Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 13:57 - Игумен заклейми и анатемоса курбаните за Успение Богородично!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 387 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?t=8372&f=12


Игумен заклейми и анатемоса курбаните за Успение Богородично!

Мнение Номер:#1  imageот iolanta » 16 Авг 2015, 09:50



Те са отвратителна, езическа и несъвместима с християнството практика, твърди отец Рафаил-Росен Стефанов

Отец Рафаил-Росен Стефанов анатемосва и киприяновите молитви





Курбанът, „прерязването на хляба” и „киприяновите молитви” са отвратителна, езическа и несъвместима с християнството и цивилизования свят практика.

image Това заяви отец Рафаил-Росен Стефанов, игумен на Кладнишкия манастир " Свети Николай Мирликийски Чудотворец" и завеждащ енорията при манастирския храм, във Фейсбук в навечерието на днешния празник Успение Богородично. Свещеникът анатемоса и обичаите по погребенията, както и паленето на свещички за здраве.


"В навечерието на празника, до всички, които неизменно ще чуят от медиите, станалата вече традиционна глупост:
"След службата, по традиция на миряните бе раздаден курбан за здраве".

В християнството курбани /ар. жертвоприношения/ няма! Господ Иисус Христос беше последната и финална жертва! Единствената форма на жертва, която църквата практикува е безкръвната жертва - Светата Евхаристия /литургия/. Принасянето на животни в "жертва за здраве" е отвратителна, езическа и напълно несъвместима с християнството и цивилизования свят практика! Извършващите това, отпадат от Христос и църквата Му! Църквата също така не познава чинопоследование "прерязване на хляб", а нашумелите напоследък "киприянови молитви" /киприянки/ са суеверие, сравнимо със "свещената вода" от Плиска! Също така, "свещичката" не се пали "за здраве", нито за "късмет" и паленето и не е цел на християнския храм! В църквата ние живеем и участваме, чрез живота и участието си в Светата Евхаристия / литургия /, и следвайки Христос в живота си! Бог не е средство, а цел!", написа отец Рафаил-Росен. 

"Не съм забелязал тълпи от лелеещи да се причастят. 

Виж "свещопалци", "курбанджии" и кандидати за "киприянки"-бол. Тук старите жени смятат че е нафора, защото е "на-ората", а комката е за попа, освен "на причест" / "Тодорова събота", "Конски великден"/ А аз съм модернист, и нищо не разбирам. Много пъти съм го разправял. Това, за мнозина "скандално" изречение на Св.Апостол Павел:"жена в църква да мълчи", не е проява на сексизъм, нито поставя жената "по-долу"от мъжа /същият казва и: "няма ни мъжки пол, ни женски...."/, а има предвид ТОЧНО ТОВА. "Бабовластието" съпътства Църквата от основаването й", продължава свещеникът.

"Случвало се е да искат да слагат в ковчега водки, ракии, цигари за да носел покойника на някой друг. Също така са слагали кукли , за да не вземел някой от живите", казва приятел на игумена. "РЕДОВНО! В гробищата долу са заровени няколко мастербокса цигари, поне тон алкохол, а на панихида не се раздава, а храната се оставя на гроба "да си апнел покойника". 

Чупи се керемида, "да си пострОи къща на оня свет" слагат се и пари /да си плАти/, ако се извадят може значително да се оправи селската инфраструктура. И само някой да е казал че "свещениците не обясняват"или "не проповядват"!
За да не вземе друг, тялото се измерва с конец. Водата с която е къпан, и ноктите ги вземат за магии. Пращат се писма и предмети за други. Масово обаче не щат да ги записват на литургия, а само "за здраве". Ако са родени в един месец с покойния, имената им започват с една и съща буква, или ще ходят при дете, требвАло ,"попа да им пререже леб". 

"И друг път съм казвал, че като ме питат "откъде да си купят свещичка за здраве" ми иде да им отговоря: "От аптеката. Нарича се супозиторий", отговаря отец Рафаил-Росен. 



източник: http://www.blitz.bg/news/article/355321 www.curkva.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13754904
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930