Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 07:32 - Проф. Донка Байкова съветва: Ето как да разпознаете истинско ли е сиренето веднага
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://lekuvai.bg/15053/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0/


Трансглутаминазата съединява различни частици и им придава завършен вид, разкрива проф. Донка Байкова

 

Цената е първият ориентир, който ще ни помага при избора на сирене. В по-евтиното такова се слагат различни немлечни съставки, някои от които са забранени пише zajenata.bg. Това заяви пред Би Ти Ви експертът професор Донка Байкова.

„До скоро се слагаше един вид лепило, така наречената трансглутаминаза, която съединяваше различни частици и им придаваше завършена конструкция“ каза още тя и добави: „Говореше се, че продуктите от палмово масло ще се слагат на отделни щандове. Никъде обаче не пише, че продуктите съдържат палмово масло или трансглутаминаза.“

„Визуалната ориентация ще е трудна. Пореден здравен риск е, че при сиренето не се спазва определеното време, в което то трябва да зрее. Така се получават алергиите при децата“, категорична е Донка Байкова.

„Ако имаме съмнение, че има нещо нередно със сиренето, трябва да се обадим на съответните институции“, заключи професорът.



Тагове:   истинско сирене,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 14359442
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9394
Архив
Календар
«  Октомври, 2024  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031