Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2021 10:07 - CDC предлага усилватели на Covid за „имунокомпрометирани“ след костюма на Израел, тъй като Pfizer Jab губи ефикасност срещу Delta инфекциите
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.08.2021 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
CDC предлага усилватели на Covid за „имунокомпрометирани“ след костюма на Израел, тъй като Pfizer Jab губи ефикасност срещу Delta инфекциите

23 юли, 2021 04:08 / Актуализирано преди 8 дни Вземете кратък URL адрес

image

ФАЙЛ СНИМКА. ©  Ройтерс / Дадо Рувич Група от здравни експерти от САЩ даде предварителна подкрепа за трети дози ваксини за тези с нарушена имунна система. Подобна политика вече се прилага в Израел, където според съобщенията ударът на Pfizer губи ефикасност.

Консултативният комитет по имунизационните практики, който консултира Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), заяви в четвъртък, че бустерните ваксини за имунокомпрометирани могат да бъдат правилният ход, тъй като медицинските уязвими продължават да се разболяват дори след пълна ваксинация. 

Панелът обаче не предложи пълноправна препоръка за трети дози, като поддържа, че са необходими повече данни, както и принос от Администрацията по храните и лекарствата, която е дала само спешно одобрение за трите ваксини, откроени в САЩ.

Имунокомпрометираните включват пациенти с рак и тези, подложени на химиотерапия, реципиенти на трансплантирани органи и хора с ХИВ, наред с други състояния, които засягат имунната система. 

Въпреки че много от тази уязвима категория са получили ваксини срещу коронавирус, изстрелите не винаги предизвикват отговор на антитела, наблюдаван при здрави пациенти, което означава, че те не получават същата защита и имунитет. Някои пациенти не показват практически никакъв отговор на антитела след първата от двудозова иРНК ваксина, като тази на Pfizer или Moderna, съобщи панелът на CDC .

image

СНИМКА НА ФАЙЛА: Антъни Фочи говори по време на изслушване в Сената във Вашингтон. ©  Ройтерс / Стефани РейнолдсСЪЩО НА RT.COM„Не са необходими усилващи снимки ... понастоящем“: Фочи казва, че Pfizer се извини за затваряне на федерали с трето съобщение за CovidНякои държави, като Франция и Израел, вече са одобрили бустерни снимки за имунокомпрометирани на фона на бързото разпространение на варианта Delta, коронавирусна мутация, наблюдавана за първи път в Индия. Великобритания сега обмисля подобна политика.

Освен това в Израел изстрелът Covid-19 на Pfizer постоянно губи общата си ефективност срещу вируса, което според здравните служители вероятно се дължи на по-заразния вариант. След като съобщиха, че ваксината е спаднала до 64% ​​ефективност срещу всяко ниво на симптоматична инфекция по -рано този месец, здравното министерство заяви, че допълнително е спаднало до едва 39% в четвъртък. 

Преди това изстрелът на Pfizer е бил докладван като повече от 90% ефективен при инфекции с всякаква тежест, въпреки че министерството каза, че остава 88% ефективен срещу хоспитализации и малко над 91% срещу „тежки симптоми“. 

Новите израелски данни обаче идват с улов, тъй като голяма част от тях са събрани в „горещата точка“ на Covid, където живеят много пациенти в напреднала възраст, което означава, че извадката не представлява непременно населението на страната. Някои анализатори също така предупреждават за други клопки в данните за ефективността, като твърдят, че цифрите може да не дадат точна картина.

„Всеки опит да се изведе ефективността на ваксината за тежко заболяване от степента на  полугруби заболявания сред да или не ваксинирани е много, много рискован“, каза Ран Балисър, който председателства националния експертен панел на Израел по Covid-19, добавяйки, че подходът може да бъде „Ужасно изкривен“.

image

Израелският премиер Нафтали Бенет, 19 юли 2021 г. снимка на файла. ©  Гил Коен-Маген/Басейн чрез REUTERS  СЪЩО НА RT.COMНеваксинираните израелци ще бъдат отказани за влизане в синагогата или където и да е с повече от 100 души, казва премиерът Бенет

Друг експерт по здравни статистики в Израелския технологичен институт, Двир Аран, също настоя, че здравното министерство разчита на „лоши изследвания“, казвайки „Проблемите не са с ваксината, а с данните“.

[Изследването] изкривява резултатите, за да изглежда ваксината по -малко ефективна, отколкото е.

Тъй като Израел и други държав




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743814
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031