Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 22:34 - Третото пророчество от Фатима се отнася за България!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 3282 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2016 16:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На два-три пъти опитах да прехвърля тук цялата публикация, но не се получи. А един от модераторите не ми позволява да редактирам, за да напомня да се ползва линка. Този модератор е бил на смяна. 
Винаги поставям линка на оригиналната публикация, затова, когато текста не е пълен, моля да кликнете върху него и да видите цялата публикация.
И ТУК КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ТОЗИ ЛИНК:



 http://petel.bg/Tretoto-prorochestvo-ot-Fatima-se-otnasya-za-Balgariya--__127326
Третото пророчество от Фатима се отнася за България! 18.09.2015 / 11:22 0 image  Харесайте ни във FB
image Харесвам1   -2   Не харесвам3

 

На 13 май 1917 г. 10-годишната Лусия Сантуш, 9-годишният Франсиску Марту и неговата 7-годишна сестричка Жасинта наглеждат поверените им овце, когато внезапно пред очите им се появява силно сияние, пише "За жената".

 

image

Докато уплашените деца са паднали на колене и се  молят, те чуват мил женски глас, който им съобщава, че сиянието не е нищо друго, а самата Дева Мария, която има да им предаде важни послания.

В продължение на цели шест месеца – от май до октомври, всеки път на 13-и Дева Мария се явява в района на Фатима, като на третото си явяване – през юли, предава на трите деца своите послания.Освен това, също тогава, тя обещава, че на последното си явяване – на 13 октомври, ще направи чудо, за да я видят всички, а не само Лусия, Франсиску и Жасинта.

Именно на 13 октомври 1917 г.

се случва и т.нар. Чудото на Слънцето, след което дори и Ватиканът поглежда по-сериозно на случая. Заради популярността, която случката получава, на въпросния 13 октомври в областта Кова да Ирия присъстват над 70 000 човека, които очакват чудото, което Дева Мария е обещала да направи.

 

Изливащият се цял ден дъжд над множеството изведнъж спира, а тежките дъждовни облаци правят път на съвсем тънки сребристи облачета, които прикриват Слънцето така, че 70-те хиляди присъстващи да могат спокойно и без опасност за здравето си да гледат към него. И когато всички очи са вперени в слънчевия диск, чудото изведнъж се случва – Слънцето започва да мени цвета си и да се върти досущ като огнено кълбо, докато най-накрая сякаш пада от небето към земята и изчезва.

Колкото и това популярно описание на случката да звучи доста неправдоподобно в наше време, не трябва да подминаваме факта, че и най-тиражните вестници в Португалия, които по онова време са били отявлени противници на църквата, не успяват да намерят логично обяснение на случилото се. Специалният пратеник на проправителствения “У Секуло” пише:

Слънцето изведнъж започна да се движи против всякакви физични и научни правила. В същия момент, в който затанцува, то започна да сменя и цветовете си.

В същия дух са репортажите и на “Ордем” и “У Диа”, които също не намират други думи, за да опишат странното последно явяване на Богородица по друг начин освен като “Чудото на Слънцето”.

image

Виденията от Фатима

Колкото и загадъчно и мистериозни да звучи “Чудото на Слънцето”, то далеч не е най-интересното нещо, което се случва по време на 6-месечните слизания на Дева Мария на Земята. Това, което постоянно възбужда любопитството на хората, са трите послания, които Богородица отправя към човечеството чрез Лусия Сантуш. Още когато съобщава на трите деца, че ще им се явява в продължение на 6 месеца на всяко 13-о число на месеца, Дева Мария им казва, че съвсем скоро ще прибере две от тях при себе си. И наистина – през 1919 г., малко преди 11-ия си рожден ден, умира Франсиску, а сестричката му Жасинта също напуска този свят година по-късно – през 1920 г., още ненавършила 10 години.

По този начин Лусия, на която Богородица казва, че ще доживее до дълбока старост (тя умира през 2005 г. на 98 години!), остава единствената, която пази тайните послания на Богородица. През 1941 г. църквата изисква от нея тя да напише какво й е предала Богородица. Лусия описва първите две видения, но отказва да разкаже за третото, тъй като “не е сигурна, че Господ й е позволил да го разкрие”. Все пак две години по-късно Лусия написва и третото послание на Дева Мария, което, изключително изненадващо, Ватиканът отказва да разсекрети чак до 2000 г.

