Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 14:03 - Майка България си отива!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Необходимо е да се ползва линка:


 http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/61019-maika-balgariya-si-otiva

Майка България си отива!
  • 04 септември 2016 - 14:01 часа
  • Редактор: Владимира Ангелова
  • Прочетено: 6595 пъти
  • Коментари: 5
СПОДЕЛИ FACEBOOK1008 GOOGLE+1 TWITTER 10ОДОБРЯВАМ image Аз, гражданинът Игнат Веселинов Раденков, години 78, декларирам, че нося отговорност за всичко казано от мен

Аз, гражданинът Игнат Веселинов Раденков, години 78, женен, неосъждан, въпреки че имам себе си за отговорен човек, показал съм го във времето, представям и комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, декларирам, че нося отговорност за всичко казано от мен.

Уважаеми сънародници,

Та нима не виждаме, че пред очите на всички ни обществото ни се разпада, Майка България си отива? Трябва да си кажем истината и то на висок глас, че страната ни е доведена до състояние на трета национална катастрофа, несравнима с другите две нито по социално-икономическата разруха, нито по дадените жертви. Основна причина е властващото беззаконие, тоталният грабеж и наложеният геноцид върху собствения народ.

Около два милиона млади и образовани хора или потенциала на нацията ни бяха принудени да напуснат страната. Вече второ поколение наши внуци и правнуци се раждат и живеят в чужбина. В страната ни остава застаряващото население, ниско образована и неквалифицирана работна ръка, болни хора и циганското население. Някои от процесите стават вече необратими. Проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика отдавна бие камбаната, че България е на първо място в света по намаляване и изчезване на населението, което е заплаха за националната ни сигурност.

Когато става въпрос за по-нататъшната съдба на родината ни, не може да правим повече компромиси с истината. Страната ни вече 26 години се управлява от задкулисието, от партийно-политическата мафия. На фона ужасяващите констатации, страната ни продължава да се води към разруха и разпад. Господата,Ахмед Доган, Георги Първанов, Бойко Борисов, списъкът може да се допълни, продължават да пишат най-черните страници от новата ни история. Този тотален разпад на държавността ни не е случаен, а съвсем целенасочен и дирижиран.

Той обслужва не само нашите алчни, продажни, престъпни безродници, а и чужди нам доктрини и имперски амбиции на Турция, както и геополитическите интереси на САЩ. С всеки изминат месец и година страната ни губи своя суверенитет. Турция отдавна има влияние във всички сфери, включително и в институциите. Неслучайно на върха на мафиотската пирамида беше издигнат Ахмед Доган, слагайки в джоба му митичния ключ за етническия мир, а на практика в ръцете му е истинският ключ на българската държавност.

Случайно ли заяви пред обществото, че той управлява управляващите, че той разпределя порциите. С този ключ се разграби труда на цели поколения, изнасяйки капитал за десетки милиарди левове, с които олигарсите се окупираха в екзотични острови, престижни столици и др. С този ключ незнайно на кого се разпродадоха българските земи и изсякоха българските гори. С този ключ се ислямизира и турцизира българското и циганско население. Ако българското общество не се събуди, не се осъзнае, няма да е далеч времето, когато родината ни ще бъде превърната в турски вилает и американски протекторат. За това пъклено дело за нарушаване на националната ни идентичност и целостта на нацията ни ще допълним впоследствие само с факти.

Уважаеми сънародници,

Сигурни сме, че запознавайки се с фактите, и Вие като нас, ще се почувствате омерзени, че сме част от едно такова общество, а честните съдии, прокурори и следователи просто ще се срамуват. Няма защо да се учудваме, че страната ни достигна това незавидно състояние, след катои символът на нацията ни, каквото е Президентството, беше обърнато по време на двата мандата на Първанов-Марин в търговско дружество и генерираше престъпност. Пренебрегваха се националните ни интереси пред личните. Съдете сами!

Помогнахме на 5 семейства с малки деца бесарабски българи, измамени и изоставени в безлюдно добруджанско село, без училище. Поехме ги, настанихме ги във Варна, осигурихме им работа, децата тръгнаха на училище. Съдействайки им пред нашите органи, не само на тях, а впоследствие и на десетки техни сънародници за сдобиване с българско гражданство, се срещнахме с небивала по размерикорупция. Всеки дръзнал да се върне към изконните земи на предците си е унижаван, изнудван и рекетиран с огромни, непосилни за тях суми. Дори когато им давахме последните си 100 лв. да отидат до София и направят справка кога ще получат българско гражданство, дежурният полицай им е взел 50 лв. само, за да ги пусне във ведомството и това стана практика.

Многократно с конкретни факти сме сигнализирали писмено президента Първанов. Изпращали сме потърпевши при Председателя на „ДАНС”, Петко Сертов като сме осигурявали въпросната, искана от рекетьорите сума, за да се проследи в кого ще отидат тези средства. Не се предприемаше нищо конкретно, но пък потърпевшите веднага бяха удостоени с българско гражданство, видно от писмото отговор по поставения от нас проблем, подписано от Петко Сертов, с дата 10.03.2009 г.

На 01.03.11.2008 г. в град Варна в ДКС се състоя първият Велик събор на българите по света. Присъстваха представители на четири милиона наши сънародници, живеещи в 33 държави. На събора стана ясно, че подобни форуми са традиция за съседните на нас страни, затова те има силни лобита в света. И в кулоарите и от трибуната на събора най-често обсъжданата тема беше именно тази: изнудването и рекетирането на желаещите да получат българско гражданство. Цитираха се конкретни цифри.

