Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2016 23:33 - Епископ Лонгин (Жар) – изповедник на православието. Проповед-вопъл, .logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2869 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ВИЕ СТАНАХТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА СТРАНАТА, НА НАРОДА И НА БОГА!

Епископ Лонгин призовава йерарсите към покаяние.
Преосвещенни архиереи, с болка в душата моля всички свои братя: да станем по-добри и да застанем със страх, вонмем! На всяка цена трябва да защитим и съхраним нашата единствена Свята и спасителна вяра Православна, за да не се окажем предатели, подобно на Юда. Няма нищо по-високо от Истината Божия: ни дружбата, ни мирът, ни животът, нито каквото и да е друго.

image
Епископ Лонгин със стотиците отхвърлени или тежко болни деца, които е приютил и, фактически, отгледал.

Критският Събор (16–27 юни 2016 г.) е събор на беззаконието, събор разбойнически, еретически, лъжлив и лукав. А вие, братя мои, архиереи, как ще се върнете в Родината, в Църквата, при народа, при невинното Тело и Кръв на Христа, Когото вие предадохте?
Как ще пристъпите към Олтаря Христов? Как ще извършвате Светите Таинства на нашата Църква Православна, безблагодатни изменници и предатели? Как ще пристъпите към Светинята, към вярата на Светото наше Православие, към догматите, каноните и решенията на седемте Вселенски Събора, установили всичко, което ни е нужное за нашето спасение?

Защо се появи нужда от всеправославен Събор, без православни? Като служихте в духа на Критския Събор, вие служихте, не на Истината, а на духа на окултния мондиализъм и разцърковяването, което заглажда пътя за пришествието на антихриста! Това ли искахте? Вие стахахте предатели на страната, на народа и на Бога!

Как ще погледнете в очите Христа и вярващите от Светата наша Църква Православна? Както и да мъчеха православния народ, той не отстъпваше, ни на атеистите, ни на комунистите, ни на еретиците. Мина през толкова трудности и митарства, но остана верен на Господа! А ние сега, като прокълнати, продадохме най-святото, което имахме — вярата в Бога. Не ви ли е жал за народа, за който ще трябва да отговаряме пред Бога?

Тези от вас, които сте работили на този събор на беззаконието, и сте изразили съгласие с него, като сте поставилин подписа си, но в последния момент сте се опомнили, — принесете покаяние пред Бога и Неговата Църква, пред Светите Отци и пред целия православен народ.
Ако не се откажете от всичко извършено на този събор, гневът Божий ще дойде върху вас, дейци на беззакония!

Не ви ли гризе съвестта и вас, мълчалите? Вие предадохте Бога, като се събрахте с екуменисти и приветствахте всичките ереси и техните учения.
Вие всички, участвали в този събор, обърнахте гръб на благодатта! Какво сте вие, след всичко това? По-добре щеше да е, да не сте се раждали, отколкото да станете предатели на Светинята и отхвърлени от Светия Дух!

И не ви ли гложде съвестта, от това което направихме? Не ви ли е жал, че след 2000 години ние ставаме нови Анна и Каиафа и предаваме своята Свята Истина?

Моля ви и ви увещавам: нека останем покорни и послушни чада на Светата наша Църква Православна, на каноните, догматите и традициите й, които знаем, имайки свидетелствата на множеството спасили се светци и на целия православен народ. Защо искаме да изменим на Светата Истина и да тръгнем против Нея?

В Православието няма нищо невъзвратимо, затова, покайте се и се върнете в овчия двор на Стадото Христово, в Единната, Свята, Съборна и Апостолска Църква.

С братска любов во Христа,
епископ Банченский Лонгин


 

image
Стълб и утвърждение на Истината - епископ Лонгин


Превела от румънски Зинаида Пейкова


logoslovo.ru/forum/all_1/topic_15222/

Превод от руски, Григор Симов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28353520
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930