Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 21:29 - СЪЛЗИТЕ НА БОГОРОДИЦА ДНЕС
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2013 21:35


Чудо в Бургас: Икона на Света Богородица в храм "Св.Св. Кирил и Методий" се просълзи
Източник: News.Burgas24.bg    10:09 / 20.03.2013       
http://news.burgas24.bg/422465.html
© Burgas24.bg    

 Икона на Света Богородица от разрушения бургаски храм "Св.Св. Кирил и Методий" се просълзи. Чудото станало в навечерието на Великия пост, когато свещениците се подготвяли за тържествената служба. За необичайното явление съобщи отец Петър.

Лошо знамение. Иконата на Света Богородица от най-голямата бургаска църква, която се руши заради строеж на подземен паркинг, "Св.Св. Кирил и Методий" се просълзи. Чудото станало в навечерието на Великия пост преди Великден. През деня отец Петър се сетил, че в затворения вече година и половина рушащ се храм има още ценни икони, които трябва да бъдат извадени за поклонение от миряните. Сред тях била и иконата на Света Богородица Касперовска.

"При почистването на иконите следобеда забелязахме, че на Света Богородица са се появили две капки, две сълзи.", разказва отец Петър от храма.

Татяна, която от дълги години помага в храма е свидетел на чудото. Още не може да забрави невижданото до момента явление.

"Тя е жива иконата, тя е чудотворна.Тя е подарък от Русия още от самото основание на храма.", разказват работещите жени в църквата.

Православните свещеници в Бургас не помнят иконата на Света Богородица да е проливала сълзи и смятат, че това е лошо знамение.

"Това ме притесни, защото мисля, че да се появят сълзи на тази икона означава, че нещо ни очаква - някакво изпитание,нещо тежко. Дай Боже да не съм прав. Ние знаем, че храмът в момента е в окаяно състояние, може да се срути, ако не се вземат някакви мерки. Когато на Богородица се появяват сълзи, тя се моли за това, което може би ще се случи. Някакъв Божи гняв ще бъде излят върху хората.", смята отец Петър.

Храмът е осветен през 1907 година и отваря врати за богослужение. Оттогава допреди година и половина храмът не е затварял. През 2011 година обаче в непосредствена близост започва строеж на подземен паркинг и църквата се пропуква, стенописите са унищожени. Очаква се в близките седмици да започне реконструкцията на храма.



           ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

                НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОРЪЧА ЗНАМЕТО НА БОЖИЕТО ЦАРСТВО, А КАКВО ОСТАВА, ДА ГО РАЗВЕЕ ! КАК НЯМА ДА ДОЙДЕ ЗЛОТО ?! НАРОДЪТ КАТО ЦЯЛО Е БЕЗ ЗАКРИЛА.
               ПАК ЩЕ КАЖА, ЧЕ ДЯВОЛЪТ ОТНЕМА МНОГО ЖЕРТВИ ПО ВСЯКЪВ НАЧИН. МАЛКО ЛИ ДЕЧИЦА СИ ОТИДОХА НА ГРУПИ, А ВЪЗРАСТНИ, КАТАСТРОФИ, УБИЙСТВА, А САМОУБИЙСТВА... КРАЙ НЯМАТ... ВЪПРЕКИ ТОВА ВЯРВАЩИ И НЕВЯРВАЩИ СЕ СПОТАЙВАТ И СЕ НАДЯВАТ, ЧЕ ТЯХ ЩЕ ГИ РАЗМИНЕ ЗЛОТО.
               ДЯВОЛЪТ Е СИЛЕН, ЛОВЪК, ПОДМОЛЕН, СЪБЛАЗНЯВАЩ, ИЗНЕНАДВАЩ, ЛУКАВ ИЛИ ЗАПЛАШИТЕЛЕН...ДЯВОЛЪТ НЕ Е ПРИКАЗЕН ГЕРОЙ ! ТОЙ Е РЕАЛЕН, МАКАР И НЕВИДИМ !!!!!!!!!!!!!!
               САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА ГО ОБЕЗСИЛИ, САМО БОГ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ.  НО НИКОЙ НЕ ОСЪЗНАВА БЕЗСИЛИЕТО СИ И БЕЗСИЛИЕТО НА НАРОДА. ЧОВЕЦИ НЕ МОГАТ ДА НИ ПОМОГНАТ ! САМО БОГ ! 
                НО ТОЙ ИСКА БЪЛГАРИТЕ ДА ИЗДИГНАТ ЗНАМЕТО НА БОЖИЕТО ЦАРСТВО И ТАКА ДА МУ ДАДАТ ПРАВО ДА ГИ ЗАЩИТАВА И РЪКОВОДИ !  КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ЧАКА, ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА !
               ПИСАХ ТОВА ОТ БОГА, ПРЕД БОГА И В ИМЕТО НА БОГА !

               КОЙТО Е ОТ БОГА, ЩЕ РАЗБЕРЕ И ЩЕ ДЕЙСТВА, ВОДЕН ОТ ЛЮБОВТА СИ КЪМ НЕГО И НАРОДА СИ ! БОГ ДА СЕ СМИЛИ НАД НАС !!!  АМИН !!!



                                               ИСТИНАТА  НАПИСАХ :   ЕСТИР  !!!


Тагове:   Богородица,   плаче,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13778510
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930