Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 07:19 - Ще й кажеш за изповедта, нали?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2014 12:59


 http://pravoslaven-sviat.org/2014/11/10/shte-i-kavesh-za-izpowedta-nali/ Ще щ кажеш за изповедта, нали?

Ноември 10, 2014 in Във фокусСемейство

Автор : Монахиня Магдалина

image

 

Девойка се беше пристрастила към хеви метъл музиката и беше спряла да идва на църква. Един ден дойде, облечена предизвикателно и кисела. Аз подходих приятелски към нея, заговорих за музиката с положителен интерес. Не започнах с думи като: “Майка ти ми каза, че си промиваш мозъка с рок музика”, а “Майка ти каза, че си рок фен. Предполагам, че това не са все същите рок музиканти, които ходех да слушам по концерти! Коя е най-добрата група сега?”

 

Майката, като видя момичето да разговаря спокойно и открито с монахиня, се приближи и каза: “А, добре. Разговаряш със сестрата. Сестро, ще щ кажеш за изповедта, нали? Мене не ще да ме слуша.”

 

Момичето, разбира се, замръзна и топлият контакт беше загубен. В опит да го възстановя отвърнах доста рязко: “Остави сега изповедта, тъкмо с радост си припомнях младите години!”

 

Но момичето вече не гледаше на мен като на човек, с когото имаше нещо общо, а като на “представител на Църквата” в съюз с майка щ.

 

Бях подготвена да чакам с години, преди да повдигна темата за изповедта.

 

Напомнянето на майката не ми даде нова информация, а и във всеки случай не трябваше да става пред момичето.

 

След намесата на майката всяко споменаване на изповед стана невъзможно в обозримо бъдеще. Щях да бъда приета като посланик на майката. Момичето не се върна в манастира ни. Да даде Бог тя да се върне в Църквата някъде другаде. Молим се дори за грешки, които са, по човешки казано, непоправими. За Бога всичко е възможно.

 “Разговори с децата” Монахиня Магдалена изд. “Омофор”


МОЯТ КОМЕНТАР: 

            Когато някой си помисли, че ръководи съдбата на друг човек, било то на дете или на възрастен, прави такава съдбовна грешка, като на тази майка. Този, Който осъществява духовното израстване на човека, е Бог, Който е Дух. Ние, човеците, сме само проводници на Духа, ако разбира се, Му служим правилно и вярно.Така, както слепият човек се ослушва, опипва и тогава пристъпва напред или посяга да върши нещо, така и този, който иска да направи и най-малкото добро за духовното израстване на друг човек, трябва да напрегне сетивата си, за да усети Божията воля и едва тогава да отвори уста, за да продума. СВЕТИЯТ ДУХ е като гълъб, защото при всяка проява на натиск, било и най-мъничкият, отлита. Да забравим, че НИЕ правим нещо, защото сме само инструменти в Божиите ръце. Нали Господ ни учи, че не е Бог този, който сади и пои, а Този, Който прави да расте.
Иначе и да посадим, и да напоим, то ще изгние. Постоянно трябва да помним това, и като се съобразяваме с Неговото присъствие и Неговата дейност, ще работим на Божията нива достойно, угодно на Бога и спасително за нас самите. Амин!!!






















 



Тагове:   Бог,   учи,   чедата си,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710713
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031