Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2015 23:24 - Защо US армията не можа да победи варварите на „Ислямска държава“*
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.vestnikataka.bg/2015/05/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-us-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%80/


 31 май 2015, неделя | публикувано от Магдалена Ташева
Защо US армията не можа да победи варварите на „Ислямска държава“*

Вашингтон е създател и покровител на съвременния джихадизъм.

imageПрез юни 2014 г. Ислямска държава мина от Сирия в Ирак на автомобили с български номера. В горния край на този видеокадър стои надписът „Лъвовете на джихада“.

Проф. Мишел Хосудовски

Център за изследване на глобализацията (Канада)

Tвърдението, че САЩ водят война срещу „Ислямска държава“, е една голяма лъжа. Преследването на „ислямските терористи”, водената навсякъде по света превантивна война, за да се защити „американската родина” се използват, за да се оправдае военна програма.

„Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ), наричана вече само „Ислямска държава“ (ИД, на английски съкращенията са ISIL и  ISIS), е творение на американските разузнавателни служби. „Антитерористичната програма” на Вашингтон в Ирак и Сирия се състои в подкрепа на тероризма.

Нахлуването на бригадите на ИД в Ирак, което започна през юни 2014 г, беше част от внимателно планирана военно-разузнавателна операция, подкрепяна тайно от САЩ, НАТО и Израел. Антитерористичната акция е измислица. Америка е държава номер едно в спонсорирането на тероризма.

„Ислямска държава“ е покровителствана от САЩ и техните съюзници. Ако те искаха да елиминират бригадите на ИД, трябваше масирано да бомбардират конвоите им от откраднати автомобили Тойота, когато през юни прекосиха пустинята от Сирия към Ирак.

image

Сирийско-арабската пустиня е открита, равна територия. При характеристиките на изтребителите F15, F122, CF-18 от военна гледна точка това щеше да бъде бърза и целесъобразна хирургическа операция.

В тази статия посочваме 26 концепции, които опровергават голямата лъжа. Представена от медиите като хуманитарно мероприятие, тази широкомащабна военна операция, насочена срещу Сирия и Ирак, доведе до безброй цивилни жертви.

Тя нямаше да бъде предприета без твърдата подкрепа на западните медии, които представиха инициативата на Обама като антитерористична операция.

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПРОИЗХОД НА АЛ КАИДА

  1. САЩ подкрепяха Ал Каида и свързаните с нея организации в продължение на почти половин столетие още от първия ден на Съветско-Афганистанската война.
  2. В Пакистан бяха създадени тренировъчни лагери на ЦРУ. В десетгодишния период между 1982 и 1992 г. ЦРУ рекрутира 35 000 джихадисти от 43 ислямски държави, за да се бият в афганистанския джихад.

“Обяви, платени от фондовете на ЦРУ”, подбуждащи и мотивиращи за присъединяване към джихад,бяха публикувани във вестници и списания из целия свят.

  1. От президентството на Рейгън насам Вашингтон подкрепя ислямската терористична мрежа. Роналд Рейгън нарече терористите „борци за свобода”. Щатите снабдиха с оръжия ислямските бригади. Всичко беше за „добрата кауза” – борбата срещу Съветския съюз и смяната на режима, което доведе до свалянето на светското правителство в Афганистан.
  2. Университетът в Небраска публикува учебници по джихадизъм. „САЩ похарчиха милиони долари, за да снабдят афганистанските деца с учебници, пълни с образи на насилие и войнствени ислямски учения.”

5. Осама бин Ладен, американското плашило и основателят на Ал Каида, беше назначен от ЦРУ през 1979 г. в самото начало на спонсорираната от САЩ джихадистка война срещу Афганистан. Той беше на 22 години и беше трениран в спонсориран от ЦРУ партизански тренировъчен център.

imageРоналд Рейгън с афганистанските командири на муджахидините в Белия дом през 1985 г. (Reagan Archives)

Не Ал Каида извърши атентатите на 11 септември 2001 г. Но 9/11 даде основанията за война срещу Афганистан въз основа на това, че е страна, която спонсорира тероризма и подкрепя Ал Каида. Атаките на 9./11 бяха инструмент за формулиране на тезата за „Глобална война срещу тероризма”.

