Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 19:52 - 40-годишните БТР-и, изпратени от Великобритания на Украйна вече се разпадат
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
0



 https://alterinformation.wordpress.
com/2015/03/10/94219515/
40-годишните БТР-и, изпратени от Великобритания на Украйна вече се разпадат

Висш военнослужещ от украинската армия изгуби живота си, след като колона от бронетранспортьорите „Saxon“, които бяха доставени от Великобритания за украинската армия претърпя сериозна авария

image

Киев получи от Великобритания 22 броя от 40-годишните бронетранспортьори „Saxon“. Скоро ще бъдат доставени още близо 60 от тях, но изглежда думите на британския главнокомандващ, който е наредил да бъдат извадени от въоръжените сили на Великобритания сър Ричард Данат, че са „напълно безполезни и неадекватна помощ“ не са далеч от истината.Още в деня, в който Киев представи новите бронетранспортьори цели осем от тях се разпаднаха по пътя между Киев и град Березан. Колоната с британските ръждиви бронетранспортьори претърпяла тежка авария, „5UA“ съобщава за един загинал – висш украински военен.

В момента властите разследват причината за тежкия инцидент.

Същевременно в САЩ се двуумят дали въобще небоеспособната и разпадаща се украинска армия, в която всяка шеста смърт е свързана с алкохол или наркотици и която от 25 години насам е тотално занемарена и разграбвана може да борави с американско или оръжие от стандартите на НАТО. Съмненията за корупция също не позволяват да се изпрати по-скъпа техника и оръжия.

Въпреки това Петро Порошенко очаква да получи оръжие от западни компании, закупено от Обединени Арабски Емирства. Сондират се и други източници на оръжия за украинската армия, която претърпя сериозни поражения в зоната на т.нар. Антитерористична операция. Последния голям провал беше в ключовия от стратегическа гледна точка град Дебалцево. На 24 февруари Порошенко беше в столицата на ОАЕ – Абу Даби, където е финализирал последните детайли за закупуване на западни оръжия чрез посредничеството на емирствата.

„Дойче Веле“ публикува материал, според който Украйна ще похарчи последните свободни средства, с които разполага за въоръжение през 2015 година. Всичко това на фона на неслучващото се и бавещо се кредитиране от ЕС и МВФ, както и на фона на нарасналата с над 20% инфлация в страната за последната година, замразените пенсии и заплати и непопулярни мерки, които се готвят в момента, като увеличаването цените на комуналите услуги с около 30%. Украинската валута – гривната също продължава да се срива спрямо американския щатски долар.

„Дойче Веле“ съобщава, че Киев ще похарчи 15 млрд. гривни (около 600 млн.евро) за закупуването на бойна техника и оръжия през 2015 година. Това представлява значителните една трета от целия бюджет на страната за тази година. И тъй като Киев в момента разчита на подаянията от Европа и МВФ изданието припомня, че най-вероятно ще се получи така, че новите оръжия на украинската армия ще бъдат платени с парите на европейците. Берлин е твърдо срещу доставянето на оръжия за украинската армия. По-рано днес посланика на Германия във Вашингтон разкри пред „Асошиейтед Прес“, че на срещата между немския канцлер и американския президент от миналия месец Меркел е настоявала Обама да не позволи доставянето на оръжия за украинската армия и да не проваля мирното споразумение от Минск. Това накарало Обама да не бърза с доставките на оръжия за Киев, разкри немския посланик в САЩ.

Великобритания също не е дала безвъзмездно 40-годишните БТР-и. Стана ясно, че един брой „Saxon“ е струвал по $55 хил.долара.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13746319
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930