Адът и Русия

image

Първото видение от Фатима представлява картина на ада:

Дева Мария ни показа велико огнено море, което беше под земята. В този огън пропадаха дяволи и души в облика на хора, прилични на прозрачни горящи въглища, всички почернели или блестящи като бронз.

В общи линии второто видение предсказва за идването на Втората световна война, както и за създаването на СССР и Източния блок, където  църквата ще бъде преследвана, но в крайна сметка комунизмът ще свърши, а Русия ще се върне към религията:

“Войната скоро ще свърши (б.р. през 1917 г. Първата световна война е в разгара си), но човечеството няма да поправи грешките си и затова Господ ще ги накаже с нова война, много по-голяма и кръвопролитна. Кръв ще има и в Русия, тъй като там църквата ще бъде гонена. Русия ще разпространи грешките си по света, което ще провокира насилие и гонене на църквата. Но в крайна сметка Господ ще запази Русия, ще я върне към религията и ще се възцари мир”, гласи в общи линии второто видение от Фатима.

 

Тайната на Ватикана

image

Когато третото видение на Лусия достига до Ватикана, за разлика от първите две, то не е разкрито на широката публика. Самата тя настоява нейното видение да бъде съобщено на света още през 60-те години, но Ватиканът отказва. Най-интересното в случая е, че през годините малцина са привилегированите, които знаят истината и са се запознали с предсказаното от Дева Мария.

На 26 юни 2000 г. двама от най-високопоставените духовници – папа Йоан Павел II и кардинал Йозеф Рацингер ( папа Бенедикт XVI), решават да направят обществено достояние това, което те знаят от много години – третото видение на Лусия.

Това, което те “обнародват” обаче, само предизвиква още повече полемики. Според официалното становище на Ватикана третото послание на Дева Мария звучи горе-долу така: “Видях град с руини и нови сгради, и облечен в бяло епископ, който пада мъртъв на земята, застрелян с оръжие от войник.” Папа Йоан Павел II и кардинал Рацингер заявяват, че фактически третата тайна от Фатима е предсказание за атентат срещу Светия отец, но и нищо повече.

Едно съвпадение на дати пък създаде впечатлението, че то се отнася за предупреждение за покушение върху папата. На 13 май /датата на пророчеството/ бе извършен атентатът от Али Агджа. Атентаторът твърдеше, че е стрелял срещу Светия отец, за да се изпълни третото предсказание. Папата, обаче, се навежда да целуне момиченце с медальон, изобразяващ Света Богородица от Фатима и това спасило живота му. По-късно папата подари куршума от покушението на параклиса, изграден на мястото, където Дева Мария се явила на трите овчарчета.

image

Но “епископът в бяло, който върви към кръста и пада мъртъв”, според Нострадамус, вероятно не е днешният папа, защото последният папа ще бъде епископ от френски произход, нареченПетър Римлянина.

image

Затова пък пророчеството на светата Хилдегард фон Бинген през ХІІ век вероятно се е сбъднало. Тя казала, че светът ще влезе в нова епоха, когато се роди Антихристът и че той ще се появи по времето на папа, носещ имената на двама светци /Йоан-Павел/. А италианският ясновидец Рисо предрекъл, че Антихристът ще се роди по времето на папа Пий ХІІ. Осама бен Ладен е роден през 1957 г. – година преди смъртта на Пий ХІІ.

Вестник “Билд” писа, че Девата от Фатима предрекла атентатите в Ню Йорк и Вашингтон в третото си пророчество. А немският издател Луис Емерих отпечатал през 1963 г. в “Нова Европа” текста от третата Богородична поръка, но различаваща се, според осведомени, от оригиналната с “пропускането” на известията за бъдещето на католическата църква и говореща за сатанинския пробив в най-висшите й етажи.

