Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 17:22 - СОРОСИАДАТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2077 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 14.07.2021 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 СОРОСИАДАТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА

 image

Доживяхме! Доживяхме, мили хора, професионален шоумен да води и у нас голямото реалити шоу, наречено управление на държавата. Наложилата се  напоследък практика тази функция да се връчва от задкулисието на  професионалисти в теотралния мизансцен, започната с Рони Рейгън в САЩ, и продължена с Бепе Грило в Италия и Зеленски в Украйна, достигна и нашата държавица в лицето на Славунчо Учиндолски.

Предреченото и провлачило се във внремето свличане в калта на провъзгласения за преклонение ИДОЛ се сбъдва. Макар и получил преди време божественото наименование БУДА, за болшинството е вече само жалкия БОКО. Постепенно в хора на ревящите „Разпни го”, се присъединяват и тези, които го издигнаха и възвеличиха. И най-вече продажните и сервилни медии, които поръчково го извадиха от нищото и ще го запратят със същото усърдие обратно. Нищо ново под слънцето. Сценарий, отиграван от както свят светува. Сценаристите и хореографите на „демократичните” пантомими вече доволно потриват ръце. Те са взели своето от продажбата на билети за организираното от тях зрелище. И не изпитват никаква жал към поредните амортизирани кукли на вчерашното статукво и създадения за тях декор, които ще бъдат захвърлени на политическото бунище. Защото новите марионетки с още по демократични премени и лъскава евродекорация са отдавна подготвени и афишите за поредното представление напечатани. Социолози и политици заиграха отново добре платения шамански танц за зомбиране на общественото съзнание. На телевизионните екрани цъфнаха познати и не дотам известни самодоволни физиономии на новите - стари „спасители” от диктатурата на самозвания Генерал.

През април публиката се юрна към урните, нахъсена от  политическите гурута за разкъсане на наложения „демократичен”, ала ГЕРБ модел. Но-о-о...О-о-пс! Получи се засечка. Така наречените протестърски партии и тези на статуквото нещо не се разбраха и се наложи втори изборен тур. Пръкналите се необолшевики от „Има такъв народ” на Славунчо, използвайки „революционната” ситуация ревнаха гороломно – „Вся власть Советов” ...уф-ф - на ИТН де! Дори, без спазване на законовите формалности, високомерно пренебрегвайки довчеращните си партньори в съвместните маршировки с тъпани и байраци  по жълтите павета, си обявиха собствено кабинетче, бъкано с изгладнели нови и стари калинки. Срещу което останалата партийна котерия скочи като ужилена. Вече всички прецакани и гласували за Слави мигом си припомниха първото заглавие на партийния му скеч - „Няма такъв народ”. И наистина, със свещ да търсите, няма да намерите по-прост народ от нашия...     

Явно, за пореден път със собствените си ръце отново оплетохме въжето, на което да увиснат и последните ни надежди за истинска промяна.

Ще допуснем ли, както през 1989 година, истинските виновници за геноцида над България да се изнижат ненаказани. Със схеми, понятни и за олигофрени, за каквито с право ни мислят. За да не се окажат напразни, изпитаните вече три десетилетия страдания и неколкократните опити за промяна на статуквото е необходимо поставянето и неотклонно следване на политически цели с цел неутрализиране влиянието на всички прежде управляващи тарикати. Които яхнаха отново народното недоволство, за да го вкарат в руслото на организирания от тях протест. И впоследствие с добре познатите манипулации да го оглавят и осребрят в своя полза.

Та, след като им ядохме попарата на всички, а явно и на новите „спасители” е необходимо да бъдат изгонени всички не с тояги, а направо изринати с булдозер.

 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. krumbelosvet - "със свещ да търсите, няма да намерите по-прост народ от нашия"
14.07.2021 20:07
За такива ПРЕДАТЕЛСКИ думи...
Нямам думи. Привижда ми се тояга по нечий гз. Макар че главата е виновна.
цитирай
2. djani - Хе-хе...
15.07.2021 14:23
krumbelosvet написа:
За такива ПРЕДАТЕЛСКИ думи...
Нямам думи. Привижда ми се тояга по нечий гз. Макар че главата е виновна.


За тези 25 % гласували за Дългия, че и за уж протестърските партии. Имаше преди години сериал "Туинпийкс" с лого "Истинате е някъде там." Май взора не видиш нищо...
цитирай
3. krumbelosvet - Не са 25, а седем на сто от имащите право на глас.
15.07.2021 21:03
Но и 25 да бяха, не е цял народ, българофобе.
цитирай
4. djani - На анонимни нарциси, самообявили се за "бели, светли, или свети"...
16.07.2021 09:21
krumbelosvet написа:
Но и 25 да бяха, не е цял народ, българофобе.


Не би следвало да се отговаря. Малцина като мен са тези в блога, които подписват публикациите си със собственото си и фамилно име по паспорт. Без никакви претенции да налага мнение, а само да изрази позиция. Имеинно за това е "палеца", отразяващ харесване, или обратното. Всякакви други лични нападки и квалификации са просто излишни и като бумеранг се завръщат кам подателя им...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Не Соросиада е това,
11.08.2021 20:36
а инженерингов проект на президента, чрез който той наактивирва простащината, сбира я в партии-идиоти и с техните гласове раводнява вота на избирателите, за да направи свобъдните избори безсмислени.
Фокусът на злото, в което сега е вкарана страната е призидентът Радев, продукт на Кремъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3244591
Постинги: 926
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031