Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 20:53 - Германия затвори границата си заради бежанците
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1021 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://clubz.bg/27695-germaniq_zatvori_granicata_si_zaradi_bejancite

Германия затвори границата си заради бежанците Влаковете от Австрия спират image

Снимка EPA/БГНЕС

КЛУБ Z

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Германия незабавно въвежда граничен контрол по южните си вътрешни граници, предимо на тази с Австрия заради бежанския поток. Незабавно се преустановява жп транспортът между Австрия и Германия.

Решението на официален Берлин обяви тази вечер германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

На първо време акцентът е границата с Австрия”, заяви Де Мезиер на спешно свикана пресконференция.

Въпреки това Германия ще спазва европейското право, както и хуманитарните си задължения.

Министърът поясни, че не трябва да се злоупотребява с готовността на германците да оказват помощ.

Според него решението на Берлин е и сигнал към Европа. Германия поемала отговорност, но тежестите трябвало да се разпределят солидарно.

Въвеждането на граничен контрол няма да реши всички проблеми. Важното сега е да се ангажираме в кризисните рйони, откъдето в момента много хора бягат. Трябва да се овладеят причините, поради които толкова много бежанци поемат на път”, заяви Де Мезиер.

Той подчерта, че Германия не е отговорна за повечето кандидати за политическо убежище. Продължавало да е в сила Споразумението от Дъблин. То предвижда, че отговорност за кандидатите за убежище носят държавите от Европейския съюз, на чиято територия те за пръв път са стъпили.

Настоявам в бъдеще всички европейски държави да се придържат към това споразумение. Не може бежанците да си избират държава, която да ги приема”, категоричен е Де Мезиер.

Той изрично подчерта, че решението за въвеждане на граничен контрол е било предшествано от обсъждане в широката коалиция. Преди това са били проведени консултации с Виена. Лично Де Мезиер е информирал парламентарната опозиция.

Не се определя срок. Според Шенгенското споразумение въвеждането на граничен контрол може да продължи месец, но ако обстоятелствата налагат, може и по-дълго – докогато е налице заплаха за вътрешната сигурност и ред на една държава.

Сега влизането в Германия ще може да става само с редовни задгранични документи. Де Мезиер се извини за затрудненията, пред които ще са изправени много европейци и туристи от цял свят.

Цялата федерална полиция е на бойна нога. В момента към федералната провинция Бавария, съседна на Австрия, пътуват стотици униформени.

Пръв на решението на правителството в Берлин реагира Грегор Гизи, фракционен шеф на крайната левица - Ди Линке: “Можеш да затваряш граници, но така не се решават проблеми. Крайно време е колкото се може по-бързо и ефективно да се преборят причините за бежанската вълна.”



Тагове:   Германия,   граници,   затвори,


Гласувай:
0



1. injir - Що така?...
13.09.2015 21:23
Що така?...
цитирай
2. bogolubie - Ами,
13.09.2015 21:28
сетила се Мара, да...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707564
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031