Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 17:02 - Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ! Виж Тук:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1328 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%
D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-175489/
Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ! Виж Тук:

Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ!

imageПреди няколко дни, на пресконференция в Москва, официалният говорител  на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че България се намира под особената и специална закрила на Русия. Тя каза това в отговор на въпрос на акредитиран за пресконференцията български журналист.

Българският репортер Борис Анзов подари на Захарова българска народна носия, а само ден по-късно говорителката се снима в профила си в социалната мрежа, облечена във въпросната носия. Но това е просто един щрих.

Не за пръв път руски общественици, писатели, дипломати и официални представители на Руската държава се обръщат към България и българския народ с думи на уважение и обич.

Ние винаги ще помним, че един от най-известните руски учени академик Дмитрий Лихачов стигна до извода, че: „България е устояла на всички бури и не може да бъде унищожена, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА!“.

Няма да забравим и думите на бившият руски посланик Юрий Николаевич Исаков, който в интервю за БНР каза: „България и българите са побрали в себе си огромното наследство на траките, на древна Гърция, древен Рим, на Византия. И се е получила една невероятна сплав, едно колосално богатство без никакъв аналог в Европа. И в резултат на това сливане на много култури, се е родил древният , мъдър и уникален български народ.“

image

 

Българският журналист Борис Анзов подарява на Захарова народна носия по време на пресконференция в Москва.

А по отношение на нашата природа Н. Пр. Юрий Исаков  винаги с възхищение е споменавал, че Бог видимо е обикнал българите още от самото начало и затова ги е дарил с такива изумителни природни богатства, каквито няма по цялата Земя. „И аз се гордея, казва той, като представител на руската държава и като руснак, че с този необикновен народ ни свързва братска дружба и неунищожимо приятелство“.

Нещо повече: С Русия ни свързват общите славянски корени. Общата писменост и невероятното сходство в езиците. Свързва ни нашата обща православна вяра. Гордея се, твърди той, че именно днешните сложни политически условия показаха ярко и категорично колко голяма е обичта и привързаността на нашите два народа един към друг.

И наистина, доказателства в тази посока има колкото искате. Например: Достатъчно беше само да започне кървавия държавен преврат в Украйна, за да видим нещо уникално. Изведнъж, като че ли от нищото, позадрямалата и застинала през последните десетилетия обич на българския народ към Русия избухна със страшна сила. Огромната част от българите застанаха като един в подкрепа на своите руски братя в Донбас. Българите с цялото си сърце се вълнуваха и крепяха решенията и действията на Русия и на нейния харизматичен лидер Владимир Владимирович Путин. И ежедневно заклеймяваха онези соросоидни и евро-атлантически наши политици, които най-страхливо и платено не смееха да заявят, че в каквито и алианси да влиза, България ще бъде винаги приятел, съюзник и кръвен брат на Русия.

image

 

Мария Захарова в българска народна носия!

Та нали основната причина, заради която си избрахме за президент Румен Радев, беше декларацията на Генерала, че ще възстанови приятелските политически и икономически отношения с Руската федерация. И дано успее да го направи. Бог да му е на помощ.

Защото, за да възстанови приятелските връзки на България с Русия, той, а заедно с него и българския народ, трябва да влязат в стълкновение с една огромна и безмилостна сила. Силата на стотиците милиарди и трилиони долари. Силата на мощна и безскрупулна военна машина. Сила, съсредоточила в себе си огромна власт над света, непрекъснато захранвана с ресурсите на същия тоя свят. СТАВА ДУМА ЗА ЗЛОВЕЩАТА СИЛА НА ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ И УОЛСТРИЙТОВСКИТЕ БАНКСТЕРИ.

И именно в този изключително труден и опасен, жесток и сюблимен за България момент, когато на съвсем тънка нишка се крепи самото съществуване на народа и държавата ни… Именно в този момент, ние отново почувствахме твърдото, мощно, всеотдайно, приятелско рамо на голямата Руска държава и на нейния велик братски нам народ.

Нашите руски братя и Руската федерация, в лицето на Мария Захарова, нашата Маша, официален говорител на руското външно министерство, не се поколебаха, пренебрегвайки всякакви дипломатически условности, да покажат, че те са до нас. Че не сме сами. Че няма да изоставят посестримата си България, каквото и да става. Че в борбата ще бъдем рамо до рамо. Както е било винаги.

Нещо повече: Самият Владимир Владимирович неведнъж е изразявал отношението на Русия и своето лично пристрастие към България и българите. Дори в поздравлението към президента Румен Радев за националния празник 3 март, Владимир Путин умишлено акцентира на общите битки на руските войни и българските опълченци против турския поробител. По този начин той показа, не само че нашата дружба е скрепена с кръвта на загиналите…

image

Владимир Путин подчерта, че българският и руският народи са едно сърце и една душа. Че тях ги свързва нещо, което отива отвъд историята. Отвъд политиката. Отвъд дипломацията. Отвъд войните и дребните интереси.

Свързва ни братството. И дружбата. И обичта. А тях никой и нищо не може да унищожи.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

image

 

Стефан Пройнов – главен редактор на агенция „Булпрес“

Екипът на Skandalno.net изказва специални благодарности за съдействието на колегите и приятелите от Булпрес.



Тагове:   България,   Русия,   пази,


Гласувай:
1



1. sande - Русия отново безсрамно заплашва, че ще ни помага !?
14.03.2017 17:31
По дяволипе.

Кой им иска кавото и да било?

Аман от непоискани и нежелани защитници!

Кой разруши с комунистическа ярост процъвтяващото Царство България 1944 г.?

Кой ни направи вероломно и подло Съветска репубика?

Кой ни докара на власт негромотният пияница /с второ отделение/ Георги Тарабата ? И с мавзолей като на Ленин и Сталин в центъра на София!

Колко бяха жертвите на т.н. Народен съд!

Цял век все още сме под грозната сянка на тази дружба от векове за векове.
цитирай
2. krumbelosvet - Братко Санде,
14.09.2017 21:32
Братко Санде, кой те излъга? Кво процъфтяващо царство? Един ограбен до голо "съюзник" на Германия. Това е била цената да не дадем 2 000 000 жертви като сърбите. Но все пак дадохме жертви. Шяхме да дадем и ТЕРИТОРИИ, ако не бяха партизаните и Димитров, и Първа Българска Армия - срещу немците.
Аз помня и София и българското село в първите години след 9-ти, без промяна от преди 9-ти. Жалка картинка. Освен около жълтите павета. На няколко села имаше един трактор, стара трошка, който го разкарваха като мечка по вършитба, от село на село, да задвижва вършачката, също една на няколко села. Баба и дядо имага 50-тина декара, типични следняци, с почти напълно НАТУРАЛНО стопанство. Свършвали са парите за сол и газ, преди дядо ми да успее да се веди като железничар. Баба сама с вуйчо се оправяше със земята. Тя раждаше по 120-тина кила жито на декар... Прекрасно ароматно жито, каквото няма ПО СВЕТА от много години, но МАЛКО. а ИМАШЕ семейства с по 10-ина декара, те свършваха хляба напролет. Как да живяли, те си знаят... Вярно, пред Войната в града е бил добре всеки коъто ИМА РАБОТА, особено държавна, но не са били малко и безработните в града, и НАПЪЛНО БЕЗИЧОТНИТЕ на село...
И дано наистина говорителката на МИД да е казала тия думи. Те са адресирани към ЕРДОГАН, който иска да възражда османската империя. Не знаеш ли, братко Санде?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707268
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031