Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 15:30 - РОДИТЕЛИТЕ ДА СЪБИРАТ ЗА ДЕЦАТА СИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0



Иванка Шошева, публикува в Църква и общество  Иванка Шошева  12 октомври г. 01:15

Виждали ли сте на магистрала билборд с надпис "Аз харча наследството на децата си"?...НЕ! Няма и да видите, по скоро някоя мръсна дума може да видите там или задника на Азис, но не и това!
 Свещеното Писание казва, че родителите трябва да събират имот за децата си...Можете ли да си представите да откраднете парите за тетрадки на сина си или парите за памперси на дъщеря си?! Но това е точно, което инфлацията, нашата политика на кредитни пари прави. Точно това е, което потреблението в рамките на едно поколение прави. Все едно ние се промъкваме нощем в стаите на децата си и вземаме това, което не ни принадлежи. Ето защо националният дълг е ДУХОВНО БЕЗЧИНСТВО. Той е кражба от нашите деца, не само от нас.
 Накратко бедността се корени в отхвърляне на християнството. Езичеството не може да обясни разликите в благосъстоянието, защото няма православното разбиране за действителността. Когато вижда неравенство, то казва: "Това е лошо. Защо едните да бъдат богати, а другите бедни!" То никога не си задава въпроса: "Защо, какво са направили тези хора, за да натрупат това, което имат и какво са направили другите, които нямат, за да нямат?" ... Какво казва Свещеното Писание?
 Мт. 13:12. защото, който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме;
 Мк. 4:25. Защото, който има, нему ще се даде, а който няма, от него ще се отнеме и това, що има.
 Лк 8:18. Внимавайте, прочее, как слушате; понеже, който има, ще му се даде; а който няма, ще му се отнеме и това, що мисли, че има.
 Какво значи това? Всички знаем - ако нямаш любов към Бога, нямаш любов и към ближните си; ако нямаш страх от Бога, нямаш страх и за ближния...нямаш морал, тогава ще безчинстваш - ще крадеш, ще лъжеш, ще убиваш, ще прелюбодействаш...тогава и малкото което имаш, ще ти бъде отнето...а този, който има любов към Бога, ще има любов и към ближния, който има страх от Бога, ще има страх и за ближния, ще има морал - няма да краде, няма да лъже, няма да убива, няма да прелюбодейства...ще има морал и няма да безчинства, тогава и малкото, което има ще се умножи и преумножи...
 Величието на Божията любов към човека е в Неговата жертва, а Жертвата е Синът Божий. Наш дълг е да отговорим на тази жертва с любов. В този случай е важно предразположението на сърцето (както вдовицата, която дала две лепти, тоест всичко, което имала, Богу). Ние също трябва винаги да сме готови да дадем на Бога всичко, което имаме. От тази гледна точка са и нашите пожертвувания в храма. Не е важно какво ще стане с парите ни, къде и за какво ще отидат. Господ ще приеме нашата готовност за жертва заради Него.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13797101
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930