Продукти
4 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
2 ч.ч. кисело мляко
Приготвяне
* Пресейте брашното заедно със солта и содата. Сипете в него киселото мляко и с вилица намачкайте докато получите грубо тесто. Сипете тестото на плота и само за 30 секунди бързо го доомесете с малко брашно, колкото да го съберете на топка. Сложете топката в тава, покрита с хартия за печене и с нож направете диагонални разрези отгоре. Изпечете хляба в предварително загрята на 200* фурна за около 40 минути. Извадете го от фурната и задължително го оставете добре да се охлади върху решетка преди да го разрежете.
Май няма по-бърз и лесен хляб от този, опитайте го и вие. Хлябът се напуква на различни места и става с много артистичен вид, както сами може да се убедите от снимките. След изпичане трябва да се получи плътна, твърда и хрупкава коричка. Да ви е сладко!
последно модифициран в Четвъртък, 24 Април 2014 Отбелязана с:тестени
След одит на "Идиот" 38 ГАЗПРО...
НА РАЗХОДКА ДО СЕЛО ЧЕРЕШОВО