Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2016 16:18 - Китайците се отнесоха с Обама на Г-20 в Ханчжоу,като с племенен вожд.
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОТНОВО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИНКА, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ:

 http://yphalachev.blogspot.bg/2016/09/20.html



неделя, 4 септември 2016 г.
Китайците се отнесоха с Обама на Г-20 в Ханчжоу,като с племенен вожд.     Срещата на върха на Г-20 в Китай изглежда ще демонстрира упадъкът на Запада и възхода на Евразия.
Си Дзинпин: "Китай и Русия трябва да засилят взаимната подкрепа при защита на суверенитета си.Китай и Русия трябва да засилят взаимната подкрепа, в това число по отношение на защитата на суверенитета",каза президента на Китай Си Дзинпин по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин, на Г-20.
„Надяваме се, че нашите страни ще засилят контактите помежду си, за да бъдат изпълнени нашите споразумения." (Западните служби и анализатори в последно време подозират Москва и Пекин за необявени публично споразумения).
Нашите страни трябва още по-плътно за засилят всеобхватното си сътрудничество, да се подкрепят взаимно при защита на суверенитета“, заяви той.
Ръководителят на Китай добави, че Пекин „решително подкрепя стремежът на Русия да върви по път на развитие в съответствие с реалностите на своята страна“. „Разгледаме разцвета и развитието на Русия като свой собствен шанс в развитието“, добави Си Дзинпин.

image
Педнамерено или не,Обама не успя да слезе веднага от самолета, защото се оказа, че за президентския лайнер няма стълбичка.
 Обама излезе от резервен изход и без червен килим, съобщават световните агенции.
 Щом американската делегация напусна борда на самолета, възникна спречкване между помощника на президента и китайски представител. Последният поиска пътуващите с Обама журналисти да не отразяват случващото се.
След като представителят на Белия дом настоя, че САЩ сами определят правилата за своя лидер, китайският служител извика: "Това е нашата страна! Това е нашето летище!".
Освен това китайски служител опита да препречи пътя на съветника на Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс и не я допусна да се приближи към президента. "Те направиха неща, които не очаквахме", коментира тя.

Основната интрига за нас на среща на върха е укрепването на ролята на Г-20 на Китай и Русия,понижаването статута на Европейските държави, принудени да спасяват Европейския съюз, в резултат на,бежанската криза,Брексит, разпадането на партньорството с Русия и в голяма степен с Китай и превръщането на общността в сила с регионално значение.
Провалът на европейската външна политика и резкия спад в нейното значение, така или иначе се чувстват днес от всички.Въпреки това, нито един от европейските лидери, включително Франсоа Оланд и Ангела Меркел не изглежда да има никаква представа, как да се запази репутацията на ЕС.
Почти единственият европейски политик, опитващ се да се преструва, че ЕС е наред, е германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. И все пак Европейският влак се движи в задънена улица,защото идеята на Щайнмайер, по отношение на възможното завръщане на Русия в Г-8  не се оказа причина за някакви положителни емоции на руското ръководство.
Сергей Лавров обясни,че Г-7  вече не оказва влияние върху международната политика и Русия не се нуждае от този формат.
Германските политици със сигурност разбират, че единственият шанс за Европейския съюз,да запази статута на глобален играч - е образуването на геополитическите възли на Русия с Германия и на ЕС с Евразийският съюз,БРИКС и Шангхайската организация за сътрудничество.Но! Но все още са със статут на победена държава от САЩ.
  Днес по принуда,Русия изгражда своята външна политика на нова платформа, където приоритетът не е Европа, а не дори и на Запад (Европа + САЩ).Русия  изгражда на дългосрочни взаимоотношения с водещите страни от Югоизточна Азия (Китай, Япония, Корея и Виетнам), както и с Индия, Централна Азия и големите сили в Близкия изток.
ЕС за Русия, вече не е желан партньор, както беше до 2014. ЕС е проблематичен партньор, непродуктивен за справедливи отношения, които са станали невъзможни поради простата причина, че ЕС е в труден период и в пълна зависимост.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708659
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031