Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 23:00 - Коя храна какво лекува – невероятно, но показва самата й форма
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://ejednevnik.info/?p=32978&oid=2164153


Съвсем не е мит, че морковите са полезни за очите, а има и други плодове и зеленчуци, които са добри за определени части от тялото. 

image

Отрежете морков напряко, погледнете го отблизо и ще забележите, че прилича на окото. Морковите са пълни с витамини и антиоксидани, като бета-каротин, който намалява шансовете за макулна дегенерация , основната причина за загубата на зрението при възрастните хора. 

Орех – Мозъкът 

image

Гънките и бръчките на ореха приличат на мозъка. Формата на ореха дори и повече изглежда като формата на лявото или дясното полукълбо на мозъка. 

И не е изненада, че се наричат “храна за мозъка“. Имат високо съдържание на омега – 3 мастни киселини, които помагат в подкрепа на функцията на мозъка. 

image

Дългите стъбла на целината изглеждат точно като костите, но те също са добри за тях. 
Целината е голям източник на силиций, част от молекулярната структура, която дава здравина на костите. Има една случайност между целината и костите, а това е, че и двете съдържат по 23% натрий. 

Авокадо – матката 

image
Формата на круша, която има авокадото прилича и на матката и подкрепя репродуктивното здраве. 
Авокадото е добър източник на фолиева киселина, а чрез него се намалява риска за цервикална дисплазия , което е преканцерозно състояние 

Миди – тестисите 

image
Досегашните направени проучвания от холандски учени показват, че диетата с фолиева киселина и цинк, нещо, за което мидите значително влияят в подобряването на качеството на спермата при мъжете. Мидите са известни като един от афродизиаците който подобрява сексуалното желание. 

Грейпфрут – гърдата 

image

Сходството между тропическите плодове като лимон и грейпфрут и гърдите е повече от случайно. 
Грейпфрутът съдържа вещества, които се наричат лимоноиди, които са се доказали, че потискат развитието на рак на гърдата при лабораторни животни. 

Домат – сърце 

image
Отрежете парче домат и ще забележите, че червеният зеленчук има повече камери, които приличат на структурата на сърцето. Изследванията са установили, че поради ликопена в доматите, има намален риск за сърдечно-съдови заболявания при мъжете и жените, които ги консумират. Ако те са смесени със зехтин или авокадо, това ще увеличи  усвояването на ликопен в тялото десетократно. 

Червено вино – Кръв 

image
Червеното вино, което е богато на антиоксиданти и полифеноли, включително и мощен ресвератрол, изглежда като кръв. Когато пиете вино, то ще ви предпазва от разрушителните неща, които проникват в кръвта, като LDL холестерол, който може да доведе до заболяване на сърцето . Също така виното намалява кръвните съсиреци, нещо, което е свързано с инсулти и сърдечните заболявания. 

Джинджифил – стомаха 

image
Всеки, който някога е имал проблеми със стомаха, а посегнал към джинджифила , знае за ефекта му. Тази билка прилича на храносмилателната система. Джинджифилът има способността да предотвратява гаденето и повръщането. 

Сладкият картоф – панкреаса 

image
Сладкият картоф има прилика с панкреаса, а също така е и мощен антиоксидант, който защитава всички тъкани в тялото, включително и панкреаса, от всякакви повреди, свързани с рак или стареене.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13767037
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930