Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2016 22:57 - 50 водородни бомби, почти в ръцете на Ислямска държава... САЩ са в пълен мат, чудят се как да ги приберат от Инджирлик
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/489-92

50 водородни бомби, почти в ръцете на Ислямска държава... САЩ са в пълен мат, чудят се как да ги приберат от Инджирлик  

image

Ако се чудите какъв е основният проблем на международната политика в момента, той е как САЩ да изтеглят 92 единици ядрено оръжие, вкл. 50 водородни бомби, от турската база "Инджирлик". Поради тази причина Обама свика съвета за национална сигурност, и също по тази причина поне няколко хиляди турски военни още не са се предали, а се возят напред-назад с хеликоптери и кораби. И поради същата причина Ердоган е на тръни, държи военно положение и стреля по всеки летящ обект, който не е от неговите.

В Турция има ядрено оръжие, което е със "споделен ключ". Т.е. може да се ползва при съгласие на САЩ и Турция едновременно. Бомбите обаче са чисто американски, и формално Турция няма право да ги присвоява. С оглед на пълната ислямизация на страната обаче, възниква сериозен риск Ердоган да нахлуе в Инджирлик, да арестува няколко десетки американски морски пехотинци, и да сложи ръка на бомбите. Тогава Турция става ядрена държава, а поради този и статут, САЩ няма да смеят да я ударят като наказание.

Засега Ердоган не е пипнал оръжието, но провокациите са налице. Арестуван е шефът на базата, който е турчин, но е съвсем ясно, че е човек на САЩ. Те не биха позволили бомбите да се ръководят от някой, който не е техен агент. Също така постоянно се спира и се пуска токът. Арестуват се и други военни. Т.е. оръжието е в голям риск.

САЩ могат да го изтеглят за няколко часа, но ако това стане, би могло самото изтегляне да провокира конфискацията му. Тайно едва ли могат да го изтеглят, след като Турция вкара свои хора на ръководни постове в самата база.

Реално ситуацията изисква едно единствено нещо - удар с ядрено оръжие по самата база и унищожаването на складираните там боеприпаси. Това обаче е шокиращ ход, който ще доведе до много цивилни жертви. При ядрена война, Русия със сигурност би ликвидирала базата още в първите минути. Но такава война няма, и няма повод за ядрен удар.

От друга страна обаче, попадането на бомбите в ръцете на "Ислямска държава", би начертало съвсем нова картина на глобално ниво. Самите бомби не могат да се ползват веднага, без кодове, държани в Пентагона. Но предпазните устройства могат да се демонтират, а в най-лошия случай - самите ядрени материали вътре могат да се ползват за създаване на нови бомби.

САЩ са в много трудна ситуация. Доскоро можеха да разчитат на турските военни като някаква гаранция в "Инджирлик". Но сега военните са смазани, което поставя оръжията фактически в ръцете на "Ислямска държава", чийто очевиден съюзник е Ердоган.

Вероятно поради играта с бомбите, въпросът с преврата още не е приключен. Липсват 42 хеликоптера и 16 военни кораба. Това са военни, които са против Ердоган, и държат някакви сили под свой контрол. Вероятно разчитат на американска подкрепа, знаейки че са единствените, които могат да върнат гаранцията за ядреното оръжие. САЩ са в абсолютен цугцванг, но по-лошото е, че заради тях могат да загинат милиони хора извън САЩ.

ГН

МОЯТ КОМЕНТАР:  Погледнах местоположението на Инджирлик и то е в средната част на Турция. Свети Паисий Светогорец пророкува, че средната част на Турция ще бъде унищожена не от човешки ръце. Може би тези бомби ще са причината. Натам отиват нещата.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704253
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031