Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 23:15 - Това всеки трябва да го знае! - Как да оцелеете при инфаркт ако сте сами
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това всеки трябва да го знае! - Как да оцелеете при инфаркт ако сте сами

  Това всеки трябва да го знае! - Как да оцелеете при инфаркт ако сте сами image

Споделете този пост това би трябвало всеки да знае!

Това е процедура, която всеки човек би трябвало да знае - за всеки случай. Злото не избира кога ще дойде и според изследванията в 80 процента от случаите на смъртност при инфаркт  , лицата са били сами в момента на инфаркта и не можели да си самопомогнат.

Ако усетите остра болка в гърдите , която се разпространява на ръката и на челюстта - преживявате инфаркт. Според лекарите има около 15 секуди да си самопомогнете преди да загубите съзнание.

Някога симптомите започват бавно и продължават по-дълго време, така че може би ще имате време да стигнете до най-близката болница или да се обадите за помощ, но в никакъв случай не рискувайте а изпълнете тази процедура за всеки случай

  ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ЗАПОЧНЕТЕ дълбоко кашляне !!

 

Кашляйте непрестанно и силно. Вземайте въздух дълбоко преди всяко кашлица. Кашлянето трябва да е дълбоко и продължително. 
Повторете вземането на въздух и кашяйте на всеки 2 секунди и не спирайте, докато не дойде помощ или докато сърцето не започне да бие отново нормално. 


Дълбокото дишане внася кислород в белите дробове , а движението на тялото при кашлането, кара сърцето да си свива и да поддържа циркулацията на кръв, а плътността и налягането на сърцето помага и за да се възстанови нормалния ритъм.

В същото време се извиква помощ - по телефона или от съседите. Не спирайте да кашляне, докато го осъществявате - това ще ви спаси живота !!!

Според лекарите хората, които са успели да си самопомогнат по този начин са оцелели до болница или докато не дойде помощ.

За този метод няма научно доказано твърдение, че помага - но не и че е вредно, като лекарите твърдят, че при първите симптоми на инфаркт е най-добре незабавно да се потърси медицинска помощ, тъй като не се знае дали пациентът изобщо би бил в състояние да кашля сам дълбоко, колкото е необходимо, за да възвърне нормалния сърдечен ритъм, а да не загуби съзнание. Въпреки това е добре да се знае този метод за не дай Боже!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751709
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930