Трансглутаминазата съединява различни частици и им придава завършен вид, разкрива проф. Донка Байкова
Цената е първият ориентир, който ще ни помага при избора на сирене. В по-евтиното такова се слагат различни немлечни съставки, някои от които са забранени пише zajenata.bg. Това заяви пред Би Ти Ви експертът професор Донка Байкова. „До скоро се слагаше един вид лепило, така наречената трансглутаминаза, която съединяваше различни частици и им придаваше завършена конструкция“ каза още тя и добави: „Говореше се, че продуктите от палмово масло ще се слагат на отделни щандове. Никъде обаче не пише, че продуктите съдържат палмово масло или трансглутаминаза.“ „Визуалната ориентация ще е трудна. Пореден здравен риск е, че при сиренето не се спазва определеното време, в което то трябва да зрее. Така се получават алергиите при децата“, категорична е Донка Байкова. „Ако имаме съмнение, че има нещо нередно със сиренето, трябва да се обадим на съответните институции“, заключи професорът. |
НЕ МОГА ДА ТЕ ЗАБРАВЯ 22
НОВ ПОГЛЕД ВЪРХУ РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА ДАВА...