Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2014 16:37 - ПРОКЛАМАЦИЯ от Президента на САЩ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0



  Прайд месец на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните, 2014 г. От Президента на Съединените американски щати

ПРОКЛАМАЦИЯ

Докато прогресът се разпространява от щат в щат, правосъдието властва в съдебната зала и все повече американци са третирани с достойнство и уважение – нашата нация става не само все по-приемаща, но и по-равноправна.  През Прайд месеца на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) ние отбелязваме победите, които затвърдиха свободата и справедливостта, и отново заявяваме ангажираността си да завършим до край работата, която остава.

Миналата година поддръжниците на равенството отпразнуваха решението на Върховния съд да премахне ключова разпоредба от Закона за защита на брака, постановление, което най-накрая даде на  любящите, отдадени семейства уважението и законовата защита, която заслужават. За да спази това решение, моята администрация увеличава семейните и съпружески преимущества за законно сключили брак еднополови двойки – от имиграционни такива до облаги за военни семейства.

Моята администрация с гордост застава до всички онези, които се борят за правата на ЛГБТ общността. Тук, у дома, създадохме по-строги закони срещу насилието към ЛГБТ американци, предприехме мерки срещу малтретирането и тормоза и забранихме дискриминацията при настаняването в жилища и в болниците. Въпреки напредъка обаче, в твърде много щати ЛГБТ служители могат да бъдат уволнени само заради сексуалната си ориентация или половата си идентичност. Продължавам да призовавам Конгреса да поправи тази несправедливост като прокара Закон срещу дискриминацията на работното място. В бъдеще ще останем ангажирани с преодоляването на здравните неравенства в ЛГБТ общността като прилагаме Закона за достъп до медицински грижи и Националната ХИВ/СПИН стратегия, която се фокусира както върху подобряването на предоставяните грижи, така и до намаляването разпространението на ХИВ в най-рисковите общности.

Нашият ангажимент да постигнем равенство за ЛГБТ общността се простира далеч отвъд нашите граници. На много места по света ЛГБТ биват преследвани, арестувани и дори екзекутирани от държавата. Това е неприемливо. САЩ призовават всяка нация да се присъедини към нас в защитата на всеобщите човешки права на нашите ЛГБТ братя и сестри.

Този месец, като 45 години откакто защитниците на бара Стоуноул Инн се изправиха срещу несправедливите политики и събудиха едно нововъзникващо движение, нека почетем всички онези смели лидери, които са се изправили, участвали са в седящи демонстрации или са разкрили сексуалната си ориентация в знак на протест, както и съмишлениците им, подкрепяли ги през това време. Следвайки техния пример, нека всеки един от нас заговори за толерантност, справедливост и достойнство – защото, ако сърцата и умовете ни продължат да се променят с времето, то същото ще се случи и със законите.

ПО ТАЗИ ПРИЧИНА, АЗ, БАРАК ОБАМА, президент на Съединените американски щати, с властта дадена ми от Конституцията и законите на САЩ, обявявам юни 2014 г. за Прайд месец на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. Призовавам народа на САЩ да елиминира съществуващите предразсъдъци и да отбележи голямото разнообразие на американския народ.

В ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА КОЕТО, положих своя подпис на 30 май, в лето господне 2014 и в година 238 от обявяването на независимостта на Съединените американски щати.

БАРАК ОБАМА



Тагове:   прокламация,   от обама,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760019
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930