Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2017 10:41 - В МОМЕНТА СЕ СЛУЧВА НЕЩО ОГРОМНО! ГЕРДЖИКОВ СПЕШНО СЪБИРА ВАЖНИТЕ ХОРА! ЗАПОВЯДА ЗА МОМЕНТАЛНО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bradva.bg/bg/article/article-107078#.WI76j1WLTIU


image

Първо извънредно заседание на служебния кабинет свиква днес премиерът Герджиков. Първата точка ще е промяна в правилника на Министерския съвет, съобщава „24 часа”.

В него ще бъде записан четвърти вицепремиер, пост, който заема Илко Семерджиев. Ще бъде предвидена и длъжността на говорител в политическия кабинет на премиера.

С назначения на заместник-министри ще започне работния си ден Огнян Герджиков. Според информация на в. “24 часа” всички заповеди за тези постове трябва да бъдат издадени до сряда.

Бързането се налага, след като досегашният премиер Бойко Борисов освободи всички, преди да предаде властта на служебния кабинет.

Много от новите зам.-министри са познати, показа проучване на всекидневника. Много от тях вече били на тези постове, някои в кабинета „Борисов 2”.

Вътрешният министър Пламен Узунов е избрал за заместници бивши полицаи. Според него те ще бъдат трима и са генерали.

Възможно е министърът на правосъдието Мария Павлова да запази като заместник Вергиния Мичева-Русева. Другите двама ще са нови лица.

Маринела Петрова ще остане зам.-министър на финансите, каквато бе и в кабинета на Борисов. На опита й държи служебният министър Кирил Ананиев, с когото досега бяха колеги.

На поста зам.-министър ще остане и Ивайло Иванов в социалното министерство. Като заместник на служебния министър Гълъб Донев във ведомството се завръща и Лазар Лазаров. Той е бил на тази позиция и при Емилия Масларова, Хасан Адемов и Ивайло Калфин.

В туризма ще остане досегашната зам.-министърка Ирена Георгиева.

Георги Тодоров, който бе зам.-министър на транспорта при Пламен Орешарски и Георги Близнашки, също ще се завърне на поста.

В образованието остава Иван Димов, който бе заместник на Меглена Кунева.

Изпълнителният директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Делисивков пък ще е едно от малкото нови имена Той ще е зам.-министър на енергетиката.

Нов кадър ще е и футболистът Емил Костадинов като зам.-министър на спорта.

Военният министър Стефан Янев пък ще избира заместници, след като се върне от Брюксел, където отива с президента Румен Радев.

Служебният премиер Огнян Герджиков уважи в събота първата премиера за новата година в Народен театър „Иван Вазов” – „Майстори” по Рачо Стоянов. 

Дни, след като стана министър-председател, проф. Герджиков дойде в театъра, за да изгледа представлението, режисирано от Петринел Гочев. Премиерът бе придружен от съпругата си Светла Герджикова.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744081
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930