Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 19:53 - Уилям Енгдал: Европа ще остане на студено и гладна
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.epohalnivremena.com/201403/14070720.html Уилям Енгдал: Европа ще остане на студено и гладна

image

...
 

Фредерик Уилям Енгдал е роден на 9 август 1944 в Минеаполис. Американо-германски журналист, историк и икономически изследовател. Автор на редица книги в които разкрива истината за петрола и политическите игри около него, противник на теорията за глобалното затоплянеопределя Арабската пролет като проект на Пентагона. Сред тиражните му заглавия са „Столетието на нефта“, „Митове, лъжи и петролни войни“, „Тоталитарната демокрация в Новия световен ред“, „Семената на разрушението“. Интервю за хърватското списание „Глобус“. (със съкращения)

Ще имат ли санкциите, които Европа въведе срещу Русия, последствия и за кой ще са негативите от тях?

Европа се оказа в ролята на жертва, защото нейните лидери не схванаха какво се случва. Не променят ли нещата и не престанат ли със санкциите, които ще им донесат само лошо и които ще ударят европейската икономика, още тази зима ще се окажат в наистина лоша ситуация. Няма колебание. Европа не схваща, че е манипулирана от Съединените щати и нейните олигарси, които по този начин спасяват най-тежката ситуация в икономиката, която има в Америка от 30-те години насам.

Защо мислите, че ситуацията в Украйна е свързана с американските олигарси, както ги наричате?

Защото американските олигарси, най-мощните семейства като Рокфелерови, не успяха да върнат старата слава на Уолстрийт. Уолстрийт е на колене и за да раздвижат индустрията трябва да предизвикат голям конфликт, като се започне с война.

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Започна се с Арабската пролет, продължи се със Сирия. Не забравяйте, че Съединените щати искаха в Сирия да монтират радикални групи, които са противници на режима на Башар Асад, но не успяха. Всичко това имаше една цел: искат да си върнат индустрията и да отслабят силата, която днес притежават Русия и Китай.

Как санкциите ще се отразят на ситуацията в енергетиката?

Зимата в Европа ще бъде много тежка. Ще стане още по-студена като свърши газа от хранилищата, защото той няма да идва от Украйна. И не само няма да има газ, защото цената му ще скочи толкова, че ще стане прескъп, но няма да има и храна. Русия има развито селско стопанство, а европейското земеделие е опропастено, не само в смисъл, че все по-малко хора работят в селското стопанство, но и заради качеството на храната, това, което вкарваме в организма си. Някога в Хърватия можеше да се похапнат нежни, качествени и пресни домати. Вече не е така. Европа ще остане на студено и гладна, ако не се променят нещата.

Мислите ли, че Русия има право?

Не съм голям почитател на Владимир Путин, но мисля, че той добре схваща нещата и гледа поне три стъпки пред своите съперници. Мисля, че е в много в час и наясно с всичко, което се случва.

Общество.нет

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия Осъдете комунизма и Вие...

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо - Белегът на звяра [The Mark of the Beast]...



Четете още на: http://www.epohalnivremena.com/201403/14070720.html#ixzz3BKSeLQQ0 
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13767305
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930