Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2016 19:26 - ТОВА Е НАЙ-СТРАШНАТА ОТРОВА, КОЯТО ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН! Слагат това НАВСЯКЪДЕ, убива ни!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1113 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

https://www.youtube.com/watch?v=Vf-uChZXptw

ТОВА Е НАЙ-СТРАШНАТА ОТРОВА, КОЯТО ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН! Слагат това НАВСЯКЪДЕ, убива ни! image

Ето как изглежда натриевият глутамат Е621 – добавката, която се слага в големи количества в почти всички храни и ресторантьорите я познават много добре, добавят я за да усили вкуса на храната.  Бял кристален прах, който прилича на сол и захар. Водният му разтвор има вкус на месен бульон.

Може да бъде добавен към всякаква храна. Натриевият глутамат води до увеличаване на апетита, преяждане и до наднормено тегло. Използва се в психитрията с цел да превъзбуди клетките на главния мозък, действието му е като на наркотик, прониква лесно в кръвта и мозъка и води до променяне на гените, които отговарят за вкусовите усещания. Натриевият глутамат се съдържа и във всички колбаси, кренвирши, луканки, наденици, суджуци и др., чипсове, готови супи, консерви, бира и много други.

Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам.

Днес в света се употребяват около 200 хиляди тона годишно от тази добавка.

Симптомите на предозирането от Е621 се наричат “синдром на китайския ресторант” и могат да бъдат сънливост, мигрена, нарушаване на зрението, сърцебиене, нарушаване на хормоналния баланс, гадене, слабост, световъртеж, болки в гърдите и други.

Открит е през 1907 г. в Япония от Икеда Кикунае, който в експерименти открил, че веществото усилва вкуса на месните храни. По-късно станало ясно, че натриевият глутамат преобразява “чудодейно” и много други храни. Той не само усилва натуралните вкусови качества на продуктите, но подобрява вкуса и аромата на консервите, продуктите на фаст-фуда, лошокачественото месо, замразените продукти.

Натриевият глутамат позволява на производителите на храни да икономисват месото и други естествени компоненти.

Той е много популярен в Америка и благодарение на него там се купуват повече храни.

По време на опити учени добавяли натриев глутамат в храната на мишки и те ослепели.

Една от негативните последици от употребата на натриевия глутамат е, че той влияе върху рецепторите на езика, които с течение на времето влошават вкусовото възприемане на храната.

Често пъти заради натриевия глутамат, който прави храните много вкусни, ние не можем да спрем да ядем всякакви боклуци като чипсове, снаксове, готови супи и пр. Той предизвиква привикване, т.е. човек на подсъзнателно ниво предпочита продукти, които го съдържат, и това е добре дошло за производителите, тъй като се увеличават продажбите им.

Помнете!
Производителите на храни имат изгода да употребяват Е621, тъй като с тази добавка, намаляват себестойността на продукцията и маскират некачествената стока, т.е. продукцията, която трябва да бъде бракувана.
Бъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта.
Използвайте натурални подправки в готвенето./indigota.com




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750159
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930