Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2015 19:56 - Искат Външно да прати нота до Анкара за скандален турски филм за България
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 916 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://news.bg/politics/iskat-vanshno-da-prati-nota-do-ankara-za-skandalen-turski-film-za-balgariya.html


Искат Външно да прати нота до Анкара за скандален турски филм за България

Автор:

 news.bg

22.12.2015 12:41:18

 

22.12.2015 15:23:11

Политика 

Прегледи: 16571

 Коментари (10) image

Източник: Google

Турско външно министерство

 FACEBOOK  TWITTER  GOOGLE+  16 2

ВМРО настоява Министерство на външните работи да изпрати остра нота до колегите си в Турция във връзка с филм на турската журналистка Йелда Янат Багджи от телевизията „Ал Джазира” – „България, моята земя”. Филмът се определя като документален, но от него зрителят остава с впечатлението, че България е извоювала свободата и независимостта си, изгубени преди 5 века, а Турция е изгубила част от територията си, която едва ли не исторически й принадлежи.

Според „Господари на ефира” с тенденциозното си и манипулативно отразяване на историческата действителност филмът е в състояние да разпали етническо напрежение. Те смятат, че филмът повдига куп въпроси в момент, в който политическата и религиозна търпимост по света са ударили дъното.

Във филма се заявява, че турската етническа общност в България, която е преследвана и дори депортирана миналия век, все още се бори за признаване.

В „България, моята земя” е представена една радикална историческа теория, която твърди, че т.нар. българско малцинство насилствено е претопило по-голяма част от т.нар. турско мнозинство. Филмът е излъчен на 16 декември, ден след посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу в България.

ВМРО излезе с позиция във връзка с филма, като в нея се посочва, че „България, моята земя” пропагандира скандални и неверни твърдения за България. Това е становището на лидера на партията Красимир Каракачанов, историк и доктор по международно право.

Каракачанов твърди, че България отново е сочена назидателно и несправедливо с пръст. В турския филм се твърди, че сме били прекомерно жестоки с турското „мнозинство“ у нас.

Воеводата е категоричен, че във филма има поредица фактологични грешки и твърде погрешни внушения. Едно такова е, че страната ни упражнява системна дискриминация спрямо Турция.

От ВМРО смятат, че всъщност питането е обратно: докога ще търпим без официален държавен отговор безпочвените турски обвинения? Югоизточните ни съседи продължават да рекетират Европа с мигранти, както и да подкрепят ислямистите. През това време ронят сълзи за Движението за права и свободи и прословутата агитация на майчин език, възмущават се от партията на Каракачанов.

Именно заради това от ВМРО настояват за острата нота на Външното министерство. Те са категорични, че подобни филми като излъчения по „Ал Джазира” трябва да срещнат ясен отпор от страна на държавата ни. Трябвало да се проведе и по-настъпателна разяснителна кампания за това кой е виновник и кой е жертва на Балканите.

Защото докато продължаваме да си затваряме очите, палачите продължават да се гаврят с паметта на своите жертви, предупреждават хората на Каракачанов.

От партията сме категорични, че не можем да си позволим да останем безразлични към актове на подмяна на исторически факти и опитите са подхранване на разделение в българското общество – на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Случващото се в Сирия и Ирак е категоричен знак до какво води използването на религията за политически цели, предупреждават още от партията на Красимир Каракачанов.

В позицията на патриотите се изтъква, че страната ни е един от примерите за толерантно отношение към различни етноси, като на моменти то дори е прекалено толерантно. „И точно заради това, всякакви знайни и незнайни критици ни се качват на главите. Във филма на турската режисьорка се показва някакъв си „учен“ - Джъстин Макарти, историк от университета в Луизвил, очевидно на турска служба, който говори безсмислици”, отбелязват още от ВМРО.

Те изтъкват, че атентатите в Париж са показали, че наивната толерантност е самоубийство. Патриотите са категорични, че всякакви назидания, хвърлящи тъмна сянка върху страната ни, са безпочвени. Според тях това е така, защото страната ни вече прави достатъчно, за да гарантира правата на гражданите си от различен произход и религиозна общност. Инфантилната либералщина очевидно доказа несъстоятелността си, отсичат от ВМРО.




Гласувай:
1



1. appen13 - Ха-ха-ха...Кое "ВМРО", това което обслужва евро-германско КОЛОНИАЛЕН ГЕНОЦИД над българите ли ?
22.12.2015 20:03
Кое "ВМРО", това от АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ "Паричен фронт" което обслужва евро-германско КОЛОНИАЛЕН ГЕНОЦИД над българите ли, и което с неприкрито удоволствие ги продава и препродава на всеки, който е готов да плати ?
Включително на Анкара !!!!
цитирай
2. raders - Отговорът на подобно предизвик...
22.12.2015 20:26
Отговорът на подобно предизвикателство е, правенето на подобен филм, където са представени кланетата по време на османското нашествие в Търново и другите градове, кърджалийските кланета през 18 ти век, башибозушките кланета по време на въстанията, както и кланетата в Одринско през 1913 г. Гърците могат да представят кланетата в Смирна /Измир/ през 1925г, а арменците - геноцида през 1915 г, когато са били изклани милиони арменци. В края на краищата, наглостта трябва да има граници. На турците трябва да им стане ясно, че те са нашественици на тези територии, а не да имат претенции.
цитирай
3. bogolubie - А според мен подготвят почва за офанзива в България.
22.12.2015 23:02
Типична черта на мюсюлманите е да се представят за жертви, за да се надъхват, да нападат и да завземат или най-лошото....., така да "побеждават", а истинските жертви, набедени като виновници, да бъдат "победени" най-меко казано. Сложих кавички, защото истинските стойности пред Бога са обратно на тези, и там в Царството на душите се поставя Божествения ред.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705876
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031