На проведената Втора сесия през м. октомври 2009 год. от десетината точки, определящи проблемите, които срешат нашите сънародници,първата точка отново третираше най-сериозния проблем – продължаващата корупция при придобиването на българско гражданство. Това са факти и данни, протоколирани на официални форуми. Делегатите на събора, някои, от които пропътували по 10-11 хил. км очакваха да бъдат удостоени с присъствието на президента. Това притесни организаторите.

В разговор със съветници на президента са получили отговор, че той нямал място на такова „националистическо” сборище. А истината беше друга – с присъствието си президентът рискуваше да изпадне в незавидна ситуация първо да слуша срамните факти, а след това да даде и смислен отговор защо хилядите хора, които искат да се върнат към корена си са подложени на унижение и рекетиране от държавните чиновници. В поредното си писмо до нашия президент-историк, го запознаваме, че в следосвобожденска България, именно външните българи са дали тласък на държавността.

Петима от тях са били успешни министър-председатели, а Александър Малинов е ръководил 5 правителства. Оглавявали са Народното събрание, единствения университет, много от тях са били народни представители, генерали и др. Страната ни се нуждае отново да приобщи елита на нацията ни, пръснат по целия свят. Как така ще заклеймяваш като върли националисти акад. Проф. Петър Константинов, Акад. Проф. Григор Велев, Акад. Проф. Цветомир Воденичаров, Акад. проф. Александър Чирков, Акад. проф. Христо Матанов., проф. Георги Бакалов и др. Приведохме примери с конкретни цифри на нашия президент, как мъдро, по държавнически решиха демографския си проблем страните като Гърция, Германия, Израел и др., давайки на милиони свои сънародници условия за живот в истинските им родини.

Но в случая отново става въпрос за много пари. Престъпният бос Куевич си купи българското гражданство за 50 000 лв. Разследващи журналисти от 168 часа докладват на вицепрезидента Попова, че за пребиваване от един месец в страната ни десет спортисти са си купили българското гражданство за суми от 110 до 150 хил. евро и веднага са се менажирали в европейски отбори.

Британският вестник „Телеграф” внедрява и разкрива престъпна схема в страната ни, че срещу 180 000 евро с два дена престои, кандидатът се сдобива с българско гражданство. Вицепрезидентът Попова отказва българско гражданство на трима руснаци, които са внесли дарение за държавата от по 100 000 долара. Виждате какви са сумите, плащани от кандидатите с небългарски произход. При тези условия още първата година на влизането ни в ЕС, господата удостоиха с българско гражданство 3 200 човека от небългарски произход и докато нашите бедни сънародници от Молдова, Украйна и Македония чакаха по 6-7 години, то тези господа се сдобиха за по-малко от 6 месеца.

При помилванията господата бяха още по-безскрупулни. Според справката по време на двата си мандата са помилвани 529 затворника. От тях 232 случая са на осъдени за убийство като много от тях са по-особено жесток начин. Помилвани са и 49 души, въпреки мотивирания отказ на комисията по помилванията в президентството. (Народното умотворение не пропусна да обобщи и в конкретния случай: „Завоювах си свободата, но си загубих жилището.”) Опростени са и глоби на стойност 1,76 млн. лв. При тази безскрупулност нямаме никакво съмнение какъв процент е присвоен и от тази сума.

Тази срамна престъпна схема беше прекратена след встъпването на новия президентски екип. С българско гражданство се сдобиха безпроблемно 5пъти повече наши сънародници. По изключение стават граждани от небългарски произход хора с доказан смесен брак и др. Според справката до 03.2015г. вицепрезидентът Попова е помилвала само 15 човека.

За едно неправомерно помилване президентът на Босна и Херцеговина беше свален от поста си и даден на съд.

След едно от многото ни телевизионни участия на тема проблема за българското гражданство и помилванията ни се обадиха служители от ДАНС, които са работили в тази насока. Предоставихме им всички доказателствени материали. Не след дълго бяха арестувани директорът на дирекция „Миграция”, Главният секретар на Държавна агенция за българите в чужбина.

Въпросът беше внесен за разглеждане в Комисията по корупцията към Народното събрание с председател Яне Янев. Интерес проявиха и получиха копие от доказателствените материали и журналисти от 168 часа, Вероника Лазарова, както и г-жа Диляна Гайтанджиева. Люба Кулезич в рамките на един ден пет пъти разговаря с нас как ще направи достояние за беззаконието и корупцията в Президентството.

След което всички, включително и Яне Янев, затвориха телефоните. В телевизионно предаване с водеща Кристина Патрашкова, споделихме тревогата си с конкретни факти за ширещата се корупция в Президенството, но тъй като не беше директно, впоследствие беше изрязано! Впоследствие Комисията покорупцията се оглави от народния представител Юлияна Колева, която пък по случайност беше издигната за член на ВСС. И така по познат сценарий се наложи пълна цензура върху пресата, раздадоха се постове, други се купиха, и всичко беше потулено-заметено.

Корупцията в Президентството не свършваше дотук. От президентския екип чрез Ахмед Доган беше внедрен за оглавяващ Агенцията по приватизация на военните имоти полк. Иван Гавраилов, който се разпореди като с бащинията си и продаде военни имоти за милиарди левове на стойност от 10 до 20-пъти, че и повече под пазарната цена. Многократно сме сигнализирали институциите, включително и президента, главнокомандващия въоръжените сили, отправили сме чрез депутати питания в Народното събрание – отново глас в пустиня.