 

ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА (ИДИЛ)

  1. Ислямска държава (ИДИЛ) беше първоначално дъщерна организация на Ал Каида, създадена от американското разузнаване с подкрепата на британската МI6, израелскaтa МОСАД, пакистанското Междуведомствено разузнаване (Inter-Service Inteligence – ISI) и Председателството на общото разузнаване на Саудитска Арабия (General Intelligence Presidency – GIP).
  2. Бригадите на ИДИЛ бяха включени в спонсорирания от САЩ и НАТО метеж в Сирия, насочен срещу правителството на Башар Асад.
  3. НATO и турското върховно командване бяха отговорни за набирането на наемници за ИДИЛ и Джабхат Ал-Нусра сред маргиналите на сирийските бунтовници през март 2011 г. Според източници на израелското разузнаване тази инициатива се е състояла в следното:

„Kампания за записване на хиляди мюсюлмански доброволци в страните от Близкия Изток и мюсюлманския свят, които да се сражават редом със сирийските бунтовници. Турската армия ще приюти тези доброволци, ще ги обучи и ще осигури преминаването им в Сирия.” (DEBKAfile, “НАТО да снабди бунтовниците с противотанкови оръдия”, 14.08.2011 г.)

  1. В редиците на ИДИЛ има оперативни кадри на западните специални сили и на западните разузнавателни служби. Британските специални сили МI6 са били включени в тренирането на джихадистките бунтовници в Сирия.
  2. Западни военни специалисти с договори към Пентагона са обучавали терористите в използването на химически оръжия.

„САЩ и някои негови европейски съюзници използват специалисти по отбраната, които да обучават сирийските бунтовници как безопасно да осигурят химически оръжия в Сирия” казаха американски висш служител и няколко американски дипломати пред CNN (CNN Report, 09.12.2012г.)

  1. Практиката на ИДИЛ за обезглавяване е част от спонсорирана от САЩ програма за обучаване на терористи, прилагана в Саудитска Арабия и Катар.
  2. Набирани от американските съюзници, голяма част от наемниците на ИДИЛ са осъдени криминални лица, освободени от саудитските затвори под условие да се присъединят към ИДИЛ. Затворници, осъдени на смърт в Саудитска Арабия, са набирани, за да се присъединят към терористичните бригади.
  3. Израел е подкрепял бригадите на ИДИЛ и Ал Нусра извън Голанските възвишения. Джихадистите бойци са се срещали с офицери от израелската армия, както и с министър-председателя Нетаняху. Висш военен от израелската армия призна неохотно, че „глобалните джихадистки елементи в Сирия” (ИДИЛ и Ал Нусра) се подкрепят от Израел.

 

СИРИЯ И ИРАК

  1. Бойците на ИДИЛ са пехотинци от армиите на западния военен съюз. Тяхната необявена задача е да разрушат и опустошат Сирия и Ирак в полза на американските си спонсори.
  2. Американският сенатор Джон Маккейн имаше среща с лидерите на джихадистите в Сирия.

image27 май 2013 г.  Сенатор Джон Маккейн се среща с ген. Салем Идрис (с раираната риза), командир на „Свободната сирийска армия“ (ССА) и неговите главорези на територията на северна Сирия, прилежаща към границата с Турция. Впоследствие по-голяма част от бригадите на ССА минаха в ИДИЛ.

16. Войската на „Ислямска държава“, която в момента е мнимата цел на американско-натовската кампания за бомбардиране под наслов „антитерористична задача”, тайно продължава да бъде подкрепяна от САЩ.

Вашингтон и неговите съюзници продължават да предоставят военна подкрепа на Ислямска държава.

