Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2016 14:52 - Имаше ли Осми Вселенски Събор или не?
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 2662 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.07.2016 15:06


 Въпросът за това дали на о.Крит все пак се проведе Осмия Вселенски Събор или това е само някакво предсъборно съвещание изключително много вълнува и православни и икуменисти.

Първите се надяват това все пак да не се е случило тъй като с основание смятат провеждането му за началото на края- т.е за началната точка от плана за възцаряването на антихриста и утвърждаването на неговата световна религия.

Вторите лелеяно ожидават това събитие надявайки се то да " узакони" отстъплението от православните догмати- така омразни на всички икуменисти и обновленци. Тяхната съвест чакаше тази малка глътка успокоение вече 93 г. за да  може мимолетно да намери оправдание онова неистовото желание на псевдо-православните реформатори към единение с еретици и друговерци. Разюзданото верово блудство с всички религии, секти и алтернативни "духовни практики" имаше нужда от "потвърждение" от някаква "висша инстанция" , па макар и фалшива.

За наше огромно съжаление можем да кажем, че Осмият Вселенски Събор все пак се състоя!

Какви са аргументите за и против това твърдение?

Православните които не го желаят, твърдят, че той е нелигитимен и неканоничен. Това разбира се е така, но никъде никой от светите отци не е казвал че той ще бъде праведен и лигитимен, а просто че ще се състои. Той и затова е наречен от тях "Вълчи събор" защото няма да е нито каноничен, нито Свят, нито Велик.

( Ако трябваше да се проведе по правилата на Вселенските Събори , то той не биваше да се провежда. Това е така понеже в Православието всичко отдавна е решено и е непроменливо във времето, а  ересите са осъдени още на 7-те Велики Събора. Нужда от Осми НЯМА и не може да има. Осмият Велик и Всеправославен Събор се нарича в Светото Православие- Страшен Съд. Той ще се случи на границата между седмия и осмия ден, наречен Вечност. Ще бъде "свикан" от главата на Църквата -Иисус Христос и ще бъдат съдени всички еретици и антихристи. А дотогава може да има само "псевдо-събори" т.е Сборища на еретици)

Те смятат също така, че след като след провеждането му нищо не се е случило значи той не е "онзи" който ще доведе антихриста.
Разбира се времето за катастрофалните събития може да е  и по-продължително. И Юда е предал Господ в сряда но Той не веднага е бил разпънат. Нима не виждаме какво се случи почти едновремено и успоредно със "Събора"- Брекзит, т.е разпад на ЕС, среща на руския патриарх с папата, обявяване на началото на Супер Държава (от Меркел и Оланд), извършване на сатанински ритуал в Швейцарските Алпи от държавните глави на европейски държави(миналия месец), възстановяване по-рано на Соломоновия храм (В Сан Паоло-Бразилия). и всичко това почти веднага.

Смята се също така, че не участието на четирите поместни църкви на него го прави нелегитимен и следователно това не е Осмия Събор.  Отново ще подчертаем , че не се предполага той да е изряден и легитимен и неучаститето на част от поместните църкви не отменя отстъплеческите му решения , както и факта ,че след такава дълга подготовка 8 Събор стана факт. Както и това че никога след схизвата от 1054г. Не е имало такова голямо отстъпление на поместни църкви от догмите на Светото Православие -цели 10 църкви. Слава Богу други 4 устояха за сега. Но ние знаем ,че позицията на Руската църква по нищо не се отличава с тази на ересиарха Вартоломей. Нейния епископат во главе с патриарха изповядват всички икуменически ценности .

Грешат обаче и онези които смятат, че эакта на случването на събора означава автоматично приемане на неговите "нововъведения" и правила. Ще останат поместни църкви и хора верни на Христа до края на дните.

Дори цял свят да стане Содом винаги ще има някъде една Ниневия.
Дори цял свят да се удави в потопа на отстъплението и разстлението ще има винаги един Ноев ковчег в който ще се спасяват православните.

Дай  Боже и Българската Православна Църква да бъде там. Амин!



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 659158
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031