Само от т.нар. гарнизонна фурна във Варна господата Николай Вълканов и Ахмед Доган се сдобиха, неправомерно за сметка на военното ведомство, с 30 нови апартаменти в най-престижната част на Варна. Продава се поредния обект с фиктивен търг за 165 хил. лв. на фирма, регистрирана, по правило, за целта само месец преди това. При справка с другите две фирми участвали в търга се оказва, че те изобщо не са известени и не са имали никакво участие. След време въпросният обект се продава на стойност вече 1,980 млн. лв., т.е точно 12-пъти повече.

Още при нотариуса сумата е разпределена и преведена по сметките на шестте участници във въпросната престъпна схема. Учудващо е, че въпросният обект е обявен в Интернет за продан на стойност, представете си, 6,24 млн. лв. Само по този случай сме занимавали над 13 пъти различните институции, най-вече прокуратурата като сме представяли все нови и нови неопровержими доказателства и отново няма данни за извършено престъпление. В гр. Бяла се продаде военен имот от 40 дка за 26 евро за квадратен метър, а според варненските брокери цената в този район е 400 евро/кв.м, т.е 16 пъти по-ниско и тук загубата е 30 млн. лв.

Военен обект, граничещ с правителствената резиденция в Бояна, се присвои на цена 20-пъти по-ниска от пазарната. Терен в землището на Божурище от 1045 дка се продаде по 6 евро на кв.м при пазарна цена 50 евро/кв.м, само в този случай ведомството губи над 95 млн. лв. Това е само една малка част от стотиците военни обекти. За добре свършената работа полк. Иван Гавраилов беше издигнат от квотата на ДПС за зам. – министър на отбраната.

В началото на 20-ти век българската държава е теглила по-голям кредит, отколкото е бил тогавашният БВП за боеспособността на армията. Ако направим сега справка за отписаните и продадени военни имоти, ние като работещи в тази сфера, познавайки обема и географията им Ви гарантираме, че и тук става въпрос за кражба на над 4 млрд. лв. и то само в това перо.

Българските генерали, офицери и сержанти, най-вече от запаса в Първанов и Доган ли се клеха, или в народ и родина? Защо нито един път не наддадоха вой да се спре разграбването и средствата отново да отидат за повишаване боеспособността на армията? Нямаме средства за ремонта на останалите на въоръжение няколко самолета, докато с тези средства спокойно можехме да закупим няколко ескадрили и друга бойна техника. Не въстанаха срещу съсипването на армията ни, срещу съсипването на военно-промишления комплекс, който не само осигуряваше работа и препитание на 100 хил. семейства, а и печалба от 1 млрд. долара, която е достатъчна за издръжката на армията ни.

Не въстанаха и срещу нарязването на ракетите, единственото възпиращо оръжие, което гарантираше целостта и суверенитета на нацията ни, за които българският народ отдели от оскъдицата си, от залъка си 1,2 млрд. лв. Чия доктрина изпълняваме, господа? Защо от 2500 танка армията ни остана само с 80, от 300 самолета, сега имаме само 10. Защо Гърция, също страна на НАТО, в момента има 25 пъти повече както танкове, така и самолети? Дори закупи по-ново поколение руски ракети от нашите и поддържа 4 пъти по-голям личен състав от нашата армия.

Каква наглост, и за кой ли път! Оторизираният да отговаря за удостояването с българско гражданство, както и помилванията, вицепрезидентът Ангел Марин, проводникът на всички тези престъпления, беше предложен от Първанов за удостояване с най-голямото отличие – орден „Стара Планина”, и то с мотив – заради заслугите му към българите в чужбина!

Нищо в държавата ни през време на прехода, не е станало без намесата и личните интереси на г-н Първанов, който чисто по андрешковски се стремеше от всички създали се ситуации да извлече дивиденти в негова полза. Отчете се, че е архитектът и на „тройната коалиция”, която чрез заменките олигарсите присвоиха най-престижните планински и морски курорти за милиарди левове, създадоха нови престъпни, корупционни схеми, увеличиха корупцията в пъти.

Ето защо е грешно да се твърди, че „Ние знаем, народът знае.” Това най-добре устройва олигархията – мафията, да се говори общо и безадресно. Една от основните причини хората с морал като г-н Първанов да се явяват вече като новите възродители, новите спасители на нацията ни.

 Уважаеми сънародници,

С последващите, не десетки, а стотици конкретни примери, отново с факти, цифри и имена, ще се убедите и Вие, че корупцията в страната ни е на най-високо ниво – правителствено, държавно. Страната ни се управлява от задкулисието – мафията. Господата не осигуряват само чадър на престъпността, а са част от нея. Това е причината 50% от ресурса в държавата ни от всевъзможните фондове чрез манипулирани търгове да се присвоява от олигархията.

Тези огромно заграбени средства не откриват работни места, не повишават производителността и потреблението, а се изнасят извън страната и обезкървяват икономиката ни. Огромният дефицит покриваме с постоянно увеличаващите се данъци, такси, акцизи и различни налози. Покриваме го най-вече с теглените многомилиардни кредити, като заробваме и обричаме поколенията след нас.

Най-голямото престъпление е, че покриваме този брутален грабеж, като наложихме геноцид върху собствения ни народ, който принудихме да се препитава, според последното редуциране, точно с три пъти и половина по-ниски доходи от санитарния, здравословен минимум. Не виждайки никаква перспектива30 000 наши сънародници сложиха край на живота си през последните 25 години, тази тенденция постоянно ескалира и добива застрашителен характер. Стотици хиляди се простиха преждевременно с живота си, обречени на мизерия, липса на лекарства и реален глад.

