Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2014 23:55 - Обезумял слугинаж вика чужда войска
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
0



  http://bolgari.net/obezumial_sluginazh_vika_chuzhda_voiska-n-6903.html
Обезумял слугинаж вика чужда войска  


imageЮни 2014 г., президентът Плевнелиев приема американски сенатори...

Във "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана", публикувана на сайта на Министерството на отбраната, се казва, че България е в една от зоните с най-голяма концентрация на рискове и заплахи в Евроатлантическата общност...

 

 

Русия водела явна информационна война в България, туземни сили подкопавали интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля.

 

В това обиждащо здравия разум на мнозинството българи четиво се съдържат откровени лъжи, но и зле прикрит призив за окупация на България от чужди войски.

 

Тази "Визия 2020“ щяла да бъде изложена от президента Росен Плевнелиев и военния министър Велизар Шаламанов на срещата на върха на НАТО в Уелс на 4 и 5 септември.

 

Вярно е, че страната ни и заобиколена от огромни и много опасни огнища на напрежение, но е абсолютно невярно, че те или част от тях изхождат от Русия. Сами по себе си нито можем с нещо забележимо да й помогнем, нито да й навредим, не сме й никаква грижа.

 

Разбира се, ако от наша територия я заплашва НАТО, ще станем обект за контранападение.

 

Никаква руска пропаганда не се забелязва у нас, ако изключим някои предавания по Първи руски телевизионен канал, който се разпространява по кабел в някои области на страната. Срещу него върви лавина от пропаганда и информация от западни медии.

 

Всеки читател може да провери колко пъти на ден се цитира ИТАР-ТАС и колко пъти Ройтер, ФП, АП, ДВ и прочие.

 

Как още ни заплашва Русия? Чрез бързото и драстично нарастване на бюджета й за отбрана, пишат. При това така не само на нас създава дилеми и заплахи пред сигурността, но и  за останалите държави в света! Световно известен факт е, че бюджетът на Пентагона за отбрана е по-голям не само от руския, но и от следващите 12 държави взети заедно.

 

Широко известен факт е, че военните ефективи на НАТО са около 16 пъти по-големи от тези на Русия, ако не броим ядрените средства. Макар никой да не заплашва с военна агресия нито САЩ, нито другиго в НАТО. Докато Русия САЩ и НАТО я обкръжават с бази и ракети по същия начин, както го правеха и с СССР.

 

Но щом на лъжеца не му харесват фактите, толкова по-зле за тях. И в тази Визия Плевнелиева те са обърнати наопъки или са заместени с чисти измислици. Кризата в Украйна е представена като "продукт на дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство и чрез това да се утвърди като полюс на сила".

 

Налице е документирано признание на висшата служителка в американската администрация Виктория Нюланд, че Вашингтон е изхарчил от 1991 година до сега 5 милиарда долара, за да постави на власт в Украйна „силно, демократично правителство“. Сложиха го чрез „майдана“ и то доведе страната до гражданска война. Ето чий продукт е кризата там.

 

Несъмнено горната Визия ще стане известна в Москва, там ще се надсмеят над глупостта на двамцата да се възмущават от стремежа на Русия да бъде полюс. Който може да си го позволи и да го постигне, не пита никого. Русия е била полюс на сила и при императорите, и при социализма, пътят е прокаран в съзнанието на народа и на водачите й.

 

Право е на Китай с историята на Поднебесната империя да става световен център, както виждаме, успя да стане. Право е на Германия да опитва да превърне Евросъюза в Четвъртия райх, нищо, че на някои на запад и изток от нея това не се харесва. Право е и на Турция да си помечтае за възраждане на Османската империя, макар нас да това да ни плаши.

 

Но за изброените мераклии за световни центрове нашите визионери не споменават, само актуалният противник на чичо им Сам е обект на тяхното страхливо врещене. Обезумял от страхове  и тревоги слугинаж ни управлява, затова върти-суче и все чужда войска тук кани.

 

Точно това означава твърдението във „Визия 2020“ , че „български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации подкопават интегритета на институциите и държавността и атакуват директно националните демократични ценности, дух и воля.“

 

О, спи ли ЦРУ? О, Ми-6 не види ли?

 

Ми да пращат рейнджърите и тюлените, да запълват двете си бази с изтребители и бомбардировачи, да докарват ПРО-то и няколко атомни подводници в Черно море! И бързо да арестуват тъмните туземни сили, що подкопават интегритета и атакуват ценностите, смразяват духа и сковават волята!

 

След този прозрачен призив за спасяване отвън на напълно провалилата се политолигархия човечецът Плевнелиев и неговият военен министър Шаламанов би трябвало веднага да застанат пред камери и микрофони и да посочат кои точно са тъмните сили у нас - политически и икономически субекти, медии и недържавни организации.

 

Енергично ги призоваваме да дадат разяснения, силно се надяваме и големи медии, телевизии преди всичко, да ги подтикнат към разяснения на тези им твърдения. Да питат и ДАНС какво знае по въпроса за наличието на такава опасна подривна дейност.

 

Ако пък се окаже, че няма нищо подобно, визионерите да обяснят защо са излъгали така безобразно.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745173
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930