Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2015 22:27 - Над 500 джихадисти на лечение в медицинския център „Зив“ в Израел
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 892 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.memoriabg.com/2015/12/12/nad-500-djihadisti-na-lechenie-v-bolnica-ziv-izrael/



В края на ноември т.г. няколко журналисти, които участваха в медийна обиколка, организирана от Съвета по въпросите на Австралия и Израел и еврейската общност, имаха възможността да посетят Медицинския център „Зив“ в град Сафет, северен Израел. Болницата разполага с отдел, специализиран във военна травматология, който се управлява от държавата и е свързан с израелските отбранителни сили. В това му качество, в него се лекуват и сирийски „бежанци“.

Докато една част от делегацията – асистент главният редактор на Дейли ТелеграфБен Инглиш, журналистът от Севън Нюс Алекс Харт, политическият репортер от Скай Нюс Дейвид Липсън, главният редактор на Аустрейлиън Файненшъл Ревю Арън Патрик и ръководителят на политическата колона в Сидни МорнингХералд и Ейдж Беван Шийлдс – са се движили плътно след организаторите по време на посещението, известната  журналистка от Нюс Корп, Шари Марксън, останала с някои от пациентите, за да чуе техните истории.

Шари Марксън заяви, че над 500 от тях са членове на ал-Кайда и са ранени по време на сраженията в Сирия. Марксън е успяла да запише подробности за начина, по който те са били транспортирани до израелската болница, а след това са изпращани обратно да продължат джихада в Сирия. След това журналистката била арестувана от служители по сигурността.

Туийт на Шари Марксън:

imageСирийските бойци ми взеха контактите, за да имат връзка с журналист, когато се върнат в Сирия, където те воюват с Асад и Ислямска държава.

Дадоха ми и техните контакти. Израелските служители по сигурността бяха малко деспотични и настояваха да изтрия записките от телефона и дневника си.

 

През септември 2014 г. в тази болница беше заснета прословутата снимка, показваща как министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се прехласва пред джихадисти от ал-Кайда.

image

Припомняме, че джихадистите бяха отвлекли наблюдатели на ООН, чиято цел беше да съблюдават спазването на линията за прекратяване на военни действия в окупираните Голански възвишения. По време на преговорите за тяхното освобождаване, от ООН платиха на ал-Кайда откуп за освобождаване на заложниците. По-късно откупът бил прехвърлен на банкова сметка, чийто собственик така и не е бил проучен. В крайна сметка сините каски отстъпиха и днес армиите на Сирия и Израел са контролирани не от ООН, а от ал-Кайда.

Момчил Вачев / Memoria de futoro





Гласувай:
1



1. oia - И в крайна сметка се оказа, че евр...
15.12.2015 10:15
И в крайна сметка се оказа, че еврейте са навсякъде.Защо не са взели да лекуват и бойци на редовната законна сирийска армия??? Това ако не е кощунство, няма друго какво да е. ПО ЗЕМЯТА ВСИЧКОТО ЗЛО, Е ОТ ЕВРЕЙСКО ПОТЕКЛО.Доказано през всички времена.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747802
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930