Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2014 21:50 - ЕС обмисля създаване на циганска държава в Европа, на територията на България!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://mall359.com/ес-обмисля-създаване-на-циганска-държава-в-европа-на-територията-на-българия-438-obiavi.html ЕС обмисля създаване на циганска държава в Европа, на територията на България! 15:17, 24 Юни 2014 Видяна 59118   image
Share      
image
image

Тя трябва да бъде на територията на България, работното име е Ромелия.

Шокираща статия ни изпрати по мейла нашата читателка Наталия Стоева. Тя твърди, че материалът е взет от сайта на bTV, но ние не успяхме да го открием. Единствената информация по темата бе стара:лидерът на националистическата партия в Словакия Ян Слота призовава за създаването на ромска държава за най-пренебрегваното и бедно малцинство в Евросъюза. Информацията е на Франс прес. Публикуваме статията, за да предизвикаме размисъл в читателите, макар да смятаме, че идеята за създаването на ромска държава е неосъществима.

Европейската комисия е приела решение за създаване на циганска държава по подобие на Израел. Решението е взето след дълги обсъждания. То е мотивирано с това, че циганите или ромите, са етноса създаващ най-много проблеми в страните от Европейският съюз. В мнозинството си те са необразовани и се изхранват чрез кражби, проституция и просия, като същевременно получават социални помощи, които тежат на бюджетите на страните-членки. Самите роми въпреки организираното десетилетие на ромското включване не са положили никакви усилия, за да се интегрират и да използват възможностите за образование или придобиване на трудова квалификация. Те не плащат данъци и отказват да живеят според моралните норми на съвременното общество.

Ромите, които наравно с евреите, са били най-преследвани и избивани от фашисткият режим на нацистка Германия, не са получили същият шанс за развитие, какъвто е даден на евреите със създаването на Израел. Според комисията това все още тежи на съвестта на Европа и създаването на такава държава е единственото решение, което може да доведе до положителни резултати и за двете страни. Още повече съществуващият прецедент с Израел, прави тази стъпка възможна. Според Конвенцията за бежанците на ООН циганите са един от етносите, които нямат своя национална държава, както и индианците в Америка и др. Тези етноси се ползват с особен статут и е много трудно за която и да е страна да им откаже убежище. Затова създаването на такава държава би решило проблема.

По официални данни на ЕС ромските групи образуват най-голямото етническо малцинство в Европа – между 9-10 милиона. Най-големите ромски общности са във Франция, Ирландия, Испания, Словакия, Чехия, Унгария , Румъния и България. В Румъния те са около 3 милиона, а в България – около 1 милион. За тяхното включване, общността е отпуснала общо 335 млн. евро, но въпреки това успехите са незначителни. Европейската комисия е решила, че тяхната държава е най-добре да се създаде на мястото на вече съществуваща такава в рамките на Европа. Според проекторешението най-подходяща за това е България, още повече, че тя е била съюзник на фашистка Германия.

Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси, населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос ще бъде предложено като компенсация да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната, която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа.

Освен това българите създават най-малко проблеми като емигранти в страните членки. Те са трудолюбиви, образовани, търпеливи и изключително толерантни. Българите са един от малкото етноси, който когато е в чужбина не се обединява на етнически признак, а всеки гледа да се справи сам и сам да решава проблемите си, което ги прави идеални за поставената цел. Българите, за разлика от ромите, са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване поради демографския срив и това също е натежало в тяхна полза. Освен това българите не са крайни националисти и са изключително миролюбиви. Техният характер на върли индивидуалисти ги прави етнос, който трудно създава държава, а и когато успее да я създаде, съществуването и е кратко. Това е още един аргумент в полза на приобщаването на българите към голямото европейско семейство за сметка на ромите.

Името на новата държава ще е Ромелия, а процеса на създаването и се очаква да отнеме не повече от година. В продължение на тази година ромите ще бъдат екстрадирани в новата им родина, а българите ще бъдат настанявани в страните, където са пожелали. Новата държава Ромелия няма да бъде член на Европейският съюз и гражданите й няма да могат да пътуват свободно из него, но ще се ползва от помощта му – както военна, така и административна, докато бъдат изградени управленските органи страната.

Източник: flagman




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704839
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031