Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 13:18 - Кои зеленчуци не трябва да се пържат?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 339 Коментари: 0 Гласове:
0



Вижте кои зеленчуци са изключително вредни, ако ги пържите

http://doctorbg.net/koi-zelenchuci-ne-tryabva-da-se-parjat/


При топлинна обработка на високи температури някои зеленчуци стават опасни за здравето. Колкото и странно да звучи това, то, твърдят от Института по обществено хранене в Щатите, определени зеленчуци при пържене в мазнина отделят изключително вредното съединение акриламид. Това съединение води до проблеми в нервната система и освен това е доказано, че е канцерогенно и предизвиква рак. Според американските учени, по-добре е като цяло зеленчуците да не се пържат, а да се варят, но дори и ако случайно решите да преминете към високотермичната обработка, то задължително не трябва да използвате следните зеленчуци: лук, тиквички, чесън и зелени люти чушки. Също толкова вредни са и патладжанът и кервизът. С малко по-леко отделяне на акриламид при пържене са броколите, зелето и доматите. Дори и при ниски дози, акриламидът може да се натрупва в тъканите и ефектът му да се акумулира с времето.




Гласувай:
0
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11355123
Постинги: 14710
Коментари: 2337
Гласове: 9227
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031