Гърция, при тази си задлъжнялост, най-ниските им пенсии са точно 5пъти по-високи от нашите. Какъв е смисълът на нашето общество, г-н Борисов, чия програма изпълняваме, след като на заден план оставихме човешкия фактор? Най-вече на вашата съвест ще тегне проклятието за съдбата на стотици хиляди човешки съдби. Не се ли страхувате, че сте на път да се сдобиете с прозвището на българоубиец.

При тези ужасяващи факти говорителят на симбиозата, г-н Борисов, с постоянни монолози иска да натрапи на обществото, че имаме стабилна държава, стабилно управление, че сме преборили корупцията и народът ни благоденства. А на практика стабилността е в беззаконието, корупцията, беднотията и мизерията.

Наглостта, цинизмът не свършват дотук, основните виновници да се обсеби властта на българина и се направи най-беден и най-безправен, да се съсипе страната ни и се доведе до просешка тояга българският народ или Първанов-Борисов-Доган се афишират вече като най-успешните президент-премиер-политик.

Със заграбените огромни средства всичко може да се купи, господа, освен истината, морала и достойнството.

Няма по-голямо падение за един народ, като нашият, който отделя от години по 2 млн. лв. за охраната на палача си, или Ахмед Доган! Да го награждава с най-високото държавно отличие! Да го приравнява по заслуги дори със светинята за всеки българин, какъвто е Васил Левски!

Ако нашите продажни, престъпни безродници са водени единствено от властта и алчността, то г-н Ахмед Доган изпълнява мисия –  управлявайки управляващите, да се води страната ни към разруха и разпад, да се нарушава националната ни идентичност и целостта на нацията ни, все неща, които обслужват чужди на страната ни интереси. За това пъклено дело, за този заговор, воден срещу страната ни, ще докажем отново само с факти.

На 12.06.1990 г. Ахмед Доган прави изявление или по-точно докладва пред турския дипломат Алев Калъч, цитирам: „Аз съм човек на делата… длъжен съм да изуча българо-мохамеданите на турски език и да ги приобщя към турската нация.”

 Това не е единствено изявление в тази посока. На Втората национална конференция на ДПС в София, състояла се на 27-28.11.1993 г., в присъствието на президента на България, д-р Жельо Желев и голяма част от политическия елит, по същество той заявява: „Домогванията на Главния прокурор на Република България са свързани със статуквото на Западните Родопи и аз мога да кажа категорично, че няма да позволим на никого, в това число парламент, президент, правителство, изпълнителни органи, политически сили, да диктуват нашите права и свободи в този район. Съзнателно хвърлям ръкавицата в техните очи, нека този, който се осмели да реши съдбата на този район, да се опита да го направи… верижната реакция може да бъде толкова неочаквана и грандиозна, че на Европа ще и се наложи да чете твърде дълго балканската история преди да се осмели да помогне…”. Коя уважаваща себе си суверенна страна ще приеме без последствия тази гавра с държавността?

Още повече, заканите на Ахмед Доган са факт, който всички ние наблюдаваме в 26-годишния криминален преход. Та нима не виждаме, че държавността ни е напълно обезличена, че страната ни се управлява от мафията, оглавявана от Ахмед Доган, който не би си позволил този произвол, ако зад него не седят отколешните имперски амбиции на съседна Турция, и пряката намеса на Американското посолство. Мисия, финансирана с милиарди долари от ислямски фондации на Саудитска Арабия, „Отворено общество” на Джордж Сорос и „Америка за България”.

Това не са само приказки. Националният статистически институт при последното преброяване посочва, че в страната ни броят на регистрираните граждани като турци с майчин език турски се е увеличил с нови 300 000 човека. Това са предимно изконното българско население, каквото са българо-мохамеданите от Родопите и една част от християнското и мюсюлманското циганско население.

С каква болка споделя в книгата си, „Якоруда Българската Драма” един от най-изявените съвременни български патриоти и родолюбци, Живко Сахатчиев, не случайно Николай Хайтов го определи като „новия Паисии Хилендарски”, а акад. Илчо Димитров го нарича „камбаната на народната свяст в Родопите.”, „Откъсва се, заявява той, „живо месо от снагата на България… това, което Турската империя не можа да направи за 500 години, Ахмед Доган и ДПС, не без помощта на гореспоменатите външни фактори, го сториха само за няколко години”. Това е едно от най-големите национални предателства в историята на изстрадалата ни родина, и докато Юда предаде Христос за 30 сребърника, то ние не знаем нашите мекерета – безродници, майцепродавци, хаджипенчовци, нарекли себе си държавници, политици за колко продадоха българщината и майка България. Все неща, които ще потрябват на бъдещия Захари Стоянов.

Ние ще бъдем последователни в отстояването на истината, само с факти. С риск да обидим средностатистическия български гражданин, камо ли историците, за да се спре по-нататъшните манипулации, ще поднесем неопровержими фактите, потвърждаващи изконността на тази част от българското население, а именно българо-мохамеданите:

От статията на Митхад паша, велик везир на Турция „Турция – нейното минало и бъдеще”, публикувана във френското научно списание „Ла ревю сиантифик” от 08.06.1878 год. – „Между българите има повече от един милион мохамедани….Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, от същото това коляно”.

От том II, стр. 1343, 1898 год. от „Всеобща енциклопедия” определението за помак на турския учен Саами бей Фрашери: „Помак – българин, приел исляма след завоеванията, но запазил българския си език”;

От том VIII, стр. 388 на английската Университетска енциклопедия: „Помаци – българи-мохамедани или поробени от турците българи, приели ислямска вяра”;

От том XXVII, стр. 175 от френската Голяма енциклопедия: „Помаци – това име е дадено на българи, приели мохамеданската вяра след турското нашествие.”

