Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 10:14 - Дясната ръка на Шойгу омаза Ердоган с крадения от терористите петрол (ВИДЕО)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.blitz.bg/news/article/378583


Дясната ръка на Шойгу омаза Ердоган с крадения от терористите петрол (ВИДЕО) Цинизмът на турското ръководство няма граници, заяви безпрецедентно рязко руският зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов (ПЪЛЕН ТЕКСТ) Публикувано: 2 дек. 2015, 19:01 | Обновено: 2 дек. 2015, 19:01 image image image image прочитания: 34648 |коментари: 89   Москва, Русия image     Още по темата image   Ювелирно! Ето как руснаците ликвидират нефтена база на "Ислямска държава" (ВИДЕО)  2622996
Ексклузивно! Разкриха точната причина за смъртта на пилота на Су-24  8035229
Кой има по-мощна военна машина - Русия или Турция? (ЦИФРИ)  9532944
Русия пусна снимки, доказващи връзката между Турция и „Ислямска държава” (СНИМКИ)  6634051
Хилари Клинтън подаде ръка на Русия за съюз срещу "Ислямска държава"  329045
Командирът на крайцера "Москва": Ще стреляме по всяка опасна въздушна цел!  4216812
НАТО изпраща военна техника на Турция!  5010275
  Стотици си взеха последно сбогом с убития руски пилот (ВИДЕО)  306985
Американски разрушител следи крайцера "Москва"! (ВИДЕО)  7117973
Асад разкри мръсния флирт на Турция с "Ислямска държава"  2929712
US-конгресмен: Турция прави повече за "Ислямска държава", отколкото се бори с нея!  125430
„Комерсант“: Путин унизи Ердоган в Париж  8033985
 
Изказването на заместник-министър на отбраната на Русия Анатолий Антонов буквално взриви днес със своята рязкост по адрес на турския президент Реджеп Ердоган стотиците журналисти и военни аташета на извънредния брифинг на военното ведомство в Москва. Както БЛИЦ вече съобщи на пресконференцията бе представен обилен снимков и видеоматериал, доказващи според руските генерали, как висшият турски политически елит начело с Ердоган е замесен в мръсния петролен бизнес с терористите от „Ислямска държава” Ето цялото изказване на Анатолий Антонов: 

„Международният тероризъм е главната заплаха на съвременността. Това не е илюзорна, а реална заплаха и много страни, сред които Русия, знаят това не само от думи. 

Прословутата „Ислямска държава” е абсолютен лидер на терористичния интернационал. 

На този разпенил се демон на международния тероризъм може да се противостои. През последните два месеца Въздушно космическите сили на Русия нагледно демонстрират това.

Твърдо съм убеден, че за победата над ИД е необходимо да бъде нанесен мощен съкрушителен удар по източниците му за финансиране, както неведнъж е посочвал президентът на Руската Федерация Владимир Путин. 

Тероризмът без пари – това е звяр без зъби. 

Доходите от продажбите на петрол са едни от най-важните източници за дейността на терористите в Сирия. Те печелят около 2 милиарда долара годишно, които изразходват за набирането на наемници от цял свят и тяхното снабдяване с оръжие, военна техника и боеприпаси. Ето защо ИД пази така крадения нефтодобив в Сирия и Ирак. 

image
Хиляди бензиновози на ИД, снимани от руски спътник, чакат да бъдат заредени в Срия, за да се отправят към Турция

Основен потребител на този краден от законните му стопани Сирия и Ирак петрол е Турция. Според постъпилите данни в този престъпен бизнес е въвлечено висшето политическо ръководство на страната – президентът Ердоган и неговото семейство. 

Ние неведнъж сме говорили за опасността от флиртуването с терористите. Това е все едно да се налива масло в огъня. Пожарът от една страна може да се прехвърли в други. Тази ситуация вече наблюдаваме в Близкия изток

Днес ние представяме само част от наличните факти, потвърждаващи, че в региона действа единен отбор от бандити и турския елит, който краде петрол от съседите. Този петрол в промишлени количества по живи нефтопроводи от хиляди бензиновози се стича на територията на Турция. 

image
Трите маршрута, по които краденият от терористите петрол в Срия и Ирак, се стича в Турция

Ние сме абсолютно убедени и днес представяме неопровержим факти, че крайният пункт за крадения петрол е Турция. 

