Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 21:46 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЧАСТ ОТ ХОРАТА, ОБЕЗЛИЧАВАЩИ БЪЛГАРЩИНАТА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Живко Желязков Чернилов :

Отворено писмо до част от хората обезличаващи българщината: 
Аз, Живко Желязков Чернилов,
Изразявам своето несъгласие и отвращение от начина, по който е написан учебникът „Човек и общество” за трети клас на издателство „Просвета”! 
Възмущението ми е породено от това, че Мария Радева, Мария Манева и Милка Мандова – Русинчовска са създали нещо, което граничи с глупостта! Популизмът струи от изреченията, опитът за промиване на детския мозък е осезаем, а нежеланието за наричане на нещата с истинските им имена е отвратително. Ако смятате, че ТУРСКОТО РОБСТВО не е подходящо за изучаване в такава ранна възраст, моля, не формирайте в децата грешната представа, че робството е нещо хубаво!
Нима за вас издевателствата над един древен народ са нещо нормално? Нима за вас изнасилванията и кланетата са просто присъствие? Нима за вас опитът за обезличаване на самосъзнанието ни и насилственото премазване на религията ни са просто формалност! Не желая да повярвам, че мерзавци като вас са си позволили да омаловажат делото и светостта на борците ни за свобода и независимост. Ето обаче, че има и хора като вас!!! С огромна горчивина и обида виждам обслужването на чужди интереси дори и в началните училища! 
Къде е самосъзнанието ви на горди Българи? 
Къде е чувството ви за призваност и желанието да просвещавате? 
Къде изчезна достойнството ви??? 
Осъзнавате ли колко низко и долно е това, което сте направили???
Великите ни личности сигурно се въртят в гробовете си, виждайки какви безродници крачат по свещената ни земя! Забравихте ли на какво ви учеха в училище, или просто е по-лесно да си получите хонорара и да забравите за петстотин години издевателства, зверства, умерзения, подигравки и жлъч, избълвана от поробителите ни? Нима Баташкото клане, делото на Апостола на свободата, саможертвата на Ботев, Раковски, Бенковски и всички останали знайни и незнайни герои за вас е нещо нормално? Може би ще го наречете популизъм? 
Да, наречете ме популист, защото обичам Родината си, наречете ме както пожелаете, но за мен думите на шепа безродници са маловажни! 
Аз знам и познавам историята на държавата си и се гордея с нея. 
Не желая децата на България да бъдат лъгани от ранна детска възраст! 
Не желая да чувам просташки изказвания, които накърняват всеки един свят човек, паднал за святото дело - България да бъде свободна! 
Не желая борците за свобода и мечтателите да видят държавата ни свободна, да попадат под бичовете на една клика, която не признава нищо друго, освен паричния знак! 
Пишейки това писмо, възмущението ми прераства в ярост! Ярост, не толкова от това, че неколцина са се продали за жълти стотинки и оскверняват с писанията си паметта на ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ, а от това, че посягат на най-скъпото на България, нейните деца. Не физическото посегателство е страшно, а това, което вие правите! Посегателството върху детските умове и съзнания. Вие не възпитавате, а спомагате за деградацията на младите. Щом не можете да допринесете за запазването на родовата памет и национално самосъзнание, за запазване спомена за славните ни герои, писатели и видни личности, то не пречете на тези, които могат, да го правят! Вие сте дъното, което всеки може да стигне, неколцина продажници, които спират хората, врекли се да просвещават нашите деца! 
Далеч съм от мисълта, че с вас започва и завършва порочният кръг на обезличаване на българщината. Далеч съм и от това, че писмото ми може да промени нещо, но Бог ми е свидетел, че ако дори малко съм успял да ви жегна, аз съм удовлетворен.
След всичко написано дотук, ще бъда наречен русофил, туркофоб, ксенофоб и какви ли не епитети. 
Не! 
Аз съм БЪЛГАРОФИЛ! Аз съм достатъчно толерантен човек, но дори и моята търпимост и толерантност си имат граници, които вие прекрачвате!
Заставам зад всяка една своя дума и изисквам нещата да бъдат назовавани с истинските им имена!



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708709
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031