От стр. 155, 1914 год. от доклад на международната Карнегиева комисия във Вашингтон: „Помаците са българи по раса и език, насилствени превърнати в мохамедани. Те не говорят турски, пазят своите национални песни и християнското си минало.”

Ще завършим с констатацията, не на кой да е, а на Департамента на САЩ в годишния си доклад по повод човешките права в Гърция, не кога да е, а през 1991 г.: „Помаците (мюсюлмани говорещи български език) заемат планинската граница с България”. Констатация, според която помаците са българи и въпреки че формално спазват исляма, в бита си имат запазени редица християнски обичаи. Чрез тях са запазени преданията за насилствената ислямизация.

 Каква ирония на съдбата, през 1669 г. е станало най-жестокото потурчване в Якоруда от еничарския големец Пенджика – якорудчанина Петър Чопев, взет като „кръвен данък” наметва фередже и яшмак на майка си и посича двамата си по-възрастни братя. В още по-близко време, се е извършило последното насилствено потурчване, в годините на Кримската война 1855 г., и то от потомък, този път на фамилията Баеви – еничарин, който посича баща си и двамата по-големи братя. А най-малкият брат избягва през Рила в Самоков и се връща по време на Освободителната война в родния си град.

Якоруда отново е център на повторно турцизиране на това чисто българско население, само че основните турцизатори или преките изпълнители този път са Ахмед Доган и ДПС.

Само в община Якоруда 7826 стопроцентови българи с български родов корен и майчин български език са записани, че са турци. На тях не само са им поставени турски фамилни имена (в грубо нарушение на Закона за имената), каквито не е имало никога в Якоруда в столетията назад. В статистическите документи дори е посочено, че на 5516 души от тях майчин език бил турският.

Не се зачита дори и тълкуванието на Конституционния съд, че докато религията и имената са волеизявление, то расата, народността, майчиният език са природна даденост, предопределени от твоя произход и родители.

В етнографията на вилаета, издадена в 1878 г. в Истанбул, по данни на регистъра за Якоруда от 1873 г. е отбелязано: състои се от 2020 жители, от които 1500 българи и 520 българо-мохамедани. Турските чиновници не са намерили нито един турчин в Якоруда.

Внушава се на хората, че след като изповядват мохамеданската религия, са турци. Умишлено отъждествяват религията с етноса, което ще рече, че стотиците милиони по света, изповядващи мохамеданската религия, едва ли не, са турци. Внушават им, че след като са записани като турци, задължително трябва да посещават джамиите, да изучават Корана и да научат турски език.

За целта само в малката якорудска община за 3 години се построяват 7 нови джамии, а над 500 в цялата страна. Във всички тези села е имало остатъци от църкви, но не и джамии. Затварят се всички младежки клубове, над 50 кръжока и ученически пансиони, и се обръщат в ислямски училища. Използва се и социалния елемент като на мнозина от бедните деца се осигурява храна, дрехи и други привилегии. Според информацията на в. „Струма” от 3 Декември 2004 г., до тази дата само в учебния център гр. Медина, Саудитска Арабия, броят на учащите се за ходжи от община Якоруда е 50 човека.

Там те се подготвят за пропагандатори на исляма в неговото екстремистко течение уахабизъм, което обявява за врагове всички евреи и християни. Журналистката Пепа Витанова от „168 часа” цитира, че на едно от конкретните села се падат 9 ходжи, и всичко това става безконтролно от страна на държавата. Нещо повече зам.-кмета на община Якоруда Ибрахим Кунгю, под предлог, че ще им бъде отпусната помощ от ислямска фондация, събират списък с по две снимки, и ЕГН-та на бланки написани напълно на арабски на 63 сирачета, подготвяйки ги, да ги изпратят в Саудитска Арабия, след 8-годишното обучение, разбира се, ще ги върнат, проповядвайки радикалния ислям, като новите еничари.

След алармиране по случая в пресата, тази акция е установена от държавните органи и е прекратена, и отново без никакви последствия. Във всичките случаи се посочва, че тези мероприятия се финансират от „Световната мюсюлманска лига” и „Отворено общество” на Сорос. Само за една година от общо 15 директори на училищата, са уволнени 11, затова че отстояват българщината. С някои от тях са се саморазправяли физически, нанасяйки им побой. Върху населението се прилагат всеизвестните методи на радикалния ислям – всяване на страх и ужас. Шетане на емисари, разнасящи антибългарски брошури и списания, отпечатани на луксозна хартия и книги за същността на Исляма.

Направено е и прожектиране на цветен 47-минутен филм, продукция на „Исламик медия сървиз”, дублиран на български език, показващ ужасите от Босна и Херцеговина, на чиито фон се призовават всички мюсюлмани по света на свещена война срещу християнството, набиващ изразите: „О, Мохамед, твоят народ е изтребван в сърцето на Европа…”; „Друга алтернатива освен Джихад /свещена война/ не съществува”; „Аллах не ще прости бездействието”; „Спомнете си за Мехмед Завоевателя”. Създават се репресивни групи, които с физически разпри заставят онези, които не искат да си сменят имената. Нанася се побой и се скъсва паспорта дори и на държавния служител – секретар на общината, отказал да подмени името си. Изнасят се списък, на стълба на позора, в централна част на селищата, на онези, които отказват да си сменят имената с турски. Мюсюлманска секция със заплахи пряко, и по телефона, издава смъртни присъди на отказали да сменят имената си.

