Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 13:18 - Кои зеленчуци не трябва да се пържат?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
0



Вижте кои зеленчуци са изключително вредни, ако ги пържите

http://doctorbg.net/koi-zelenchuci-ne-tryabva-da-se-parjat/


При топлинна обработка на високи температури някои зеленчуци стават опасни за здравето. Колкото и странно да звучи това, то, твърдят от Института по обществено хранене в Щатите, определени зеленчуци при пържене в мазнина отделят изключително вредното съединение акриламид. Това съединение води до проблеми в нервната система и освен това е доказано, че е канцерогенно и предизвиква рак. Според американските учени, по-добре е като цяло зеленчуците да не се пържат, а да се варят, но дори и ако случайно решите да преминете към високотермичната обработка, то задължително не трябва да използвате следните зеленчуци: лук, тиквички, чесън и зелени люти чушки. Също толкова вредни са и патладжанът и кервизът. С малко по-леко отделяне на акриламид при пържене са броколите, зелето и доматите. Дори и при ниски дози, акриламидът може да се натрупва в тъканите и ефектът му да се акумулира с времето.




Гласувай:
0
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11539559
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930