Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 22:20 - Доброволец разкри потресаващи подробности за бежанците, които заливат страната ни
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://m.blitz.bg/news/article/458964

Доброволец разкри потресаващи подробности за бежанците, които заливат страната ни Много от тях са дрогирани, носят в себе си амфетамини и високоенергийни напитки, разказва Спас Паунов, координатор на Воински съюз „Васил Левски” image 41-годишният Спас Паунов е координатор на Воински съюз „Васил Левски” за Пловдивския регион.  Членовете на организацията, която някои определят като паравоенна, надяват черни маски на лицата си, когато ловят бежанци по границата ни.  Те сами финансират пътуванията си. Паунов е семеен, с две деца. Живее в Марково, а името му нашумя през април, когато ДАНС и полицията прибраха групата му часове преди да потегли към столицата на протестен митинг. Координаторът на пловдивския воински съюз избягва да дава интервюта. Пред „Марица” той се съгласи да разкаже каква е ситуацията по границата.  - Г-н Паунов, кога беше последното ви патрулиране и каква е ситуацията на границата? 
- Преди дни бяхме в района на Резово, Граматиково и селата около Малко Търново.  Тъй като Гранична полиция не влиза в деретата и храстите, а ние изминаваме много километри пеша, често намираме мигранти, скрити в храстите. Нашата работа е да локализираме групата, преди да са дошли каналджиите да ги натоварят на бусове и извозят навътре в страната. Когато попаднем на нелегални мигранти, звъним на Гранична и ги предаваме на тях.  

- Как тези хора минават през оградата? 
- Те си имат каналджии от арабски произход, които ги вкарват в България. Казват им къде да застанат и да чакат. След това с бусове  роми и продажни българи ги взимат и извозват към София. Преди това ставаше в посока Сърбия, но сега сръбската граница е затворена. Смея да твърдя, че в момента влизат само афганистанци. За мен тези хора не са бежанци, а мигранти, защото там война няма. Влизат предимно 25-30-годишни мъже, сред тях има и малолетни. Поне 10 процента от тях са потенциални терористи.  Отдалече си личи, че имат военна подготовка. Те изпълняват мигновено заповеди от рода на: „Стани”, „Застани там”. 

- Знаете ли какво се случва с тях, след като ги предадете на полицията? 
- За съжаление никой не ни дава информация. Ако имахме малко повече правомощия, пиле нямаше да прехвръкне през границата. Една от заловените от нас групи в Странджа беше 32 души, от тях поне трима бяха терористи. Личаха ясно, разбирате ли! Гледат в една точка или смирено, не се набиват на очи в групата. При залавянето на много от тях установяваме, че са дрогирани. Дъвчат някаква трева, носят в себе си амфетамини и високоенергийни напитки. Често като ги заловим, треперят от наркотиците. 

- Динко от Ямбол се прочу с обезвреждането със свински опашки. Вие използвате ли такива при задържането? 
- Не използваме свински опашки, защото нямаме нужда от тях. Заловените не оказват съпротива. Такава има от страна на  т.нар. каналджии. Те са от турски произход или афганистанци, които минават многократно границата и знаят пътеките. Работят с GPS-и, имат си и специален маршрут, по който водят клиентите си.  Досега не се е случвало някой да ни нападне, макар че сме подготвени и тренирани. 

- Колко души сте, как се движите и с какво сте оборудвани? 
- Оборудвани сме с радиостанции, бинокли и уреди за нощно виждане. С камуфлажи, понякога слагаме и маски, защото сред заловените има терористи и момчетата ми се страхуват.    

- Как приема Гранична полиция присъствието ви по границата? 
- Сътрудничим си, но с некорумпираните от тях. Някои от началниците им сменят патрулите, когато трябва да мине каналджия с група към София. Правят го, за да отворят пътя им. В момента и военните са на границата. Има заповед на всяка група военни да има по един граничен. Когато военните обикалят с граничен,  не могат да хванат група, защото той веднага я отклонява. Имат си сигнали. Но има и доста читави сред Гранична, които изпълняват задълженията си и не участват в корупционни схеми. Разбира се, присъствието ни там дразни малко Гранична, защото им пречи да си въртят игрите.  

- Колко души дежурите? 
- Като цяло сме много отряди, но пръснати по границата. Отрядите ни са големи, по 5-10 души. Аз отговарям за нашия регион Пловдив - 7-8 души. Не агитирам никого за нищо. Не карам никой да прави нещо на сила. Всеки иска да запази българското, защото в момента умишлено се ислямизира Европа. Това е очевидно и очебийно вече. Знаете какво се случи миналата година в Германия, частична гражданска война има вече и във Франция. Обръщат коли, всякакви размирици правят т.нар. "бежанци". Проблемът са афганистанците. Не виждам пречка да ги върнем в Афганистан, защото българският контингент в Кандахар им пази летището и можем да си ги натоварим на военните самолети и да ги върнем обратно. Те не са бежанци, там няма война.  