Стига се до там, че не се свенят, дори и пред паметта на починалите. Съществуват заснети кадри от района на Родопите за непогребани с дни хора, поради отказа им приживе да сменят българските си имена. На тези кадри ясно се вижда присъствието на лидера на ДПС – Ахмед Доган, под чието ръководство е ставало задържането на погребенията. Когато недосегаемият Доган отрича, министър-председателя Димитър Попов представя касетата, предоставена му от разузнаването, президентът Желев, запознат със съдържанието на касетата, отговаря: „Не се налага прожекция”. Това са само част от методите на въздействие върху беззащитното, оставено на произвола българско население.

Инвазията от турска страна на всички нива към Якоруда е тотална. За завършване курса за изучаване на Корана от Турция пристига делегация, водена, представете си, от ректора на Истанбулската духовна академия в присъствието на няколко телевизионни екипа от Турция, тържеството е заснето най-подробно. Завършилите ученици, облечени в старотурска носия, момчетата излизат с наложени червени фесове, а момичетата със забрадки, на които са изобразени джамията и турското знаме. При цялото това тържество обаче има една подробност, че всички това става с преводач, тъй като нашите български деца не знаят турски. Като следващата учебна година при същата церемония, момичето от V клас, завършило курса с отличен, е наградено с 30 000 лв., което прави 10 заплати на учители с висше образование!

Най-точна представа за издевателствата на Ахмед Доган и ДПС върху това население, оставено без всякакви държавна закрила, ще добие всеки, запознавайки се с изнесеното във в-к „Труд” – „Долари потурчват българо-мохамеданите” от 04.11.1993 г. Журналистката Валерия Велева и фотографът Иван Донов поместват свои материали: „… Християнското население се чувства малцинство. Не един път е чувано от активисти на ДПС: „Тука е било турско и пак турско ще бъде.”; „Всички християни, с които разговаря екипът на в-к „Труд”, ме помолиха да не споменаваме имената им, за да „не изгорят къщите им””.

 „72-годишен българо-мохамеданин подчертава българския си корен, но не иска да си каже името. Предпочита да го представим като Огнян Горанов. Приготвил е писмо до президента и премиера. Срещата ни се състоя в Якоруда, но стана тайно. Каза, че в града българите-християни се страхували да се събират и да си говорят на улицата. Записвам дословно разказа му, почти не го прекъсвам.

- Борбата в Родопите ще бъде жестока. Ако някой разбере какво говоря с Вас, ще ми пламне къщата. Аз съм получавал предупредителни писма, че трябва да си сменя името.

Тук след 10 ноември се запали един фитил от ДПС, в това число и от такива като Тренчев, които викаха: „Братя турци”. Това допадна на линията на А. Доган – че това население е турско. Митингите на площада и на стадиона в Якоруда бяха с антибългарско настроение.

Сега упорито на хората се внушава, че ние сме турци, че ни е било забранено да говорим турски и затова не го знаем. Определено мога да кажа, че най-голямата твърдина за А. Доган по отношение на турцизиране на българо-мохамеданите е якорудския район. Ликвидира се българския родов корен, махат наставките – ов, и – ев, от имената. Поголовно строителство на джамии. Писал съм на Желю Желев, но не съм се подписвал, защото знам на какъв огън съм поставен. … Пуснаха версия, че които не са си сменили имената, ще ги копаят в конските гробища.

Много от тези, които са си направили нови паспорти, са запазили и старите с българските им имена и като дойдат в София или Пловдив, носят тях. Един ми вика: „Слушай, паспорта съм го запазил и не давам да го припари пиле дори. То ще дойде времето, когато този паспорт да ми потрябва”.

…Все не проумявам, горе не разбират ли там, тия управници СДС, БСП, че Ахмед Доганпровежда пантюркистка политика? Питам се какви права и свободи иска Ахмед Доган, когато именно българите нямат права и свободи? Лидерите на ДПС са неграмотни, но са фанатично настроени.

-Но ако те наистина се чувстват турци, защо им се противопоставяте?

- Ако се съгласим с това нещо, значи да отпишем една трета от територията на България. Тук сега издигат турско знаме и ние да се съгласим с това ли? … 20-30 българо-мохамедани поискаха закрила от кмета, за да си запазят имената. Той каза, че не може да им даде закрила. В България не може да се даде закрила на българин, който иска да си запази българското име!? Няма закрила ни в президент, ни в правителство, ни в парламент. Нямаме нищо против мюсюлманската религия, но трябва да се знае, че това население в Родопите е от български родов корен и не трябва да се позволява да бъде турцизирано. А Ахмед Доганоткрито казва: „Втората ми задача е да направя от помаците турци.”

-Обрязват ли момчетата?

-МасовоПревръщат го в тържествен ритуал. Едно няма пропуснато. Допреди две години българо-мохамеданите имаха Гергьовден, Благовец, „Св. 40 мъченици”. Сега ДПС им забранява това. А те ги носят в себе си тези християнски празници от векове.Забраниха и честването на националните празници – Освобождението от турско робство, за Васил Левски и др. Сега празнуват само Байрама. Нямате представа каква омраза има в лидерите на ДПС към мен. Аз им казвам, че тук Истанбул няма да стане. Някои хора, жадни за мъст, им запалиха фитила.