Тук има много представители на медиите, а нашия брифинг ще видят още повече ваши колеги. В тази връзка искам да заявя следното. 

Ние знаем и ценим работата на журналистите. Знаем, че в журналистическата общност има много мъжествени и безстрашни хора, често изпълняващи своята работа. 

Днес ние нагледно ви показахме как се осъществява незаконната търговия с петрол, резултатът от която е финансиране на тероризма. Дадохме конкретни доказателства, които според нас може да станат тема на журналистически разследвания. 

Уверени сме, че истината с ваша помощ ще си пробие път. 

Ние знаем цената на думите на Ердоган. Него вече веднъж го спипаха в лъжа турски журналисти, които разкриха доставки от Турция на оръжие и боеприпаси за терористите, прикрити като хуманитарна помощ. Тези журналисти бяха хвърлени в затвора. 

Едва ли ще подадат оставка турските ръководители, в частност господин Ердоган, даже ако лицата им са омазани с крадения петрол. Аз може би съм излишно рязък, но от ръцете на турски военни загинаха наши бойни другари. 

Цинизмът на турското ръководство няма граници. Погледнете ги само какво правят. Намъкнали са се в чужда страна и безсъвестно я грабят. А ако стопаните им пречат, значи трява да бъдат отстранявани. 

Подчертавам, че оставката на Ердоган не е наша цел. Това е работата на турския народ. Нашата цел и целта, към която призоваваме и вас, уважаеми дами и господа, е със съвместни действия да блокираме източниците за финансиране на тероризма. 

Ние ще продължим да представяме факти за това как Турция граби своите съседи. 

Възможно е да съм доста праволинеен, но контролът над този бизнес с крадено може да се довери само на най-близки хора. Никой на Запад обаче не се впечатлява, че синът на президента на Турция е ръководител на една от най-големите енергийни компании, а зет му е назначен за министър на енергетиката. Какъв блестящ семеен бизнес! Възможно ли е това някъде другаде? Разбираемо е да се повторя – такива работи са поверяват само на най-близки хора. 

Засега видими оценки на този факт не се виждат много-много в западните СМИ, но съм уверен, че истината не може да бъде скрита. 

Да, мръсните петродолари ще работят. Уверен съм, че скоро ще се появат писания как всичко, което днес видяхме, е фалшификация. Нищо. Ако това наистина е така, нека да допуснат журналисти в тези места, които днес им показахме. 

Очевидно, е че днес беше огласена само част от информацията за чудовищните престъпления на турския елит, които директно финансират международния тероризъм. Смятаме, че всеки здравомислещ журналист трябва да се бори с тази чума на XXI век.

image
Руските ВКС продължава да нанася удари по петролния бизнес на ИД, което изкара от нерви турския елит

Световният опит неведнъж е доказвал, че обективната журналистика е способна да бъде ефикасно и страшно средство в борбата с различни финансови корупционни схеми. 

Ние призоваваме колегите към провеждането на журналистически разследвания за разкриването на схеми на финансиране и доставки на петролни продукти от терористите до потребителите. Още повече, че петролът, добиван в контролираните от терористите територии, транзит чрез турските пристанища се отправя към други региони.

От своя страна министерството на отбрната на Русия ще продължи да обнародва нови свидетелства за доставките на петрол от терористите и да разказва за провежданите от ВКС на Русия оперции в Сирия 
Нека да обединяваме нашите усилия.” 

ТУК може да видите всички материали от извънредния брифинг на Министерството на отбраната на РФ.


Превод и редакция: БЛИЦ 


ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕАКЦИИ, ПОСЛЕДСТВИЯ, КОМЕНТАРИ ЗА СВАЛЯНЕТО ОТ ТУРЦИЯ НА РУСКИЯ Су-24 


image


Тагове:   петрол,   Турция,   терористи,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13754368
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930