Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2015 20:45 - „Историци“ заличиха урока за цар Иван-Асен II в учебник за 8 клас
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
1



 http://www.vestnikataka.bg/2014/09/%E2%80%9E%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80-%D0%B8%D0%B2%D0%B0/   „Историци“ заличиха урока за цар Иван-Асен II в учебник за 8 клас

Турските служби плащат на наши учени да лъжат за произхода на българите

„АТАКА” с Волен Сидеров по АЛФА ТВ, 15 септември 2014 г.

image

Волен Сидеров показа скандалния учебник по история в ефира на АЛФА ТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уважаеми българи, по по­вод първия учебен ден съм взел като пособие за моя коментар учебник „История и цивилизация” за 8 клас, който намерих на площад „Славейков”. В 8 клас учениците вече са натрупали някакви знания и на тази възраст би трябвало да изграждат виждането си за света, за България, какво сме ние, какво сме дали на света, както пише Стилян Чилингиров.

Първо ще се спра на урока на 31-ва страница, който се казва „Създаване и укрепване на Средновековна Бълга­рия”. Какво учат младежите и девой­ките по история за произхода на на­шия български народ? Ето какво пише „Прабългари и славяни”…„За разлика от другите европейски средновековни държави, България възниква като во­енно-политически съюз”. Другите как ли са възникнали? Сигурно са поникнали като красиво цвете. И изречението продължава, че съюзът бил „между два различни по бит, религия и физически облик народа. Произходът на прабъл­гарите все още е спорен. Някои учени смятат, че те са тюрки и че тяхната прародина е западен Сибир. Други ги смятат за източни перси и приемат, че те идват в Европа от района на планината Хиндокуш”. Следват описа­ния как „през VII-ми век прабългарският вожд хан Кубрат създава прабългар­ската държава Стара Велика България, разположена основно в Северното Черноморие” и стигаме до момента, в който „прабългарите, предвождани от хан Аспарух, и славяните от този племенен съюз през 680-681-ва година образуват средновековна България”, Целият урок „Създаване и укрепване на средновековна България” е две стра­ници. Ако прелистим, може да видим, че урокът за Византия, за арабо-ислям­ската култура е на три страници.

Авторите на този учебник през ця­лото време внушават на учениците, че те са родени и живеят в една дър­жавица България, която е някакъв си военно-политически съюз между едни славяни, едни прабългари от западен Сибир и не знам си откъде.

Всички знаете, че по времето на цар Иван-Асен II е върховенството на българската държава, която обхваща включително днешните атонски земи. Жалките писачи на учебниците обаче не са сложили картата на България от това време. За цар Иван-Асен II изоб­що няма отделен урок в този учеб­ник. В замяна на това пък европейски­ят Запад, европейският Изток в края на Средновековието се разгръща на много страници. Има поместен урок за възникването на английския парла­мент, но за цар Иван-Асен II, който е владял половин Европа, няма.

Авторите на учебника са Хрис­то Матанов и Галя Рангелова, а из­дателството е „Анубис”. Учебното помагало е одобрено със заповед № 091088/03.07.2009- та година на ми­нистъра на образо­ванието и науката. Изданието е под­ходящо за работа както в 8 клас на непрофилираните училища, така и в 9 клас на профилира­ните гимназии.

Сега да видим кой е Христо Мата­нов. В публикация на Mediapool пише, че исто­рикът проф. Христо Мата­нов бил агент на ДС, но аз ис­кам да ви посо­ча какво още е писал авторът на учебника, в който по един изключително антибългар­ски начин произходът на българите е представен невярно. Този, който се води професор и автор на книги и учебници, преди три години издаде книгата „Пътеводител за Османска България”, която предизвика ожесто­чени спорове заради заглавието си и фотографиите в нея на различни мес­та от България. Целта на тази книга, явно платена от турските служби, от турските пропагандни централи, е да се покаже, че по времето на турско­то робство България е една процъф­тяваща държава и гаджалите са оста­вили цивилизационен принос. Имаше много гневни коментари, но медиите не дадоха трибуна на това възмуще­ние, освен в. „Атака”. Само партия АТАКА реагираха остро на излизането на тази книга с автор Христо Мата­нов, който „си е оставил ръчичките” и в учебника по история. Само че как­ва е разликата в двете му „творби”? Книгата „Османска България” може да я купиш, може и да не я купиш. Докато учебника го дават на учениците и те попиват от него. Остава им в мозъче­тата, че има велики европейски дър­жави и има България, която е някакъв си военно-племенен съюз. Христо Ма­танов трябва да бъде опънат на пло­щада с табела „Аз съм ибрикчия”, да бъде намазан с катран и перушина, как­то са правили едно време, и да стои в центъра на София за назидание, а хората да го заплюват. Такива хора обаче пишат учебници. Защо допус­нахме това? Защото България беше управлявана през годините на прехода към ибрикчийството, беше управля­вана от национални предатели. Учеб­никът е излязъл с одобрението на министъра на образованието и науката през 2009 г. по вре­мето на ГЕРБ – Граждани за европейско развитие на България. Тех­ният министър се е съгласил антибъл­гарско учебниче да промива вече пет години мозъците на подрастващите българи.

Вече 10 години водя битка без умора и няма да спра, докато такива преда­тели не си получат заслуженото. До­като не започне да се учи истинската история в България. Това е мисията, с която съм влязъл в политиката. На­писал съм и книги по въпроса, справка – „Основи на българизма”, там е посо­чена истинската история. С тази кни­га мога да хвана и да го бия по главата Христо Матанов оттук до турската граница и оттам да го изритам през мрежите за нелегалните пришълци и с два шута да си отиде там, откъдето му плащат. Вие, българите, направете така, че повече такива учебници да не се продават, а българчетата да не учат лъжи за собствения си народ и произход.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13754018
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930