Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2015 00:20 - Обама: „Америка извива ръцете на други държави“
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://alterinformation.wordpress.com/2015/02/
11/09492195/
Обама: „Америка извива ръцете на други държави“

Това призна американския президент в интервю за американското интернет издание „Vox“

image

„САЩ периодично извиват ръцете на други държави за постигането на своите външнополитически цели.“, призна Обама.

Споделяйки как вижда международното положение и задачите на американската дипломация, той констатира, че САЩ „нищо не биха могли да направят“, ако нямаха „най-мощните въоръжени сили в света“ и „периодично не извиваха ръцете на страните, които не желаят да правят това, от което ние се нуждаем от тях“. По думите му извиването на ръцете става с „различни икономически, дипломатически, а в някои случаи и с военни лостове“.

„Ние харчим повече за въоръжените сили от всичките следващи 10 държави, взети заедно“, припомни президентът.

 Защо Барак Обама направи тези изказвания?

Според някои анализатори, чието мнение споделям и аз Барак Обама иска да покаже на онези, които го критикуват, че е създал абсолютен безпорядък във външната политика на Съединените щати, че той е уверен да води политиката, която те очакват от него. Онази типична американска политика от десетилетия насам, която всъщност Обама искаше да промени. И това си пролича, когато реши да прекрати въоръжаването на наемниците в Сирия и сега, когато направи всичко възможно, за да не бъдат доставяни оръжия на Украйна. 

„Истината е, че ако дипломацията се провали, съм възложил на моя екип да разгледа всички възможни опции.“, заяви миналата седмица Барак Обама.„Но не съм взел решение все още“. 

Обама заяви, че ще изчака резултатите от преговорите днес  (11.02.2015) в Минск, където лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна ще се опитат да се договорят за мирно прекратяване на украинския конфликт. Тоест, Барак Обама даде да се разбере, че подкрепя инициативата на Меркел и Оланд, които предложиха на Владимир Путин и Петро Порошенко нов мирен план. 

Не на това мнение обаче са от ЦРУ, които по отношение на Сирия демонстрираха пълно пренебрежение на решението на Обама да спре въоръжаването и подпомагането на наемниците в Сирия (което официално в последствие Белия дом възобнови). Няколко властови кръга прокарват две различни външни политики в САЩ и изглежда, че Белия дом не е доминантната сила. 

Вчера Конгреса с единодушието на републиканците и демократите прие разрешаването на доставки на нападателни оръжия на Украйна. А в същото време Обама твърди, че още не е решил и това е опция, „само ако дипломацията се провали“. 

Републиканския сенатор Джон Макейн, веднага след визитата на Меркел и Оланд в Киев и след това в Москва отново призова да се предоставят оръжия на Украйна. В същото време Обама призова да се изчака, за да се види дали ще се стигне до мирен изход на срещата в Минск. Макейн заяви, че ако Барак Обама не предприеме действия за доставянето на оръжия на Украйна законодателите ще внесат законопроект, който да позволи това. Така и се случи и вчера, на 10 Февруари законопроектът беше внесен и приет с гласовете на републиканците и демократите. Очевидно е, че Барак Обама е в изолация. 

 



Тагове:   Обама,   признание,   за зло,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13761471
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930