Напълниха ги с пари, убеждават ги, че това е турско тук. … В момента има 12 вакантни места в якорудската община за турски учители. Питам Ви, г-н министър, това население, като не е турско, защо отпускате щатни бройки за турски учители? Може ли от българи да правите турци? Изпращат ги да учат в Истанбул. Подготвят ги като се върнат, дълбоко да насаждат в съзнанието, че тук е турско. Там горе не бива да се заблуждават, да си затварят очите. „Може да сте прави, казват, но ние ще победим, защото Америка е зад нас”. Ние затова се писахме ескимоси, японци и китайци.”

Ако се вслушаме в думите на този мъдър 72-годишен родопчанин, българо-мохамеданин, ще видим какъв урок по родолюбие, българщина и най-вече държавническо отношение изнася той на безхаберни управници.

Най-голямото престъпление, което допуснахме всички ние, е да бъдат забулени в черно десетки хиляди български деца, на които зачеркнахме детството и предрешихме бъдещето. Осъдихме ги на лишаване от свобода за цял живот, и това става в 21-ви век, в европейска правова България, със светска Конституция, която гарантира правата и свободите на всички граждани в страната. Нека борецът за човешки права, режисьорът Евгени Михайлов, заснеме и излъчи какъв светски живот водят децата на активистите на ДПС. Има ли едно да е обречено, забулено, капсулирано? А с лека ръка предрешиха съдабата на десетки хиляди осъдени деца.

Етническият модел, етническият мир в нашата страна е пословичен и заслужава уважение. Различните етноси в страната ни от векове съжителстват в мир и разбирателство. Няма доказани случаи на отмъщение след Освобождението от турско робство. По време на Възродителния процес не се доказа нито едно противопоставяне на етническа основа, напротив, пълно съчувствие и съпричастност към неволята на нашите сънародници. Дали сме подслон на голяма част от арменците след жестокия геноцид, единствени в света сме спасили своите съграждани евреи. От векове една до друга съществуват църкви, джамии и синагоги. От къде на къде, Ахмед Доган и Георги Първанов и техният знаменосец Румен Петков ще си преписват, че едва ли не, са измислили етническия модел, и че ако не е Ахмед Доган, българи и турци ще се хванат за гушата.

Друг е въпросът, че в случая, господата, умишлено използват силата и въздействието на радикалния ислям, противопоставяйки религиите, проблем, който касае вече цяла Европа. България е първият робеж на това опасно за човечеството явление, нещо, с което Европа трябва да се запознае и изучи най-подробно. Какво съвпадение с нашите примери, приведени по-горе – неотдавна, говорителят на унгарското правителство Януш Лазар, описа Джордж Сорос като знаменосец на имигрантската политика на Америка за Европа.

Ето и резултатите от последвалата радикализация на хора, които до вчера са живели, учили и работили задружно, и в сговор, посочени в книгата „Якоруда Българската Драма”:

Атидже Османова /магазинерка/: „Аз лично ще отрежа главата на Гълъбина Досева.”

Събия Кьорова /работничка в ОССС/ към Цана Кундева: „Три каурски семейства сте в махалата, ще ви смирим за половин час” и още – „За три часа ще ви изколим всички кауре в Якоруда.”

Меде Мръция /монтьор/ на Невена Бучкова /вдовица/: „Твоят син Атанас ще бъде заклан…”

Ахмед Крачов /шофьор/ към Ангел Кипишов /баща на учител/: „Ще заколя и тебе и твоя син, дето учи децата, че сме българи. Ще ви запаля и бараката.”

Заплаха по телефона на Йордан Минев /пенсионер/: „Мюсюлманската секция ти е издала смъртна присъда. Сутринта да си изкопаеш гроба”.

Приятели – българин и българо-мохамеданин – си поръчали кафе да се почерпят. Собственикът се обръща към българина: „Това кафене е турско и не е за българи, напусни!”

Най-болното е, че не пожалихме чистите детски души.

В двора на ветеринарната лечебница майка посочва на на малкото си дете три 10-12 годишни момчета: „Чедо, ето батковците”. Те се обръщат към нея: „Какви батковци сме, ма, като дойде тука Турция, ще ви колиме като в Батак”.

Ученици, пак на същата възраст, написали на чина: „Кръвта си давам за Турция”, на друг чин: „Никога България”, на трети – нарисувано турското знаме. Ученик от шести клас заявява: „Тука е било турско и пак ще бъде турско.” Друго дете, ученик от втори клас, заявява пред учителката, че мрази Левски и той не е никакъв герой” На въпроса защо го мрази не може да отговори нищо – явно не му е казано. На външната стена на училището е написано: „Да живее Турция!”.

А за сговорния живот на българи-християни и българи-мохамедани и за влиянието на ДПС върху техните отношения най-добре говорят думите на якорудската снаха Д-р Елизабет Джеджорова, немкиня по народност: „Макар и малко да съм живяла тук, познавам тези планинци, като добри и работливи хора. Преди време, когато нямаше влиянието на ДПС, всички живееха като задружни и уважаващи се съседи. Какво печели България от въвеждането на „майчиния” турски език? Засега това е един ненужен национален раздор”.

В същата посока е и изразеното мнение на чуждестранни журналисти, посетили Якоруда:

Йоханес Гроцки, кореспондент на „Първа германска радио и телевизионна програма АРД” за Югоизточна Европа със седалище Виена: „Аз бях в клуба на ДПС и ги заговорих на турски, но никой от тях не разбира турски език. Те не са турци. Обстановката тук в Якоруда е абсолютно същата, каквато беше в Босна преди да избухне войната. Дано съм най-лошият пророк, но вас не ви чака нищо добро, щом ДПС превръща българите-мохамедани в затворена общност, щом и децата вече играят поотделно.”

