Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 08:16 - ЕС забранява православието, обяви го за "опасен вид пропаганда"...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1198 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/660-es-zabranyava-pravoslavieto-obyavi-go-za-opasen-vid-propaganda

ЕС забранява православието, обяви го за "опасен вид пропаганда"...  

 

image

Чрез вкарана в последния момент и тайно добавка, Европейският парламент предложи резолюция, която по същество забранява православното християнство. Става дума за проекта за резолюция за "борба с пропагандата", който вече е минал през комисията по международни дела и е на ред да се гласува в пленарна зала. Как са го проспали това българските евродепутати не е ясно, но е факт че Европарламентът ще гледа откровено репресивен текст спрямо най-автентичното християнство (всички други деноминации са отделили се от него, вкл. католицизмът през 1054 г.).
Ако решението бъде прието, отива в Европейския съвет, за да получи задължителен характер.
В резолюцията православието е обявено сред "опасните видове идеологии", защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Като обща бройка православните са по-малко от католиците по света, но католическата църква твърде много се поддаде на неолиберализма и вече не е същия консервативен стожер на традиционните ценности. Това тласка много консерватори в друга посока, вкл. към православието. В момента в ЕС православни са България, Гърция, Румъния и Кипър. Големи православни малцинства има в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. А в Германия има цели 3 милиона православни вече.
На запад имат навика по "втория начин" и чрез дребни поправки в допълните разпоредби, да решават кардинални въпроси. Така например в САЩ беше забрането притежанието на злато, на стойност над 600 долара, и това се случи с поправка в... здравния закон на Обама. А еврофондовете на непослушните ги регулират чрез бутафорни разпоредби, с които всеки може да се изкара виновен за всичко.
Вдигането на мерника на православието е пълен абсурд, на фона на разпространението на радикален ислям в Западна Европа. Интересно, че срещу тази терористична идеология няма никаква резолюция, а православието го отнася, заради "руската заплаха".
Практическият резултат от случващото се ще е пореден удар върху единството на съюза. Православието е в България от 1100 години и е преживяло какво ли не. Ще надживее и ЕС.

ГН




Гласувай:
1



1. dimat - Не са го "проспали",евродепутатите "ни"!
23.11.2016 17:19
Всички те са добре платени и обучени ционистки агенти и въобще не им пука за "гойското християнство"!

Даже напротив - то трябва да бъде унищожено и така окончателно да бъде смазан "българския православен" народ!

Да,именно "българският",като най-податлив в това отношение!Даже,малко му трябва,САМ ДА СЕ УНИЩОЖИ!!!

От него ще се почне,за да се премине към другите православни народи!Пак от нас!Така,както е започнало турското поробване и турсокто ислямизиране!

НО НИЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ПО ТОЗИ ВЪПРОС,А КАКВО ОСТАВА,ДА РЕАГИРАМЕ!Ние,мърдащите все още мъртавци,телата без дух!!!
цитирай
2. krumbelosvet - Помните ли, че някакъв европейски съд
23.11.2016 17:43
осъди България по време на НДСВ за това, че бъха отнети храмовете от поповете-разколници. Наложи се Първанов да каже, че ще хотърси защита от... руския патриарх.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739967
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930