Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2020 13:14 - Инвестиран в Любовта си         + ПОЕТИЧНО-ПОПУЛЯРНО БЛОГОВО ФЕЙСИ
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1663 Коментари: 10 Гласове:
18

Последна промяна: 23.10.2020 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Любовта ми в мене тъй е стара,
       като дъб е в мен" живяла,
с листата си сред светлината, 
       в Земята с корени дълбоко... 

Любовта ми, в утро с ново Слънце, 
       пак светът ми цял огряла,
с лъчите си през мен" в душата, 
       а сред Вселени тъй далеко...  

Любовта съм Аз в око на буря,
       в живота ми се  развилняла, 
търсещ вихърът на друга, 
       за очи към Бога на човека. 


   Приятелите ми знаят, че  поантата  ми винаги  е  с позитивно послание,  в моите ст..., ст...рррахувам се да кажа какво... в blog.bg..., Страхувам се като девствената ви тинейджърка, разхождаща се в катакомбите на крайните ни махали..., и носеща уханна пържола на приятелите си, които търси... И се чудя как да й прикрия пъпчето и скъсаните коленца на плитките дънки, разкриващи цепката и задна... Не бе..., не защото ще и е студено само....!
   И не ми се описва гледката и последствията които цар Инвестор оправдава медийно, че такива са законите собствения му квартал...
   Да..., на това са свидетели и останали да пишат в този блог, но на показ пред хиляди читатели, ! А те все мрънкат самотно споделени, но в страх за съдбата на написаното и примирение пред неколцина психопати, инвестирали от царя на квартала...

   А мене вчера един приятел ме кара да му подам телефона от чантата му, а аз му нося чантата... — Защо ми мъкнеш цялата чанта бе тъпак? - ме пита. А аз си спомних, че като малък така баща ми ме накара да направя с чантата на майка ми. И то само с краткият довод "В чужда лична чанта не се бърка!"
   А на 3 години вече знаех, че поканен в чужд дом не може да се кекерчиш като на връстниците си на улицата, но и да не бъркаш в уюта на личното огнище, защото пари не само на пръстчетата но на бузките!
   Ами аз такива работи помня, които определят морала на поведението ми и изказа на чувствата и любовта ми.
   А интересно ли ни е, какви ли спомени от първите седем години определят морала на Инвестора на този блог и любимите му психопати ???

   Затова така си дописах, негативно, но пак с послание за всеки, който обича да пипа чужда личност,  непоканен и без да пита:

Любовта такава, лична, моя,
       скверно друг съпреживял я, 
ще сеща Слънце в черни дупки, 
       сам сред дъбрави без пътека!

image



=================================
СНИМКА ЗА СПОМЕН НА
НАЙ-ПОПУЛЯРНИ ОТ КАТЕГОРИЯ "ПОЕЗИЯ" (21.10.2020)
imageimage

   Отбелязвам си за Дневници, и защото не се чете добре съдържанието на тази популярност.
   Първите две места заема kaliban3, носещ изопачения ми лик, и посветил творчеството си единствено на критика подигравки и клевети за моята личност.
   Девет места от класацията са за missana (чиято поезия аз харесвам) с преобладаващи политически шаржове, но популярен със становището че Blog. bg е либерален и демократичен сайт, а тези които не допускат агресивните обиди и клевети на хейтърите като коментари, не са нормални и са най-бикновенни страхливци. 
   С усмивка си отбелязвам и поетичното присъствие на jupel и ok3223, който демонстрира как се пише "като класиците", но чийто любим критичен коментар към пишещите е, че трябва да са ги чели преди да пишат.в блога.... 
   Отбелязвам си за Дневници, че от бегъл поглед на коментиращите тази популярност, ярко се отличават одобрителните становища на най-отявлените и неуморни Хейтъри (и техните "сателити"), не само на поезията в блога. И особеното присъствие на Юлка известна от години с оплюването до възмутена погнуса и изгонване не очевидните за всички прекрасно пишещи поети...  И за да не забравя някой ден, си отбелязвам, че там се подиграват публично моите безпомощни протести, както и невъзможността да напусна блога, защото програмиста е забранил... 🤯🤔
  Подчертавамм,че написаното по-горе, не е мое злободневно становище или клевета, а очевидни за всички блогъри и читатели на blog.bg факти. Подчертавам също, че никога не съм имал самочувствие на добър поет, камо ли желание да участвам в нечии класации, камо ли недопустимо обидни! Затова току-що  премахнах от тази картинка моя плах опит за  блогове поезия, както навярно и   останалите, примирени към Либералната   Демократичност на Поетичността : 🤯 ☺️










Гласувай:
20



1. elizabethborislavova - какъв е този калобран?
21.10.2020 16:42
Добра реклама ти прави калобран.
цитирай
2. lexparsy - Въпрос който той сам трябва да се изясни... :-()
21.10.2020 17:27
elizabethborislavova написа:
какъв е този калобран?
Добра реклама ти прави калобран.

