Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2017 18:40 - Оранжево смути + за полезните свойства на райската ябълка
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://stefibozhilova.com/?p=3203

Оранжево смути + за полезните свойства на райската ябълка Posted on 04.11.2014 0 SHARES FacebookTwitter   image image

Снимка: runningtothekitchen.com

Октомври, ноември, декември са все едни такива есенни, меланхолични, домошарски и … оранжеви месеци image И не само заради толкова противоречивия „празник“ Хелоуин, а и заради портокалите, мандарините, тиквите, мангото, райските ябълки и всичко вкусно, което може да се сътвори с тях и с малко въображение image 

Сега ще ви представя една лесна, бърза и учудващо вкусна и засищаща рецепта за смути с райска ябълка image

ПРОДУКТИ за 2 чаши:

  • 1/2 голям или 1 малък банан (на точки!)
  • 1 голяма и добре узряла райска ябълка
  • сока на няколко мандаринки и/или портокали
    (аз сложих сока на 3 мандарини и 1 портокал)
  • ванилийка – по желание

Приготовление:

Елементарно! Обелвате райската ябълка и я нарязвате заедно с банана в блендера, добавяте изстискания отделно сок на портокалите и мандаринките, няколко ледчета и блендирате всичко до хомогенна смес.

image

~ ЗА ОРАНЖЕВИЯ ЦВЯТ ~

Интересно е да се отбележи, че оранжевият цвят е цветът на втора чакра (енергиен център) в човешкото тяло, която се казва Свадхищана.
Втората чакра се намира в средата под пъпа и над срамната кост – в предната част на тялото, и в областта на опашката в задната му част.
Когато е балансирана и чиста сакралната чакра свети в красив оранжев цвят с по-светла бяла сърцевина. А когато е замърсена е с ръждиво-кафяв оттенък, като „прегоряла”.
Втора чакра е центърът на творчеството, на сексуалната енергия и на нашите желания. Свързва ни с вътрешния извор на вдъхновение и ни позволява да усетим красотата около нас.
Ако Свадхищана е хармонизирана, вие ще откриете вашите творчески заложби и дарби. Ще се прояви Творецът във вас. Тя управлява центровете на удоволствие в тялото ни и способността ни да получаваме удоволствие от всички сфери на живота. Сакралната чакра се свързва и със сексуалността и сексуалната енергия, която може да бъде преобразувана в творческа.

Във втората чакра растат бебетата, раждат се творческите проекти, и безкрайно съзидателната Вселена се разлива във всеки от нас. Тук се намира седалището на душата. Хората с добре развита втора чакра, излъчват енергия, която кара другите да се чувстват добре, сякаш ги е обгърнала майчина ласка. Енергиите на тази чакра отразяват също и естествените лечителски способности на човека.

* Плодовете с жълт и оранжев цвят повлияват изключително добре стомаха и лекуват всякакви стомашни проблеми.

image

ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА РАЙСКАТА ЯБЪЛКА

Това е плодът за студеното време, защото притежава куп полезни свойства за здравето. Съществуват много сортове райски ябълки, но общото им качество е, че те са най-студоустойчивият субтропичен плод. Едва ли е нужно да се съмняваме, че е плодът на боговете, след като и на български сме я нарекли „райска“, а ботаническото й име „diospyros” означава „божествен огън”. image

  • Предотвратява инфекциите на белите дробове, заради богатото й съдържание на бета-каротини, от които дихателната система има нужда. Бета-каротините са тези, които придават красивия оранжев цвят на райската ябълка и са изключително полезни за зрението, в насока на забавяне на старческите промени в очите.
  • Съдържанието на много желязо я прави подходяща храна при анемични състояния и във възстановителния период след тежко боледуване.
  • Предотвратява образуването на камъни в бъбреците, защото стимулира изхвърлянето на излишните соли от тялото.
  • В древността с райска ябълка са лекували скорбут (заболяване на венците, причинено от липсата на витамин С).
  • Действа засищащо и намалява чувството за глад, защото съдържа повече фруктоза. Ето защо се препоръчва и на страдащите от диабет.
  • Благодарение на пектиновите вещества тя регулира храносмилателните процеси и лекува нарушения на стомашно-чревния тракт.
  • Препоръчва се на хора с хипофункция на щитовидната жлеза, заради наличието на така необходимия йод.
  • В козметиката при по-груба кожа се прилага маска от сърцевината на райска ябълка, смесена с жълтък. Нанася се на почистеното лице и се оставя около 20 мин преди да се измие.

image

Ако статията ви е харесала и я смятате за полезна, моля споделете я, за да достигне информацията до повече хора! Благодаря и да ви е сладко и оранжево на душата! image

 


Тагове:   райска ябълка,   смути,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13770731
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930