На 12.08.1997 г. бившият главен мюфтия Недим Генджев показва по БНТ списък на селищата в Родопите, където има структури на забранената терористичната мюсюлманска организация „Сивите вълци”. Якоруда беше сред посочените селища. Произволът стига до там, че в Якоруда се отваря заведение „Сивите вълци” с емблемата на нарисуван сив вълк, седнал на задните си крака, загледан в полумесеца”. Тази емблема се среща по таблата на колите на изявени активисти. Посочва се още, че от няколко години има структура на най-фундаменталистката мюсюлманска секта „Уахабити”, чиято рожба е терористичната организация „Ал Кайда”. На всеки новоприет член на тази секта получавал еднократно по 600 долара, а ако изпълнява и спазва всичките изисквания в облеклото по 250 лв. месечно.

Ето и резултатите: Анкетната комисия към Народното събрание цитира дословно: „Анализът на обемистата информация показва, че с активното участие на представителите на местната власт и администрация се извършва турцизация на българите-мохамедани. Същевременно българите-християни са подложени на натиск и изпитват несигурност и безперспективност, подсилвани от пълната незаинтересованост на държавните институции.”

Още по-стряскащо е споделеното от Областния управител на Софийска област Никола Николов пред в-к Дума от 09.09.1991 г. „Особено опасна е обстановката в Якоруда, където по думите на държавни служители там вече е „турско”. Християнското население живее несигурно в собствения дом и родина. Секретарят на съвета, Мохаред Осман, който е и председател на ДПС в града, по време на Курбан байрама е разпоредил да се свири турския химн, като хоро, и той лично го е повел.”

 Уважаеми сънародници,

Сигурни сме, че с последващите факти окончателно ще се убедите от къде идва нашата най-голяма тревога, че майка България си отива.

Скоро в Якоруда пристига г-н Войен, втори секретар на политико-икономическия отдел на посолството на САЩ в София за разговор с автора на книгата „Якоруда Българската Драма” г-н Сахатчиев, виден общественик, който освен книгата, с редица статии, със зъби и нокти отстоява българщината. Този достоен българин, който е пример не само за Якоруда и района, а за всеки, докоснал се до него, като учител е носител на ордена „Кирил и Методий” и др. признания и отличия. Беше малтретиран физически многократно, като последния път активист на ДПС демонстративно изгася цигарата си в бялата му риза публично, на площада. Издадената срещу него смъртна присъда от Ислямската секция се прави достояние чрез дъщеря му Елица.

В разговора между двамата г-н Войен прави опити да убеди събеседника си, че нямало нищо лошо в това българо-мохамеданите да се определят като турци, да се изучава официално турски език, и независимо, че не го знаят и не го говорят, то той можел да им бъде майчин. Г-н Стивън Войен пропуска само да спомене, че преди тази среща е осъществил друга – среща с ръководството на ДПС.

Посетил е и джамията в Якоруда и там е заявил: „Действайте, Америка е зад вас.” Пак „случайно” е пропуснал да спомене, че присъстващата жена с него, която наглед не знае български език, но видимо участва в разговора и нещо записва, е секретар от турското посолство. За „откритите” от г-н Войен, „влашки и помашки” етноси, са спонсорирани и организирани „научни” семенари и конференции. След едномесечно пребиваване в САЩ, по покана на Американското посолство в София, кметът на с. Жълтуша, българинът-мохамеданин Камен Буров, е подплатен с долари и снабден с офис техника и две леки коли „Хюндай”, като срещу това му е възложено да създаде и съответната „помашка” партия, дейност, която впоследствие беше многократно тиражирана в редица телевизионни предавания, както и в пресата.

Това не е единственият пример за опит за откъсване на българи, държащи на българските си имена и родовия корен, българи, служещи за подражание. Веднага след откритата родолюбива изява на Стефан Хаджийски, в с. Кочан отново, според думите на Живко Сахатчиев, пристига американският дипломат Стивън Войен и след проведения между двамата разговор, Стефан Хаджийски заминава на работа в САЩ, на разноски на американското посолство.

Същият този господин Войен не е отговорил на въпросите на събеседника си, защо законовата уредба на САЩ смила 104 народности и ги превръща в една американска нация, защо в САЩ има само един официален език – английският и само на този език се провежда обучението в училищата, колежите и университетите. Телевизионните и радиопредаванията, надписите по улиците и учрежденията са също само на английски език.

Ако чужд дипломат осъществи контакти с представители на негрите, индианците и китайците в САЩ, или пък с кюрдите в Турция, вследствие на което те се организират в партии на расова, етническа и религиозна основа, това веднага ще бъде квалифицирано като недопустима, безцеремонна намеса във вътрешните работи на една суверенна страна.

Събеседникът Живко Сахатчиев не е получил отговор и на следния въпрос: „Защо, Вие, господа, се стремите на всяка цена, не зачитайки и Конституцията ни, от еднонационална държава да разедините българското общество на многонационално? Или прилагате отново познатия принцип „разделяй и владей”?” В резултат на този публичен дебат американският дипломат г-н Стивън Войен като дискредитирал е изтеглен от България, но изводите остават за всички нас.

Не бива повече да си заравяме главите в пясъка! Всички сме наясно какви цели се преследват в случая и кого обслужват.

Случайно ли на 29.03.2003 г. висш български държавен служител, разбира се от ДПС, призовава: „Да бъдат изгонени християните от Родопите.” Става дума за речта на зам.-областния управител на Пазарджишка област Реджеп Ахмед Моллаахмед, произнесена в с. Корница. От



Тагове:   отчаяние,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760735
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930