   Аз като му казах че ще го намеря за да му видя истинските очички под моята маска, той каза че сам ще каже къде е... Ама чудно защо още не иска да го направи, нито лично, нито публично, както ми омерзява името и написаното от мене, позволенл от Инвестора на блога!
   Иначе е очевидно че е този от тези, заради които нормалните хора погнусени са отказват да пишат в блога, и от тези които ако те набележат за изгонване, се отказваш да споделяш и с приятелите си, защото нападат безскрупулна и тях, и им развалят постингите. И заради които никой вече не коментира контекста на написаното, а как са го подиграли хейтърите, докато и те самите мрънкат от тях, и много обичат да ти дават съвети как да оцелееш примирен в страха си....
   И освен това е от тези, които със сигурност са се запътили натам, където се опитах да обясня в завършека на скромното си стихче..., Но нито го знаят, нито вярват като им казваш!
   А това че ми прави реклама, или аско се увеличиха броя на хората които ми четат постингите е абсолютно вярно, и освен че е факт, аз го предсказах още в постинга си "Странници, споделящи Нощта      + Вица за бЛъговото аверче на просячето" (5.9.2020 :-)))) А аз искам да се скрия някъде, където да ме виждат и контактуват с мене само хора с човешка душевност, останали да пишат в блога... Честно!

   Извини за дългото обяснение Елизабет, но преповтарям за да може повече хора които пишат наивно с капаци на очите в блога да знаят какво може да ги сполети, ако подразнят неколцината психопати с много никове, които са толерирани по всякакъв начин и от собственика Инвестор на блога!

   А за компенсация ти пожелавам да се огледаш около тебе за нещо, което да те усмихне ако съм те натъжил... :-)) А аз от опит знам че винаги има какво... :-)))
   


цитирай
3. rustam - "за очи към Бога на човека"?
22.10.2020 15:47
Какви са тези глупости?
цитирай
4. lexparsy - Еггггати брат....! Това разби всички надежди да си върна детското разбиране, за да обясня.... :-()
22.10.2020 17:47
rustam написа:
"за очи към Бога на човека"?
Какви са тези глупости?

   Ами става въпрос за Очи бе Рустаме, с които човек може да гледа и душевно и Богоподобно, а не за светодиоди които сканират околната среда за твоята андроидно инвестирана пригодност...
   А не си ли чувал, че Човека все си приказва за един негов Бог, които други пък все му обясняват как точно би трябвало да го вижда... за да ни проповядва сервилни, уж от Негово име.... Ама това засяга само човеците бе Рустаме, тъй че не си прегрявай чипа.... :-)))))
    А ти и излизал ли си скоро от окото на твоят ментално буреносен хаос? Стой си по-добре в офиса на Инвестора  и му цитирай хаотичните и буреносни  права  върху овцете,  които си мисли че е придобил, освен заедно с блеенето, но и с човешките мисли, съзнателност и достойнство споделени..., с които си мисли че може да забавлява персонала си от маймуни психопати които е наел за да управляват този блог... :-(((((
    Ама нямате и на представа след много гледане от човешки очи и каква човешка буря ще ви завърти и върне в скрапо цеха на "Бога" ви... И всяко око ще гледа само в една точка, без да може да я анализира..., за радост на човеците! :-))))
цитирай
5. bven - От години са такива есенциите в блока, Лекс.
24.10.2020 14:08
Много хора си заминаха и намериха други приятели. Тук също има свястно пишещи блогъри във всички раздели. Този твой приятел отскоро се подвизава, но всеки ден се появяват и нови линкове - всеки с акъла си. Ще ти споделя моя лист с постоянни посещения от т.нар. приятели - Юлия във всичките й форми и новите пъпкувания:
https://bven.blog/zabavlenie/2018/09/25/izkustvoto-da-ne-vijdash-v-ogledaloto.1628720
За тези, които са зле с пунктуацията - изкуството да не виждаш в огледалото.
Приятна почивка от мен!
цитирай
6. lexparsy - Ценя твоето мнение Татяна.
24.10.2020 17:55
и адекватния и мъдър твой съвет, "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!".. :-)
   Преди да се доизкажа бързам да се съглася че в блога има все още не само "свястно пишещи", но и уважавани духовни интелигентни хора, всеки със своите морални доводи да го прави.
Но останалите са осъзнати, или все още не, бъдещи или настоящи примирени жертви, не на спонтанни, а толерирани и добре организирани публични подигравки обиди и унижение на достойнството, ако не са харесвани или пречат на разследваните от мене медийни интереси на собственика на този блог.
    И за кой ли път безпомощно вече подсещам че примирението и привидно изразеното недоволство от фантомите на хейтърите, на които са дадени всички права за безброй никове и модераторска подкрепа, и даже софтуерни средства да вършат дейността си назидателно пред всички СА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА, това да продължава не само безнаказано но и със самочувствие от нарочения от мен Инвестор.
    А това, че аз единствен се опитвам да покажа тази очевидност, дава повод за демонстрация за още по адресивното ми публично омерзение за "назидание" на всички, както и приятели които вместо да ме подкрепят ми дават съвети как да се примиря или да продължа да пиша "оцелявайки"...
    И даже не помня откога някой от тези приятели не е вникнал за да коментира контекста и съдържанието на постинга вместо да дава съвети и също да се оплаква, но не и от организаторът и собственик на този блог. И колкото и да намеквам че вече съм възмутен повече от тяхното държание, отколкото от привличната простотия на хейтърите, даже и затова нямам разбиране...

