно като човек, който е служил през целия си живот на трезвата наука и на изследването на материята, съм безспорно свободен от подозрението, че мога да бъда фанатик. И затова след всички мои изследвания на атома мога да кажа следното: не съществува материя сама по себе си! Цялата материя произхожда и съществува само чрез една Сила, която подбужда атомните частици към вибрация и ги поддържа в движение в миниатюрната слънчева система на атома. Тъй като обаче в цялата Вселена няма нито една интелигентна или вечна сила (и никога не се е отдало на човечеството да открие така горещо желания вечен двигател), ние трябва да приемем, че зад тази сила стои един съзнателен, интелигентен Дух. Именно този Дух е първопричината на цялата материя”.

Източник: „50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога”


  http://www.hristiqni.com/novini/lyubopitno/1903-svetovnoizvestni-ucheni-povyarvali-v-bog#ixzz2mealDLsL



Тагове:   учени,   в бог,   повярвали,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13781393
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930