Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2016 22:45 - БЕЖАНСКАТА ИНВАЗИЯ СЕ НАМЕСТВА ...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Любомир Чолаков Вчера в 20:49 ·   

Бежанската инвазия от центъра на София се премести по крайните квартали. Читатели на „Всеки ден" от село Бусманци и Абдовица с ужас разказват за произвола на сирийците и афганистанците, които били заселени в последните няколко месеца. Мигрантите без позволение окупирали старите и неизползвани къщи. Десетки сирийци са се самонастанили в домовете на хората и отказват да ги напуснат.

А терора, за който свидетелстват стотици софиянци от квартал „Овча купел", своеобразно се пренесъл и в другия край на двумилионния град.

Само за последните 2 седмици 50 мигранти били пратени в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Това е станало след спецакциите в центъра, които прочистиха района около Женския пазар от нелегалните мигранти, но за кратко. С останалите стотици чужденци, местните се превърнали в малцинство, над което бежанците издевателствали по всички параграфи, твърдят възмутени нашите читатели.

Между Бусманци и Абдовица разстоянието е само няколко километра, което бежанците използвали, за да си направят своеобразни лагери. Било им изключително комфортно - река Искър била на метри от тях, където се къпели и перели дрехите си, събирали се на групи, а откакто трайно се заселили, никой от постоянните жители не смеел да пусне детето си да играе.

„Преди в събота и неделя си правехме пикници, а децата през ваканцията дори идваха на плаж, тук реката е чиста", споделя Мая Петрова от Абдовица. Тя добавя, че преди години късно вечер по реката се събирали наркомани, които в нейните очи с днешна дата й изглеждали направо безопасни. „Тези, бежанците, нито ги знаем откъде идват, нито пък с какви намерения са", разкрива тя.

В същото положение са и останалите стотици живеещи, а под прицела на бежанската атака най-често попадали по-възрастните хора, които живеели сами. Мигранти редовно прескачали дворовете им, като задигали животните им и обирали зеленчуците от овощните градини. Други пък били по-смели и влизали по къщите в търсене на пари, бижута и храна. „Няма кой да ни пази", проплаква възрастната Стефка, чийто син живее в столичния квартал „Сухата река" и я навестявал в събота и неделя. „Не смея да му кажа, че всеки ден ме навестяват бежанци. Иначе ще ги стреля и ще ги лежи, да си съсипе живота заради мен", казва жената.

Малчуганите също не са в безопасност, смятат жителите на Бусманци и Абдовица, на които дори въвели вечерен час само и само да са сигурни, че нищо лошо няма да им се случи. А имали пълно основание да имат такива подозрения, след като бежанци на развален английски ги заплашили, че ако продължават децата да ходят разсъблечени, щели да имат последици, без да уточняват какви. „Гледа ме един сириец и ми казва с прокурорски тон, че дъщеря ми, която е на 9, нямала право да се разхожда с рокличка или къси панталонки. Кой е той, че да ме заплашва? Тук е Европа, не сме шериат!", попита и Илиян Маринов от Бусманци.

За проблемите на кварталите обобщи и Женя Ивайлова, която работи в пощата в „Дружба". Тя е на мнение, че произволите на мигрантите трябва да бъдат незабавно прекратени, тъй като във всеки момент чувства заплаха за живота си. „Не стига, че са се разположили като собственици, ами и се опитват да ни нагодят към техния начин на живот, а ако някой е против, плашат със саморазправа. Къде е полицията, защо не взима мерки?", пита тя, като изтъква, че ченгетата вардят само в центъра, но не и в крайните квартали. Затова и местните готвят подписка до Столичната община с надеждата да бъдат взети адекватни мерки в скорошен порядък и да има засилено полицейско присъствие.



Тагове:   бежанци,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708203
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031