Постинг
20.05.2016 21:53 -
Палачинки на мехурчета по тайната рецепта на световните мастър шефове - топят се в устата!
http://www.zajenata.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%85%D1%83%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%88%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B5---%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%B2-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0!-recepta10311.html
Необходими продукти
Необходими продукти
1 чаша кисело мляко
1 яйце
1 чаша брашно
1/3 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка олио
Ѕ чаша газирана вода
1 чаена лъжичка захар
1/3 ч.л. сол
Палачинки - най-сладкото удоволствие, което всеки прави по свой начин. Но винаги си има основна рецепта за тестото.
Палачинките с мехурчета не са "грешка" или неуспешен краен резултат, а напротив, за тях съществува тайна руски рецепта.
Киселото мляко, яйцата, захарта, солта и брашното се разбиват в купа.
В чашата с газирана вода се добавя содата, разбърква се и бързо се добавя в купата с останалите съставки, за да се разбърка тестото.
Обърква се добре и се оставя да престои 10 минути.
След това в добре загрят тиган се пържат тънки палачинки с малко олио.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.