Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 01:52 - Милош Земан: Брюксел да си гледа работата, ние не искаме бежанци в Чехия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0



 
http://bultimes.com/blog/milosh-zeman-bryuksel-da-si-gleda-rabotata-nie-ne-iskame-bezhantsi-v-chehiya/

image Милош Земан: Брюксел да си гледа работата, ние не искаме бежанци в Чехия Публикувано на 06.09.2015  в Свят

Президентът на Чехия Милош Земан подкрепи петицията на своя предшественик Вацлав Клаус срещу бежанците и призива му правителството в Прага да отхвърли натиска от Брюксел за преразпределение на бежанците в страните от ЕС. Бившият държавен глава Вацлав Клаус вчера започна подписка, в която се призовава кабинетът на Бохуслав Соботка да защити границите на Чехия на всяка цена, с всички възможни средства, включително и с армията.

„Тази инициатива съдържа всички идеи, за които лично аз говоря през цялото време. По този въпрос сме на едно мнение с Вацлав Клаус“, каза Земан при визитата си в Китай.

По-рано президентът Земан изрази опасенията си, че мигрантите могат да внесат в Чехия тероризъм, болести и да си направят гета. Той предупреди, че заедно с бежанците на територията на Чехия могат да влязат и клетки на „Ислямска държава“и да извършат терористични актове, както в Париж, Лондон и Мадрид.

Според него по-големият брой бежанци са икономически имигранти, отколкото действително бягащи от войната. Освен това тези, които били в Чехия, не искали да работят. Поради културни разлики тези хора няма как да се интегрират, опасява се президентът Земан.

Петицията бе представена вчера лично от Клаус, който се подписа на първо място. Тя предупреждава правителството в Прага, че масовата емиграция застрашава стабилността в Европа и отделни страни-членки на ЕС. Документът предупреждава и за опасностите по отношение на сигурността поради смесването на различни култури и религии, информира БГНЕС.

Петицията поиска властите да отхвърлят натиска от Германия и Франция за нарушаване на Шенгенските правила и в същото време осъдиха санкционирането на Унгария, която регистрира бежанците и по този начин спазва шенгенските правила и граници. Инициаторите искат кабинетът да гарантира вътрешната сигурност и ненарушимостта на външните граници на Чехия с всички възможни средства, включително и с помощта на полицията и армията. Клаус отхвърля и приемането на нови закони и нови правила, които би улеснили имиграцията.

Само през вчерашния над 10 000 души се подписаха под петицията на Вацлав Клаус. Премиерът на Чехия Бохуслав Соботка се противопостави на петицията и каза, че бежанската криза може и трябва да се реши съвместно от Европа и че Чехия няма сили да се справи сама с този проблем.

„Ние нямаме нужда от петиции, а от ясни крачки, ясни дела, на ниво на ЕС“, каза Соботка и призова за включването на международната общност и Русия при решаването на проблема. Според вътрешния министър Милан Хованец Клаус „злоупотребява с бежанската криза“ и действа популистки.

Минути след като петицията бе качена в интернет хакери започнаха да атакуват сайта. „Досега сме регистрирали над 20 хакерски атаки. Става въпрос за сериозни атаки, а не за опити на студенти, които се чудят как да си губят времето“, каза по този повод директорът на Института Вацлав Клаус Петър Мачинк.

източник: БГНЕС



Тагове:   Чехия,   бежанци,   не иска,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710594
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031