Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2016 19:55 - АНДРЕЙ КОВАЧЕВ: Германия призна Геноцида не само над арменците, а и над българите
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://gantegh.agbubulgaria.org/archives/23282

image

image

08.06.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Германия призна не само Геноцида над арменците, който бе извършен в Османска империя, а и над всички християнскиimageмалцинства, включително и над българите, отбеляза в разговора си с ИА „Арменпрес” българският евродепутат Андрей Ковачев, член на Комисията по външните отношения към Европейския парламент.

„Ние се надявахме, че подписаните в Женева през 2009 година армено-турски протоколи ще поставятimageначалото на помирение между страните и те ще могат да започнат процес без външна намеса, но за съжаление, Турция не пожела да ги ратифицира. Затова, както знаете, изигра роля и натиска, оказан от страна на Азербайджан. Сега този процес в Турция е прекратен и смятам, че Бундестага е имал предвид и този факт, преди отново даimageвключи в международния дневен ред въпроса с историческата истина и да възстанови справедливостта спрямо арменското население, което през тези години са били убити в Османска империя”, отбеляза Ковачев.

Относно по-нататъшното развитие на отношенията между Германия и Турция, Андрей Ковачев приветства решението на Бундестага, което показва, че Германия не се е поддала на турския натиск.

„Отношенията между тези страни в момента не са много добри. Турция не приема свободата на словото. Опитва се да изгради режим на властта, който да унищожава много демократични ценности. Ние – Европейския съюз, в това число и Германия, сме обезпокоени от тези неща и се надяваме, че гражданското общество в Турция ще повдигне гласа си срещу сформирането на режима. Вие знаете, че в Германия има голяма турска общност, която може да изиграе своята роля, но въпреки всичко трябва отново да отбележим, че Германия не се подаде и на този факт. Сега е необходимо помиряване именно в рамките на историческите истини”, казал той.

На въпроса, дали тази стъпка на Германия може да стане пример за други държави, за да признаят и те историческата истина, Ковачев казал:

„Вие знаете, че в много държави смятат, че това не е работата на парламента. Не мисля, че Турция е готова да направи нещо под натиск. Това, което е необходимо да се направи днес, е подкрепата тъкмо на турското гражданско общество, в което са включени академици, хора, работещи в медийните среди, които ще могат да изградят отношения с арменците и аз се надявам, че това ще даде положителни резултати и точно това може да повлияе върху турските ръководители. Виждате ли, че в този момент властите на Турция не показват голяма готовност по този въпрос. Въпреки, че приемат масовите убийства на арменците, те не искат да го приемат като Геноцид.”

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744542
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930