- Разполагате ли с някаква техника при патрулирането? 
- Не, правим го изцяло пеша. Чуят ли шум, мигрантите  се крият в дерета и храсти. Случвало се е групи да лежат с часове така. Откриваме ги най-често по калните следи, оставят и многото боклуци след себе си. В последно време са се изучили и започнаха дори и отпадъците да си събират. Имаме обаче  доста добри съгледвачи и доста опит придобихме в издирването. Проблемът е, че колкото и да хванем, влизат хиляди. На групи, от по 50-100.  

- Определиха ви като паравоенна организация? 
- Искат да ни изкарат паравоенно формирование, при положение че ние не използваме никакво оръжие. Имаме тука едни автомати, те са еърсофт оръжие, за игра. Нито имаме незаконно оръжие. Имаме само по един нож, който ти трябва в горски условия. Бихме се определили като родолюбска организация. Сред нас има юристи, творци, IT специалисти, стругари, всякакви. Ние изпълняваме и социална дейност.  Ходим в домове за сираци, помагаме им.          

- Защо се включихте в патрулирането по границата? 
- Нямаме доверие на никого. Нито на Гранична полиция, нито на политиците. Между другото сред военните няма корупционни схеми, те са отскоро там. С когото и да съм говорил от тях, са големи патриоти и не биха взели пари и предали интересите на страната ни. Между другото има случаи, в които Гранична изпуска групи. Причината е, че те вървят по 100 души, а и то си е опасно един човек да излезе срещу толкова много. Но след това ни дават сигнал и ние ги хващаме на 50 км вътре в страната. След това се обаждаме на Гранична да дойдат да си ги вземат. Проблемът е, че ги записват в България, преди да изчезнат в Европа. След това ни ги връщат и при отказ да ги приемем глобата е 250 хил. евро на човек. Представете си, ако не приемем 1000 души! 

- Спомняте ли си някоя тежка или рискова ситуация? 
- С мигрантите не, но проблемът са тежките условия и теренът. Момчетата ни сами събират пари за бензин. Някои дори нямат средства за храна. Има хора, които идват със скъсани кубинки, но искат да защитят държавата. Проблемът е, че българите не осъзнават, че скоро ги чака нещо страшно. В момента т.нар. бежанци трупат армия и остават тук като спящи клетки. Терористите си вършат тяхната работа. В един момент не са изключени размирици. Вижте какво се случва в Харманли. Те са навсякъде там, а търпението на местните е на ръба. 

- Какво мислиш за политиката на държавата ни? 
- От 1989 г. насам е пълно разграбване и унищожение на българския народ. Бяхме 8 млн. По отношение на мигрантите политиката ни е „даваме си гъза под наем”. В момента нашите управляващи са управлявани управляващи, както казва Пламен Пасков. Българският хелзинкски комитет е антибългарски. Един българин не е защитил досега в съда. Защитава роми, цигани и всякакви други бежанци и мигранти. В момента малцинствата се толерират, защото това са гласове. Българите са тъпкани отвсякъде.  

- Познаваш ли Динко от Ямбол? 
- Не го познавам, нито съм го срещал. Нищо не мога да кажа за момчето. Подкрепям го, виждам, че е истински българин. Всеки прави по свой начин нещата. Аз като бях в армията, съм се клел да защитавам България и българския народ, не съм се клел в политически партии. Тази клетва ми е за цял живот. 

- Какво включва обучението? 
- Умения да работят в екип. Как да ходят в гората тихо, прикриване, дори зариване в земята. Да различават естествените звуци в природата, придобиване на умения за ръкопашен бой. Досега не се е налагало да го използваме, но момчетата са подготвени. Това не е някакво хамалско действие, целящо да нарани човека отсреща. Напротив, това е обезвреждане, без да пострада отсреща стоящият. Обучението е с различна продължителност при всеки и го правим в гората. 

- Как приема семейството ти отсъствието от вкъщи? 
- Жена ми ме разбира, защото вижда ситуацията в страната каква е. Имаме и две деца. Тя гледа по интернет какво се случва в другите страни. Ако тук ескалира едно такова напрежение, смятам, че жените няма да са защитени. Ще ви кажа личното ми мнение за хората, които влизат, т.нар. мигранти.  Те са необразовани диваци, на които от деца им е втълпявано, че жената е млекопитаещо животно. За тях жената е все едно да притежаваш кон. От  малки ги  обучават да убиват неверници. Не казвам, че всички са терористи, но повечето от тези мигранти са диваци. Представете си един дивак, който влиза в цивилизована Европа и смята жените, които при тях са забулени, а тук доста разголени, за сексуален обект, който няма никакви права. А това са хиляди мигранти. Представете си какво могат да направят с хилядите българки или европейки по улиците. На Орлов мост вече има доста изнасилвания, но това се крие.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710893
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031