Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2016 12:56 - Ядрен специалист разкрива далаверата около АЕЦ Белене
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
http://www.bnews.bg/article/217458-yadren_spetsialist_razkriva_dalaverata_okolo_aets_
belene#.V-9A3oe6lt8.facebook


Всичко е един фарс с цел облагодетелстване на шепа народ? Ядрен специалист разкрива далаверата около АЕЦ Белене BNews.bg

image

 

Георги Котев е бивш служител на АЕЦ Козлодуй и ядрен специалист

Георги Котев е бивш служител на АЕЦ Козлодуй, ядрен специалист, който говори от години за проблемите в ядрената енергетика. Препечатваме текст от неговия блог, без редакторска намеса.

В средата на седмицата народното дупедатство прие нарочен закон с който ни бъркат в джобовете за минимум 1 милиард и 200 милиона, срещу абсолютно нищо насреща. Аз внимателно следях дебатите в НС по време на четенето на закона, както на първо, така и на второ четене. Изговориха се много глупости, гарнирани с редовните крясъци и фалшиви заплахи, имитиращи противопоставяне, както ни пудрят мозъците вече 27 години. На този фон ми направи силно впечатление липсата на главен герой на сцената. Един дупедат трябваше да участва в пиесата, но той не се появи. Този факт ме вкара в дълбок депресивен размисъл

Става въпрос за дупедат Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика. Законът беше свързан с отпускане на заем на НЕК, за да се разплати с Атомстройекспорт, заради просиъдата по спрения проект АЕЦ "Белене". И на този фон шефа на енергийната комисия мълчи. Все едно няма такъв или той не е в час? 
И изведнъж, както често се случва просветлението дойде. В интерес на коректността трябва да отбележа, че просветлението ме настигна след запознаването ми с текст на журналиста Григор Лилов. Това ме провокира да се поразровя.image

За тайната на тази радост става въпрос.


За целна прочетох още веднъж внимателно Протокол с резултатите от извършена финансова инспекция на "Национална електрическа компания" ЕАД, проведена през април 2012-та г. от АДФИ, тогава ръководена от настоящия министър на енергетиката Теменужка Петкова. И ето какво открих там на страница 37/40 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image      
  • image
 
 

 

Сега превеждам на разбираем език. Последното Допълнение (№14) към Споразумението (НЕ Договора) за изграждане на АЕЦ "Белене" е подписано на 30-ти септември 2011-та г. след пълномощно дадено от малкото радостно човече на снимката. След ШЕСТ месеца същото човече е вече министър на енергетиката и на 28-ми март 2012-та г. внася в МС Доклад за прекратяване на проекта, който е гласуван и приет ТРИ дни преди изтичане срока на действие на Споразумението, удължен с последното Допълнение до 31-ви март 2012-та г. Днес същото това малко човече е председател на енергийната комисия в НС. И мълчи!

Сега сетихте ли се какво и как е станало? Не сте? Представете си, че вие сте наемен работник на временен, примерно 6 месечен срок, договор. Ако след изтичането на този срок работодателя не ви предложи нов договор вие автоматично се разделяте и тръгвате да си търсите нова работа. Нямате основания за претенции към работодателя. НО, ако той ви прекрати договора ТРИ дни преди неговото изтичане? Тогава? Какво правите вие? Наемате адвокат и го съдите за обещетение? Не ли?

Сега по-ясно ли е? Точно това е станало и със Споразумението за изграждане на проекта АЕЦ "Белене". То е трябвало НАРОЧНО да бъде прекратено с решение на МС, за да има после основание да бъдем осъдени. И това ако не е повод за радост? Радостта е по повод освобождаването на едни милиарди от джобовете на всички българи, които после да се преразпределят между участниците в постановката. 

За пълнота на картината ще ви припомня още и датата 19-ти март 2012-та г., на която се случва следното събитие - на уеб-страницата на завода-производител на оборудването за Белене се появява следният текст:

19 март 2012-та г. Ижорски заводи, Русия, съобщава:

 

Ижорские заводы завершили контрольную сборку корпуса реактора с внутрикорпусными устройствами для болгарской АЭС «Белене»

"В Ижорските заводи завърши събирането на корпуса на реактора с вътрешно-корпусните устройства, за българската АЕЦ "Белене""

Новото съобщение от руска страна е сигнал, че в България трябва да се действа, за финализиране на постановката. 

Така пъзелът се нарежда, както не може по-добре. Има съобщение за произведено оборудване, което въобще не означава, че то е произведено в действителност. Има действащо Споразумение, на чието основание това оборудване е "произведено", но Споразумението скоро изтича. Трябва бързо то да бъде прекратено, за да има после и съд. 

Даже и аз го разбрах. А вие?

Георги Котев

Източник: http://gikotev.blog.bg/drugi/2016/09/30/razgadana-e-formulata-na-radosta.1479671




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704641
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031