Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2015 21:05 - Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

http://lekuva.net/95962/eto-kak-mayata-vliyae-na-organizma-tova-dori-ne-bihte-mogli-da-go-predpolozhite.html

  Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!

Posted by: m.atanasova in Болести и лечениеЗаболявания на храносмилателната система юли 26, 20154 Comments

  Маята е един „троянски кон“, който създава много проблеми със здравето

image
След като влезе в организма, маята може да стане причина невъобразим процес с много вреди за вашето здраве. И тук не става въпрос за естествената мая, от която се получава квас и жива бира. Особено опасна е сухата мая, която се слага в хляба и която много домакини ползват, за да правят сладкиши. В това число влиза също и маята, която се предлага на кубчета. Същите субстрати се използват и за производството на бирата и хляба, които купуваме от магазина. Запомнете: удобно и вкусно съвсем не означава и полезно за здравето.

Гъбичките на дрождите, които навлизат в организма, заедно с вредната купешка храна, унищожават микрофлората в стомаха и червата. Ето защо много хора чувстват тежест в стомаха след като са хапнали дори и две филиики хляб. Дрождите в маята могат да станат причина за сериозни храносмилателни разстройства.

Процесът на ферментация, който се случва в тялото след насищането с маята, има цяла гама от негативни последици. Умора на мозъка и тялото, намаляване на имунитета, нарушения на съня, ниско съпротивление към инфекции – това веднага се забелязва при хора с пристрастяване, свързано с продукти, съдържащи дрожди. Германски учени вярват, че процесът на ферментация може да повлияе на появата и растежа на раковите клетки в човешкото тяло.

Точно това е открил и един германски учен от университета в Кьолн – Херман Волф, който в продължение на 37 месеца е хранил ракова клетка в епруветка с разтвор на дрожди. Туморът нараснал повече от 3 пъти!

Ферментацията на маята всъщност е ужасяващ процес. Ако това се случва в тялото, диафрагмата не изпълнява осцилиращи движения. Получава се и притискане на белите дробове. Всички органите на храносмилането работят зле, поради прекомерното обгазяване, а жлъчния мехур променя формата си.

Ферментацията също е причина и за застой на течности в долните крайници и малкия таз. Това води до разширени вени, тромбоза, венозни язви и по-нататъшно намаляване на имунитета. Учените са склонни да вярват, че прекомерната консумация на храни с мая причинява появата на различни видове тумори и сериозна повреда на целия организъм.

Kакво да направим?

Просто трябва да се ограничи използването на дрожди, и не след дълго вие сами ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в организма , причинени от маята, не ви правят по-здрави. Затова не яжте хляб, не пийте много бира и забравете за вкусните сладкиши, които продават в магазините. В допълнение, има много рецепти за тесто, в което не се използва мая. Защо не пробвате някоя от тях?



Тагове:   Маята,   вреда,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13749377
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930