Мистериите около тази тайна не свършват до тук. В книгата си “Истината за тайната на Фатима” Хелмут Хофман твърди, че с нея са запознати дипломати от Вашингтон, Москва и Лондон. Твърди се, че в края на 80-те срещата на Йоан-Павел, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов е станала в размисъл над Сибилините книги за Третото пророчеиство.

Малко след нея се преустанови Студената война, падна Желязната завеса, съкратиха се много ядрени бойни запаси. Но и тези твърдения Ватиканът нито потвърди, нито отрече. Затова в този низ от липса на позиция,отричането на папата за българската следа в покушението над него, и то след дълго проточване, прозвуча доста необичайно. И как може тя да се нарежда по значимост до първите две пророчества, освен ако не е имало нещо друго, много по-важно от тях?

Още преди романите на Дан Браун да добият популярност, много любители на мистерии изказват предположението, че Ватиканът пази страшно много тайни от миналото и предсказания за бъдещето, които по една или друга причина не иска да разкрива на широкия свят. Затова се раждат и редица слухове и легенди, включително и тези какво “в действителност” е третото предсказание от Фатима и ако наистина то е за атентат срещу папа Йоан Павел II, то тогава няма как да няма и още едно – четвърто, което да е относно съдбата на цялото човечество.

През годините много силно са се наложили две вярвания – че “истинското” трето послание крие в себе си информация или за края на света, или за края на Римокатолическата църква. Според представителите на първото “течение” Богородица е съобщила на Лусия за идването на края на света и дори е посочила дата, когато това да се случи. Може би точно заради това тя е настоявала нейното послание да стане обществено достояние, но Ватиканът нарочно е криел тази информация, за да не се всява масова паника в света.

Привържениците на втората конспирация смятат, че “тайната” от Фатима предсказва криза на вярата на Запада и крах на църковната йерархия под натиска на “отстъпничество и ерес”.

Мистерията около третата тайна се създаде именно заради мълчанието на Ватикана относно нейното съдържание. Особено след като всичко от първите две се сбъдна. Не само като факти, но и като чудеса.

 

Българска следа в Третото пророчество все пак има, според някои наши изследователи-езотерици, но тя е свързана с притежаването на най-древното познание за света.

И в него се казвало, че един малък славянски народ /България/ ще го предаде на своя по-голям братски славянски народ /Русия/ и това ще промени света.

В миналото е имало обещание от Ватикана, че третата поръка на Богородица от Фатима ще види бял свят не само сред църковните кръгове, но и в  обществеността през 1960 г. Но 50 години не бяха достатъчни да бъде спазено обещанието. Вместо това дочакахме на няколко пъти забраната за разкопки в руините, на които са разкрити антични библиотеки. Дочакахме през 1992 г. и засекретените от Ватикана архиви на италианския монах Алфредо Ернети и внезапната му смърт през 1996 г. в килията му, само защото беше изобретилхроновизьора си /вид машина на времето/, с който можело да се извлича информация от който и да е етап от световната история. На тези “сеанси” подбрана аудитория заедно с американския учен Биърд Сполдинг, сътрудник на секретните служби, присъствали на премиерата на операта “Тиест”, състояла се през 169 г.пр.н.е., и на проповед на Иисус Христос пред учениците Му.

image

От какви ли разкрития се страхува все още, се питаме, най-могъщият цензор на археологическите разкопки – Ватиканът?! Дали трябва да се чака да премине още един папа след настоящия и след идването на последния папа, според пророчеството на Нострадамус, за да разберем. Но сигурно е едно, това ще стане, когато се изпълни времето за сбъдването, а то не е много далече, според много предсказания.




Гласувай:
0



1. josarian - Да. И в пророчеството се казва, че червени свине, довчерашни врагове на църквата, ще се маскират като първи християни.
14.04.2016 09:23
Същите червени свине, избили стотици хиляди невинни, ще претендират за първи Боголюбие. Но няма да им се получи - ще горят в Ада, където им е мястото - при Сатаната, при Шикългрубер, при Джугашвили и Джуджешвили!
цитирай
2. olivie - здравей
14.04.2016 10:37
Постът ти е изтрит. Дръпнал си слугите на дявола за опашката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704755
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031