Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2016 21:42 - СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ! Лъсва истината за продажбата на "Токуда"
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
http://www.bnews.bg/article/208178

Вижте кой е в дъното на скандала СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ! Лъсва истината за продажбата на "Токуда" BNews.bg

image

Снимка: интернет

Разследване на ПИК разкри сериозни задкулисни интереси, за които никой не спомена, след като бе огласен подписаният договор с турската медицинска верига „Аджъбадем”.

Разследване на ПИК разкри сериозни задкулисни интереси, за които никой не спомена, след като бе огласен подписаният договор с турската медицинска верига „Аджъбадем”. Факт, който би трябвало да вълнува на първо място политиците, отговорни за бъдещето на родното здравеопазване, хората от медицинската гилдия и не на последно място редовия българин, пряко потърпевш от новия статус на „Токуда”.

Източници на ПИК твърдят, че имат големи съмнения за сделката, която представителят на продавача – Артур Стърн, е обявил като договорена, сключена и подписана.

Те се съмняват в следното:

* Не е сигурно, че Артур Стърн има официално пълномощно от д-р Токуда, собственика на болницата, да сключи сделката.

„Токуда е болен, неконтактен и едва ли е дал пълномощно. Болницата е негова собственост и продажбата й от друго лице без пълномощно е криминален акт”, коментират нашите източници. Предвид състоянието на господин Токуда, пълномощното би трябвало да бъде заверено в присъствието на адвокат, нотариус, двама независими свидетели и този акт да бъде филмиран. Това обаче не е представено при подписването на договора с новия собственик.

* Артур Стърн е заблудил семейството на Токуда, че няма друг купувач освен турците и е скрил, че има оферта от БЧК. А офертата на БЧК е по-добра от турската. Освен това въпросният господин впоследствие е обявил, че не може да се вярва на БЧК, и че „зад БЧК стои мафия”. Нещо повече – Стърн е заявил на семейството на известния японец, че ако не приемат проектодоговора с турците, ще трябва да заплатят голяма неустойка.

* Съпругата на Токуда се е доверила на Артур Стърн и разчита само на него, а той я манипулира, твърдят източниците на ПИК. Не е ясно как и защо при такава голяма сделка от 100 млн. евро семейството на Токуда не е изпратило поне още един човек да консултира или наблюдава и да присъства на преговорите с турците.

Хората, запознати отблизо с отношенията вътре в семейството на д-р Токуда, смятат, че Стърн прави упорити (и на този етап успешни) опити да извлече лични солидни дивиденти от сделката с болницата. Говори се, че като вече бивш зет на известния японец, той е решен на всяка цена да си вземе „полагаемото”, след като е бил част от семейство Токуда.

Въпросът от гореизброеното е един: Няма ли възможност Комисията за защита на конкуренцията да спре сделката?

Извън конкретиката на бизнес интересите, всеки българин би трябвало да осмисли следното. Продажбата на една толкова емблематична болница не е само сделка между продавач и купувач, а е държавен, национален въпрос. Лечението на болните, оздравяването на пациентите има огромна сила за въздействието в обществото. Дали не трябва да се замислим какво въздействие ще оказва турска болница върху съзнанието, впечатлението на милиони пациенти, излекувани от турската супермодерна болница.

А турската държава ще я направи болница МОДЕЛ, болница олицетворение на съвременна медицина, болница здравен и идейно-клтурен ен образец за въздействие. И всичко това ще се осъществи в момент, когато здравеопазването е болезнена тема за българската общественост.

Хората, свързани професионално и емоционално с „Токуда”, коментират: „Нашето искане към японците не е срещу някого. Ние искаме да посочим и да напомним, че има български купувач в лицето на БЧК, авторитетна обществена организация, зад която стоят солидни български инвеститори, готови да развиват и надграждат „Токуда Болница”

БЧК е предложила по-добра оферта!

БЧК предлага да купи заедно и двете структури на „Токуда” в България – и „Токуда Болница”, и „Токуда Банк”.

Редно е да се подчертае, че „Токуда Банк” трудно ще се развива без болница „Токуда”. Болницата е най-големият клиент на банката и само силни инвеститори и големи бизнес структури като тези, които застават зад БЧК, ще могат да развият и банката. БНБ понастоящем прави стрес тестове на всички банки и е малко вероятно „Токуда Банк” да издържи теста, ако не увеличи акционерския си капитал.

Не на последно място – спасяването на „Токуда Болница” и оставянето й в български ръце има голям смисъл и значение за българо-японските отношения.Болницата е символ на японо-българското сътрудничество, образец на хуманитарна, здравна и социална японска инвестиция, успешен проект, който затвърди положителния имидж на Япония не само у нас, но и в съседните страни, на Балканите и в Източна Европа.

Българската част на двустранния Българо-японски комитет за икономическо сътрудничество, би могла внимателно да предложи и сондира японския си партньор господин Фукуи, както и японския посланик в София - господин Коизуми дали е възможно да се информира д-р Токуда за идеята болницата да остане в български ръце и да се съхрани този успешно реализиран проект на българо-японско сътрудничество.

В заключение и не на последно място  - настаняването на турски капитали в България – купуване на земи, фабрики, а сега и болница (вероятно и болници), е целенасочено заложен замисъл.

„Ние дадохме всичко, което можахме на чужди държави. да внасяме 80% от храната на хората, е обидно. Но още по-страшно е, че продаваме здравеопазването си на съседите. Говори се, че „Аджъбадем” са получили 500 милиона – дали само за „Токуда” или за дейността си по принцип, не е ясно. Важното е, че те ще направят тук един „седемзвезден хотел”, който ще привлича ежедневно хиляди българи. Това ще бъде страхотно идеологическо, политическо и етническо въздействие. Ние си даваме доброволно здравеопазването на турците.

Да не говорим за министър Москов, който си направи ваксините, отпечатъците на пръстите, какво ли не, сега продава и здравеопазването. Много сериозен проблем! Всичко друго, но не и здравеопазването! Зад кулисите на тази сделка с „Токуда” крие всъщност истината – нямаме държава, нямаме защита, нямаме дори имунитет да се браним”, коментират източниците на ПИК.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13752471
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930