    А ако се взреме по-дълбоко и причините и интересите които са инвестирани в блога, непременно ще видим и едни т.н. "платени за нечии интереси, които демонстрират духовност и интелигентност, или чрез копиране и цитиране на статии, налагат преднамерените си "научни" мнения, като но атакуват всички набелязани от тях постинги, и на неподражаем за престижа им език, изказват Категорични становища, с фиктивни доводи, даже и закани за убеждение.
    Забелязваме, че тенденциозно атакуваните постинги са на интелигентни хора, и касаещи духовността ни, и даже самочувствието ни на българи.
    Извини че те натоварих с моите размисли, но се надявам да бъдат прочетени и осмислени и от други.
    И пак искрено благодаря, вярвам и не само от мое име, за непоклатимите ти доводи да продължиш да пишеш в блога на винаги интересна и актуална тематика.

цитирай
7. didige - А как ухае Вселената? Слънцето ...
24.10.2020 22:39
А как ухае Вселената?
Слънцето още сънува ли?
На онази поляна зелената
вятъра дъба чува ли?
Ще намерим ли силата в корена?
Някой ден.
Ще ни стигне ли времето
всеки лист през вратата отворена
да потърси семето.

Всеки миг, всяка усмивка е начало.Започвам да се харесвам пред огледалото.И знам защо.:)))






цитирай
8. lexparsy - Хеййй, здравей Дид,
25.10.2020 00:34
didige написа:
А как ухае Вселената?
Слънцето още сънува ли?
На онази поляна зелената
вятъра дъба чува ли?
Ще намерим ли силата в корена?
Някой ден.
Ще ни стигне ли времето
всеки лист през вратата отворена
да потърси семето.

Всеки миг, всяка усмивка е начало.Започвам да се харесвам пред огледалото.И знам защо.:)))

   Радвам все на стихчето ти, като онова пингвинче от емотикона на Skype, дето подскача и хвърля сърчица наоколо... :-))) Ами даже и защото тъкмо се оплаквах че никой отдавна не е коментирал и думичка за съдържанието на постингите ми.
   И ти благодаря че перфектно си разбрала посланието ми..., как сме забравили да бъдем себе си чрез Любовта си, вместо да сме увлечени от чужди бури, които я анализират и консумират...
   Хе, а чек' и аз да те видя..... ... Ами и аз те харесвам бе...., даже повече от огледалото ти... :-))))
    Ако хора като тебе пишат по-често в този блог, да смразяват кръвчицата на хейтърите от злоба, може да се разтопи и любовта и смелостта и на други...
   Прегръщ и целуффф, и поздрави и на дечицата!
цитирай
9. valeska - ...
25.10.2020 09:20
За да победи злото е достатъчно добрите хора да не направят нищо…
Слабите не са способни на любов... Защото любовта е даване.
цитирай
10. lexparsy - Абсолютно точно казано, и с най-малко думи Вале
25.10.2020 10:22
valeska написа:
За да победи злото е достатъчно добрите хора да не направят нищо…
Слабите не са способни на любов... Защото любовта е даване.

   Така може да се изкаже и посланието и на моите стихотворни размисли. Бих импровизирал с допълнение, че когато злото е безпомощно в своята агресия, добрите хора не е нужно да правят нещо, защото Давайки Любов, ги оставят привлечени От бурята на черните им дупки...
   А това са неща, неподлежащи на правила за поведение, и на които не можем да се учим, анализирайки "метафорите" си, а е нужно само да си спомним... но само ако не ни е закърняла... душевността..., която е даден не по рождение "орган за спомняне"... Затворен кръг и за циклене.:-))))) Абе също като блоговите хейтъри и тези които се забавляват с тях в дебати на различни езици и без спомени...

... веднага се сетих за крилатата фраза на една моя любима леля, която като гледа какви ги върша ми вика " А бе Как да те забравя, като не мога да те запомня...?"
   Същата ми леля, която имаше страхотно чувство за хумор, на възраст бъркаше някои думи докато емоционално обяснява... А аз като и направя забележка ми се сопва:
— Абе ти нали ме разбра какво имах предвид?
— Да..,разбрах, ама...
— Ама тогава защо ме прекъсваш да ме ядосваш и да си забравя мисълта бе...?

Много спомни ни и споделени спомени за любов ти пожелавам Вале!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363893
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375