Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 07:03 - Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0



Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции
 26 юни 2013 / 14:29
 
 http://kulinaria.bg/articles/dokazano-gmo-hranite-zatlastyavane-i-infektsii
 

  Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции  

ГМО храните доказано водят до затлъстяване и инфекции на стомаха и отделителната система. Това сочат резултатите от ново проучване, предаде информационна aгенция “Дартс Нюз”.

Пробното проучване е извършено в САЩ от австралийския учен Джуди Карман и нейния екип. На своята страница в интернет те са пуснали шокиращите резултати.

Изследването е направено върху свине. Прасето, хранено с ГМО, било средно с една четвърт по-тежко, от животно от контролната група. От биологична и статистическа гледна точка откритието е впечатляващо. Освен това свинята, хранена с генно-модифицирани храни имала два пъти по-често чревни инфекции и проблеми с отделителната система.

Решението за провеждането на подобно проучване е направено заради оплакванията на фермери, които през последните няколко години забелязали проблеми в храносмилателната и пикочно-половата система при свинете. Установено, че се е увеличил броят на случаите на безплодие и спонтанни аборти при свинете майки, хранени с ГМО. Намалял и процентът на прасетата, родени с естествено зачеване. Те имали чревни инфекция на тънките черва, язви и изтъняване на стените на червата и хеморагично кървене.

Фермерът и експерт по домашно животновъдство Хауърд Флигер, който е част от проекта, не е изненадан от резултатите. “От момента, когато генетично модифицираните култури се появиха в храната на животните, ние виждаме увеличаване на храносмилателните и репродуктивни проблеми. Сега това е научно доказано.

Земеделските производители са понесли загуби, главно поради купуването на антибиотици за прасетата. Смъртността сред животните се е увеличила, регистрирано е увеличаване на броя на спонтанните аборти и дефекти при новородени прасенца.

В някои случаи животните стават агресивни. И това не е изненадващо, имайки предвид състоянието на тяхното здраве. В допълнение, използването на генетично модифицирани храни не носи на фермерите никакви печалби “, коментира той.

Ръководителят на проекта д-р Джуди Карман казва, че резултатите се получават в реални, а не в лабораторни условия. “Ние сме използвали свине. След клане свинското месо попада на пазара, а след това на масата за хранене. Освен това, храносмилателната им система е много подобна на човешката и ние трябва да установим дали не се наблюдават подобни симптоми и при хората. Открихме, че смес от ГМО растения в храносмилателната система на организма, образува генетично модифицирани протеини. По този начин, ние успяхме да проучим комбинирания им ефект върху здравето на животните. Въпреки това, в този момент, на нито един продукт не се съобщава информация за това. Нашите изследвания доказват, че генетично модифицираните растения трябва да се изключат от продажба”, категорична е тя.


Прочети още: Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции http://kulinaria.bg/articles/dokazano-gmo-hranite-zatlastyavane-i-infektsii#ixzz2Y8lNU7H5



Тагове:   смърт,   болести,   ГМО храни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13776515
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930