  1. Американските и съюзническите бомбардировки не са насочени срещу ИДИЛ, те бомбардират икономическата инфраструктура на Ирак и Сирия, включително фабрики и петролни рафинерии.
  2. Халифатът на проекта „Ислямска държава“ е част от дългосрочните американски външнополитически планове Сирия и Ирак да бъдат разделени на отделни територии – Сунитски ислямски халифат, Арабска шиитска република и Република Кюрдистан.

image

 

ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА

  1. „Глобалната война срещу тероризма” се представя като сблъсък на цивилизации, като война между конкуриращи се ценности и религии, докато в действителност това е завоевателна война, която има стратегически и икономически цели.
  2. Спонсорираните от САЩ терористични бригади на Ал Каида (тайно подкрепяни от западните разузнавателни служби) бяха разположени в Мали, Нигер, Нигерия, Централноафриканската република, Сомалия и Йемен. Тези свързани по различен начин части на Ал Каида в Близкия Изток, под-сахарска Африка и Азия са спонсорирани от ЦРУ „разузнавателни активи”. Те се използват от Вашингтон за разрушаване, за създаване на вътрешни конфликти и за дестабилизиране на суверенни държави.
  3. Боко Харам в Нигерия, Ал Шабаб в Сомалия, Либийските ислямски бойни групи  (подкрепяни от НАТО през 2011 г.), Ал Каида в Магреб, индонезийската  Ал Джамаа ал Исламиа и другите свързани с Ал Каида групировки са тайно подпомагани от западното разузнаване.
  4. САЩ спонсорират също и свързаните с Ал Каида терористични организации в Синдзян-уйгурския автономен регион на Китай. Скритата цел е да се предизвика политическа нестабилност в западен Китай. За китайските терористи се съобщава, че са „обучени в тероризъм” от Ислямска държава, „за да извършват нападения в Китай”. Заявената цел на базираните в Китай джихадистки единици (които обслужват интересите на САЩ) е да установят ислямски халифат, стигащ до западен Китай. (М. Хосудовски, „Войната на Америка срещу тероризма”, Global Research, Монреал, 2005, гл. 2)

 

ДОМОРАСЪЛ ТЕРОРИЗЪМ

  1. „Терористите срещу САЩ“. Америка е тайният архитект на “Ислямска държава”, но привидно свещената задача на Обама е да защити „родната земя“ (the Homeland) от нападенията на ИДИЛ.
  2. Заплахата от доморасли терористи е изфабрикувана. Тя се прокара от западните правителства и медии с цел да се анулират граждански права и да се установи полицейска държава. Терористичните атаки на мними джихадисти и заплахите за терористични актове винаги са театрални постановки. Те се използват за да се създаде атмосфера на страх и усещане за заплаха.

От своя страна арестите, делата и присъдите на „ислямските терористи” устояват на законността на американската държавна сигурност и апарата за правоприлагане, които стават все по-военизирани.

Крайната цел е в главите на милиони американци да се насади мисълта, че врагът е реален и че американската администрация ще защити живота на своите граждани.

  1. „Антитерористичната” кампания срещу Ислямска държава допринесе за демонизирането на мюсюлманите, които започват все по-често да се асоциират с джихадистите в очите на западното обществено мнение.
  2. Всеки, който дръзне да постави под съмнение обосноваността на „Глобалната война срещу тероризма”, се окачествява като терорист и става обект на антитерористичното законодателство.

Крайната цел на „Глобалната война с тероризма” е да подчини гражданите, напълно да деполитизира социалния живот в Америка, да попречи на хората да мислят, да концептуализират, да анализират фактите и да поставят под съмнение легитимността на инквизиторския социален ред, който управлява Америка.

С подкрепата на своите съюзници, администрацията на Обама успя да наложи един дяволски консенсус – да не споменаваме сложната роля на Съвета за сигурност на ООН. Западните медии са прегърнали този консенсус, който описва Ислямска държава като независим обект, като външен враг, който е заплаха за западния свят.

Голямата лъжа е станала истина.

Кажи не на „голямата лъжа”. Разпространи информацията. Истината е мощно оръжие.

………………

*) Заглавието е на редакцията.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704559
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031