Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2015 06:49 - СЪРДЕЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА МЕСТАН В МОМЧИЛГРАД
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.12.2015 06:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://spodeli.eu/mestan-hilyada-pati-da-znaeh-che-shte-mi-se-otrezhe-glavata-pak-shtyah-da-podkrepya-turtsiya-articles-3987.html Местан: Хиляда пъти да знаех, че ще ми се отреже главата, пак щях да подкрепя Турция!!!

Лютви Местан и трима депутати от ДПС стават независими. Това стана ясно на пресконференцията, която даде днес в Момчилград сваленият от лидерския и от всички останали постове в движението Местан. Той ще бъде последван от Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов, като депутатите ще напуснат парламентарната група на ДПС.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер пък заяви, че засега не напуска партията, но "ако в Областния съвет картината продължава да бъде същата, няма да имам място там". Местан обаче заяви, че засега е рано да се каже дали ще прави нова партия.

"Как ще продължавам да следвам убежденията си е въпрос чийто отговор ще зависи от прекия диалог с нашите избиратели. Ние едва сега започнахме този разговор". Той потвърди също твърденията, че е прекарал няколко часа в турското посолство в София. Не съм искал подкрепа, имах няколко часа да организирам сигурността си в критичната ситуация, каза Местан.

Хиляди пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата след тази декларация, пак щях да я прочета, подчерта сваленият председател на ДПС. На въпрос дали е грешка прочитането на декларацията в подкрепа на Турция Местан посочи, че "ние не можем да стоим като неутрален наблюдател между Русия и НАТО. България трябва да търси балансите, осъзнавайки статута си като член на НАТО", смята Местан.

Възпоменателните прояви в памет на жертвите на "възродителния процес" днес в кърджалийското село Могиляне и в Момчилград преминаха под знака на паралелните присъствия на открито враждуващите крила в ДПС. Отстраненият от партията и от постовете в нея Лютви Местан и подкрепящите го депутати се разминаваха с лидерската тройка Карадайъ-Казак-Риза. Няколко тъмносини минивана осигуриха внушително дипломатическо присъствие на Турция в селото на Тюркян чешма.

Външният министър на южната съседка Мевлют Чавушоглу не пристигна, но стана ясно, че премиерът му Ахмет Давутоглу е претърпял крах в телефонния си опит българският му колега Бойко Борисов да се намеси в партийните трусове. И в добавка – на Чавушоглу е било отказано официално посещение у нас.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745774
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930